KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Bin 800 rakımdan atlayan yamaç paraşütçüleri yarıştı

Bingöl'de Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması düzenlendi. 47 sporcu, bin 800 rakımdan atlayarak hem görsel şölen sundu hem de yarışmayı kazanmaya çalıştı.

Bin 800 rakımdan atlayan yamaç paraşütçüleri yarıştı
13 HAZİRAN 2021 PAZAR 15:30
5
1632
0
AA aa

Türkiye Hava Sporları Federasyonu ile Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde Yolçatı Kayak Tesislerin'de ‘Bingöl Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması' etkinliği düzenlendi. Bingöl, Elazığ, Batman ve Diyarbakır'ın yanı sıra Adana, Ankara, Samsun gibi illerden de gelen 47 pilot bin 800 rakımlı tepede uçuş gerçekleştirdi. Uçuş gerçekleştiren sporcular, gökyüzünde renkli görüntülerde oluşturdu.

Adana'dan yarışmak için Bingöl'e gelen yamaç paraşütü Pilotu Soner Coşkun, "Bingöl yamaç paraşütü hedef yarışmasındayız. Sabahtan başladı uçuşlarımız. Keyifli ve güzel bir şekilde devam ediyor. Hem Bingöl'ü görme fırsatımız oldu hem de bu coğrafya da uçmak ayrı bir keyif verdi. Bingöl coğrafi olarak güzel bir yer. Ayrıca insanlarımız bizi burada gayet iyi ve sıcak karşılıyorlar. Teşekkür ederiz hepsine çok büyük emekler veriyorlar" dedi.

Ankara'dan 5 kişilik ekiple gelen Ali Doğanay ise, "Gayet güzel geçiyor. Bingöllüler de bizi gayet güzel ağırlıyorlar. Coğrafi konum harika. Hedef sporları için bir ay önce falan yapılması lazım. Termik aktiviteler var. Bugün o aktiviteler o kadar yoğun değil. Bu yüzden devam edebiliyor. Böyle devam ederse bitirebileceğiz" şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Ali Rıza Akarca de, "Ankara, Mersin, Trabzon, Samsun, Batman, Şırnak, Mardin gibi Türkiye'mizin değişik illerinden 47 sporcumuzla 3 kategoride yarışmalar düzenleniyor. Bu yarışmaların amacı Bingöl'ümüzün coğrafyasını tanıtmak. Gelen sporcu arkadaşlar Bingöl'den memnunlar. İsteğimiz önümüzdeki yıllarda Türkiye Şampiyonası'nı ilimize getirmek" şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.02.2026
05:01
`Aşkın Sağı Solu` Ankara`da konuşuldu
'Aşkın Sağı Solu' Ankara'da konuşuldu
'Aşkın Sağı Solu' romanı üzerine Ankara'da düzenlenen söyleşide konuşan Gazeteci Yazar Hakim Bayraktar, 1970'lerin Türkiye'sini ve Bingöl'de yaşanan toplumsal kırılmaları anlattı. İdeolojik çatışmaların gölgesinde kaybolan hayatlara dikkat çeken ve 'O günün tanıklarının bugünkü tek sözü pişmanlıktır' diyen Bayraktar, ideolojilere kurban edilmeyen bir aşkın hikâyesini okurlarla buluşturdu.
18.02.2026
04:59
Bingöl`de ahır yangını! 6 büyükbaş hayvan telef oldu
Bingöl'de ahır yangını! 6 büyükbaş hayvan telef oldu
Bingöl merkez Haziran Köyü'nde meydana gelen ve Bingöl Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında ahır ve bitişiğindeki ev kullanılamaz hale geldi, 6 büyükbaş hayvan telef oldu.
18.02.2026
04:58
Ramazan heyecanı başlıyor! Bingöl`de ilk sahur 05.36`da
Ramazan heyecanı başlıyor! Bingöl'de ilk sahur 05.36'da
On bir ayın sultanı Ramazan'a sayılı saatler kaldı. Bingöl'de vatandaşlar, manevi iklimiyle gönülleri kuşatan mübarek aya hazırlanıyor. İlk teravih bu akşam (Çarşamba) kılınacak, Ramazan'ın ilk günü Bingöl'de sahur saat 05.36'da yapılacak, ilk iftar ise 18.06'da açılacak.
18.02.2026
04:57
Sri Lanka yaptı! TBMM bunu başarabilir mi?
Sri Lanka yaptı! TBMM bunu başarabilir mi?
Krizde fedakârlık siyasetten geldi, Sri Lanka milletvekili emekli maaşlarını kaldırdı. Sizce, maaşını yetersiz bulan milletvekilleriyle dolu olan TBMM, böylesi bir kararı alarak gelecek konforlarını ortadan kaldırabilir mi?
18.02.2026
04:56
Genç`te modern ve donanımlı kütüphane hizmete açıldı
Genç'te modern ve donanımlı kütüphane hizmete açıldı
Modern yapısıyla dikkat çeken kütüphane, öğrencilerin ders dışı zamanlarını verimli şekilde değerlendirmelerine imkân sağlayacak.
18.02.2026
04:54
‘Sahte ilan` operasyonu: 29 gözaltı
'Sahte ilan' operasyonu: 29 gözaltı
Bingöl dahil 17 ilde, internet siteleri ve sosyal medya platformları üzerinden verdikleri sahte ilanlarla vatandaşları 1 milyon liranın üzerinde dolandırdığı iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda 29 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın