KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Nisan 2026 Salı
°C

Bin dekar alanda nohut tarımı

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Burhan Bahadır, kent genelinde toplamda bin dekar alanda nohut tarımı yapıldığını söyledi. Bahadır; '2022 yılında İl müdürlüğümüzce 8 ton 375 kilo sertifikalı nohut tohumu yüzde 75 hibeyle 85 çiftçimize dağıtılmıştır.'

Bin dekar alanda nohut tarımı
12 AĞUSTOS 2022 CUMA 17:18
6
2286
2
AA aa

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi” projesi çerçevesinde, Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce 2022 yılında 85 çiftçiye yüzde 75 hibeyle 8 ton 375 kilo sertifikalı nohut tohumu dağıtımı gerçekleştirdi.

Bingöl'de bin dekar alanda nohut tarımı yapıldığının altını çizen Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Burhan Bahadır, hasadın çiftçilere hayırlı olmasını diledi.

Bahadır, “Özellikle ilimizde atıl durumunda bulunan arazilerin tekrardan üretime kazandırılması amacıyla bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Yatırım Projesi kapsamında, 2022 yılında İl müdürlüğümüzce 8 ton 375 kilo sertifikalı nohut tohumu yüzde 75 hibeyle 85 çiftçimize dağıtılmıştır. Çiftçilerimizce nohut tohumu nisan ayında ekilmiş olup, Ağustos ayında ise hasadı devam etmektedir. İl müdürlüğümüzce dağıtılan tohumlarla 670 dekar alanda, toplamda ise ilimizde yaklaşık 1000 dekar alanda nohut tarımı yapılmaktadır. 2022 üretimin sezonunun tüm çiftçilerimize bol ve bereketli olmasını dilerim” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94828)
16 Ağustos 2022 Salı 10:02
Bu tohumların menşei neresi öz anadolu tohumu mu ? veya GDO'lu israil veya kanada tohumu mu? bunun hakkında da bir bilgi istiyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94777)
13 Ağustos 2022 Cumartesi 12:14
Bingöl'de bu sene epey nohut eken oldu.Demek ki tohum desteği boşa gitmemiş. Nohutun kilosu marketlerde 26 lira. Köylerde 18-20 lira, hem de tane tane tertemiz. Bereketi gelecek yıllara sari olur inşallah
07.04.2026
00:23
Bingöl Devlet Hastanesi`ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne kazandırılan yeni nesil endoskopi ve kolonoskopi cihazı hizmete alındı. İkinci cihazla birlikte tanı süreçlerinin hızlanması ve sağlık hizmetlerinde kapasitenin artırılması hedefleniyor.
07.04.2026
00:22
Sumud Filosu`nda İki Bingöllü İsim
Sumud Filosu'nda İki Bingöllü İsim
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak Özgürlük ve Sumud Filosu'nda Bingöllü sendikacılar Nevzat Öylek ve Yunus Kava da yer alacak. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, filonun Gazze'nin özgürlüğü ve insani yardımlar için büyük önem taşıdığını söyledi.
07.04.2026
00:21
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Bingöl'de motosiklet kazasında yaralanan 24 yaşındaki Furkan Görgülü, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.
07.04.2026
00:20
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 Nisan Çarşamba akşamından 12 Nisan Pazar sabahına kadar zirai don beklendiğini duyurdu. Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli don riskine karşı üreticileri tedbirli olmaya çağırdı.
07.04.2026
00:19
Bingöl`de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 2026 yılı kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurumlar arası eşgüdüm vurgusu öne çıktı. Vali Cahit Çelik, tıkanan noktalarda hızlı karar ve sahada uyumlu çalışma çağrısı yaptı.
07.04.2026
00:18
Bingöl`den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Bingöl'den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda mücadele eden Genç İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Üsteğmen Murat Algül, altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın