KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Bin 800 rakımdan atlayan yamaç paraşütçüleri yarıştı

Bingöl'de Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması düzenlendi. 47 sporcu, bin 800 rakımdan atlayarak hem görsel şölen sundu hem de yarışmayı kazanmaya çalıştı.

Bin 800 rakımdan atlayan yamaç paraşütçüleri yarıştı
13 HAZİRAN 2021 PAZAR 15:30
5
1581
0
AA aa

Türkiye Hava Sporları Federasyonu ile Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde Yolçatı Kayak Tesislerin'de ‘Bingöl Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması' etkinliği düzenlendi. Bingöl, Elazığ, Batman ve Diyarbakır'ın yanı sıra Adana, Ankara, Samsun gibi illerden de gelen 47 pilot bin 800 rakımlı tepede uçuş gerçekleştirdi. Uçuş gerçekleştiren sporcular, gökyüzünde renkli görüntülerde oluşturdu.

Adana'dan yarışmak için Bingöl'e gelen yamaç paraşütü Pilotu Soner Coşkun, "Bingöl yamaç paraşütü hedef yarışmasındayız. Sabahtan başladı uçuşlarımız. Keyifli ve güzel bir şekilde devam ediyor. Hem Bingöl'ü görme fırsatımız oldu hem de bu coğrafya da uçmak ayrı bir keyif verdi. Bingöl coğrafi olarak güzel bir yer. Ayrıca insanlarımız bizi burada gayet iyi ve sıcak karşılıyorlar. Teşekkür ederiz hepsine çok büyük emekler veriyorlar" dedi.

Ankara'dan 5 kişilik ekiple gelen Ali Doğanay ise, "Gayet güzel geçiyor. Bingöllüler de bizi gayet güzel ağırlıyorlar. Coğrafi konum harika. Hedef sporları için bir ay önce falan yapılması lazım. Termik aktiviteler var. Bugün o aktiviteler o kadar yoğun değil. Bu yüzden devam edebiliyor. Böyle devam ederse bitirebileceğiz" şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Ali Rıza Akarca de, "Ankara, Mersin, Trabzon, Samsun, Batman, Şırnak, Mardin gibi Türkiye'mizin değişik illerinden 47 sporcumuzla 3 kategoride yarışmalar düzenleniyor. Bu yarışmaların amacı Bingöl'ümüzün coğrafyasını tanıtmak. Gelen sporcu arkadaşlar Bingöl'den memnunlar. İsteğimiz önümüzdeki yıllarda Türkiye Şampiyonası'nı ilimize getirmek" şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.01.2026
15:29
Bayram`dan yeni yönetime net mesaj;
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.
12.01.2026
15:08
Efrayim Bebek İçin Canlı Yayında büyük destek
Efrayim Bebek İçin Canlı Yayında büyük destek
Sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen yayında, hayırsever vatandaşların yoğun desteğiyle 550 bin TL bağış toplandı.
12.01.2026
14:56
Araç Takla Attı: 2 Yaralı
Araç Takla Attı: 2 Yaralı
Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.
12.01.2026
14:50
Bingöl`de trafik kazası: 1 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 1 yaralı
Bingöl'de kar ve buzlanmadan dolayı otomobilin tıra çarpması sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi yaralandı.
12.01.2026
14:40
Muhammed Berdibek yanıtladı: İran`daki protestoların başarı şansı var mı?
Muhammed Berdibek yanıtladı: İran'daki protestoların başarı şansı var mı?
Bingöllü Bürokrat ve Yazar Muhammed Berdibek tarafından kaleme alınan 'Mehdi'den Önce, Devrimden Sonra: İran' eseri gündemdeki yerini korurken Berdibek, canlı yayında günlerdir süren protestoların başarıya ulaşma şansının olup olmadığını değerlendirdi.
11.01.2026
15:55
HÜDAPAR, Genç`teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDAPAR, Genç'teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, ilçe genelinde özellikle öğrenciler, veliler, yaşlılar ve hastaların yaşadığı ulaşım sıkıntılarını belediye meclisine soru önergesiyle taşıdıklarını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın