KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Eylül 2025 Salı
°C

Bin-der başkanı karasu: bingöl kenti dejenere ediliyor

BİN-DER (Bingöl Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Kalkınma Derneği)  Başkanı Doğan KARASU : ‘Sayın Serdar ATALAY gazetelere yansıyan demecinde 621 işçinin alacağının ödendiğini ifade etmiştir.

Bin-der başkanı karasu: bingöl kenti dejenere  ediliyor
06 EYLÜL 2010 PAZARTESİ 00:05
0
2316
0
AA aa
Eğer bu sayı doğruysa (Olabilir ya! Bir işçinin 3 aylık alacağı içeride kalmış ve Sayın Başkan  çalışan işçi sayısını 3 ile çarpmış olabilir.) Bingöl Belediyesi Türkiye'nin en büyük KİT'i haline gelmiştir. Bu kadar personel istihdam eden bir Belediye hiçbir zaman hizmet üretemez. Özel İdare ve Köy Hizmetlerinde çalışan işçi sayısı 429 iken Bingöl Belediyesinde 621 işçinin çalışıyor olması normalin ötesinde bir durumdur. Kaldı ki, Bingöl Belediyesi avuç içi kadar bir alana hizmet ederken, Özel İdare Ve Köy Hizmetleri 7 ilçe ve tüm Köy ile Beldelere hizmet götürmektedir. Bingöl'ün hacmi nedir ki? 621 işçi el ele tutuşsa Bingöl'ün etrafını kuşatır. Seçimden önce yaptığımız fizibilite çalışmalarında ilin işçi ihtiyacı sayısını tüm ayrıntılarıyla belirlemiştik ve bu sayı telafuz ettiğiniz sayının çok ama çok altında bir sayıydı. Bu sayıda bir yanlışlık var. Sayı ya abartılmıştır veya  yanlış verilmiştir. Belediyenin kaynakları sınırlıdır, bu kaynaklarla adam gibi hizmet edilsin istiyoruz, bu kaynak bu kentte yaşayanların kaynağıdır ve kişilerin istihdamında kullanılarak ulufe gibi dağıtılmasına karşıyız. Çok sayıda kişi istihdam ederek hizmetteki eksiklikleri, aksaklıkları hiç kimse gizleyemez',dedi.  

BİN- DER Başkanı KARASU: ‘Sayın Serdar ATALAY mimardır. Seçim döneminde en fazla bu kimliğini kullanmıştır. Mimar olmakla modern kent ölçülerini eşit kılmaya çalışmıştır. Hiçbir alakası olmamakla beraber bu özelliğine vurgu yapmıştır. Ama, uygulamalarına bakılınca durum çok farklı. Kent halkı arasında, kaldırımları işgal eden üçgen biçimindeki yapılara verdiği ruhsatlarla, ‘sözde mimar' nitelemesine maruz kalıyor. ‘Sözde' ifadesini hiç sevmem ama, bu aralar Bingöl halkının en çok kullandığı kavram budur.   Sayın Başkan bilmeli ki, verdiği o ruhsat izinleriyle koca bir kenti katlediyor. Bingöl kenti, tarihinde en büyük ‘kent dejenerasyonu' ndan birini yaşıyor. Ruhsatları neye karşılık verdiğinizi bilmiyoruz ama, bu kent bizim, bu kentte yaşayanlarındır. Sayın ATALAY kenti yönetin, emlakçılık işinden vazgeçin, bırakın emlakçılığı Veysi Bey yapsın,' dedi.            

BİN- DER Başkanı KARASU: ‘Sayın ATALAY : ‘Kayıp 1 trilyon hadisesinden bir sonuç çıkmadı mı? Açıklamayı ne zaman yapacaksınız?  Ziraat Bankası- Ulu Camii arasına gecekondu yapmak için mimar olmak mı gerekiyor? Diğer il belediyeleri bu türden yapıları belli bir bedel karşılığında ortadan kaldırıyorken sizler hangi gerekçeyle bu yapıya izin verdiniz? Kürük Suyu'nu çok ucube gerekçelerle köylere verdiniz. Yasal dayanağınız olmadığı gibi, açıklamanız da oldukça ironikti. Bu kentin suyunu hangi vekilin emriyle kuruttunuz. Bu kentin suyunu siz mi, milletvekilleri mi idare ediyor? Belediye de 621 işçinin çalıştığı doğru mu? Çalışmadan maaş alan,  ihtiyaç fazlası işçi çalıştırılıyor mu?  3 katlı yapılara 4, 4 katlı yapılara 5'inci kat ruhsatı veriyorsunuz. Bina imar planlarında değişiklikler yapıyorsunuz. Exstra kat ruhsatlarının bir bedeli var mıdır, bu bedeller  nasıl tahsil ediliyor ve bedellerin tahsilatı hangi kurumlara ve ne tür belgelerle yapılıyor?  Bu sorulara sessiz kalacağınızı tahmin ediyorum. Ama, Devlet Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ'ın bu sorulara sessiz kalmayacağını düşünüyorum. Çünkü; Kendileri yürütmenin bir elemanıdır', dedi  
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.09.2025
16:27
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu'nda Elazığspor ile eşleşti.
08.09.2025
16:11
12Bingölspor maç gelirini Efrayim Bebeğin hesabına aktardı
12Bingölspor maç gelirini Efrayim Bebeğin hesabına aktardı
3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor, Karaköprü Belediyespor ile pazar günü oynanan ligin ilk maçındaki bilet gelirlerini SMS Hastası Efrayim Gökalp'in hesabına aktardı, dekontu sosyal medya hesabında paylaştı.
08.09.2025
15:42
Seven:
Seven: 'Filistin hepimizin vicdanını sınayan bir imtihandır'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Filistin'de insanlığın gözü önünde sürdürülen açık bir soykırıma şahit oluyoruz. Henüz 6 yaşında, 355 kurşunla hunharca öldürülen küçük Hind'in, günlerce açlıkla mücadele eden Zeynep'in enkaz altında can veren binlerce masum yavrunun feryadı, hepimizin vicdanını sınayan bir imtihan. Bu çığlık, hepimizin sınavı, ahirette verilecek hesabıdır.'
08.09.2025
15:25
Hüdapar`dan Çözüm Çağrısı
Hüdapar'dan Çözüm Çağrısı
Yerinde incelediği sorunlar sonrası basına açıklamada bulunan HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, dört başlıkta özetlediği sıkıntıların acilen çözülmesi çağrısı yaptı.
08.09.2025
14:35
Bingöl`de 60 bin öğrenci ders başı yaptı
Bingöl'de 60 bin öğrenci ders başı yaptı
Bingöl'de 2025-2026 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte 374 okulda, 60 bin öğrenci ve 4 bin 530 öğretmen ders başı yaptı. Okulun ilk günü öğrenciler kadar velileri de heyecanlıydı.
08.09.2025
14:27
Bingöl Valiliği 60 geçişi işçi alacak
Bingöl Valiliği 60 geçişi işçi alacak
Bugün başlayan başvurular 12 Eylül'de sona erecek. 22 Eylül'de işbaşı yapılacak, program 31 Mayıs 2026'da sona erecek. Program kapsamında katılımcılara Genel Sağlık Sigortası yapılacak. Katılımcılara ücret olarak çalıştığı gün başına 1.083,00 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın