KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Bina sorunu işi düğümletti!

Vali, milletvekilleri, belediye başkanı ve meslek yüksekokulu müdürü, Bingöl Üniversitesi Geçici Rektörü Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörü Hamdi Muz'u makamında ziyaret etti. Bingöl Üniversitesi'ne 2008–2009 öğretim yılı için öğrenci alınması girişimlerinin başlatılmasını isteyen vali ve beraberindeki heyet, Rektör Muz'dan, ‘Önce bina sorunu çözülmeli' yanıtını aldı. Muz, ilk için sadece 1 fakültenin açılabileceğini de ifade etti

Bina sorunu işi düğümletti!
23 EKİM 2007 SALI 09:47
0
2372
0
AA aa
Bingöl Üniversitesi'ne 2008–2009 öğrenci alınması konusunda girişimlerde bulunan Bingöl Valisi Vehbi Avuç ve Milletvekilleri, Rektör Muz'dan, ‘Önce bina sorunu çözülmeli' yanıtını aldı.
Edinilen bilgiye göre, Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Milletvekilleri Cevdet Yılmaz, Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu ile Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, Bingöl Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Aydın Girgin, MYO Müdür Yardımcısı Mehmet Ayçiçek, Bingöl Üniversitesi Geçici Rektörü Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörü Hamdi Muz'u makamında ziyaret etti. Ziyarette Bingöl Üniversitesi'ne 2008–2009 öğretim yılı için öğrenci alınması girişimlerinin başlatılmasını isteyen vali ve beraberindeki heyet, Bingöl'ün buna acil ihtiyacı olduğunu ilettiler. Müteahhit firmanın işlerinin büyük bir kısmını bitirdiği ancak gerekli olan 1 trilyon ödeneğin 2008 bütçesine kaldığını aktaran heyet, binanın bitmesiyle birlikte MYO'nun da üniversite binasına taşınacağını aktardılar.
Önümüzdeki yıl öğrenci alınması yönündeki taleplerini aktaran heyet, üniversite bünyesindeki fakültelerin açılması için öğretim görevlisi ihtiyacının karşılanması gerektiğini de belirttiler.
Bingöl Üniversitesi bünyesinde önümüzdeki yıl için sadece Ziraat Fakültesi'nin açılabileceğini anlatan Rektör Muz, öğretim görevlisi hususunda sıkıntı yaşandığını ifade etti.
Ziraat Fakültesi'nin açılması için ziraat kökenli 3 isim üzerinde görüşlerinin bulunduğunu dile getiren Rektör Muz, öğretim görevlisi yönünden sıkıntılarının bulunduğunu kaydetti.
Yeterli sayıda öğretim görevlisi bulunmasındaki sebebi ‘3 bölüm üzerine kurulacak olan ziraat fakültesinde okulu bitiren öğrenci yüksek lisans ve doktora yapacaktır. Bu nedenle kadronun mümkün mertebe eksiksiz ve ziraat kökenli akademisyenlerden oluşması gerekiyor' sözleriyle açıkladı.
Bu konuda ülke genelindeki tüm üniversitelerde ziraat kökenli öğretim görevlilerine Bingöl Ziraat Fakültesi'ne çalışmaları yönünde çağrıda bulunacaklarını aktaran Rektör Muz, tüm başvuruları değerlendireceklerini ve kadroyu en üst seviyede tutmaya çalışacaklarını ifade etti.
Şuandaki en ciddi sıkıntının ‘üniversite binasının tamamlanamaması' olduğu vurgulayan Rektör Muz, bina sorunu çözülmeden öğrenci alımının güç olacağını söyledi.
Bingöl'ün en fazla ihtiyaç duyduğu ‘üniversite'nin tamamlanması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Vali Avuç, bu konuda milletvekillerinin de yoğun çaba sarf ettiğini dile getirdi.
Milletvekilleri ise, 2008 yılı bütçesi kapsamında 2,5 milyon YTL ödenek çıkartacaklarını, bunun 1 milyon YTL'sini binanın tamamlanması, 1,5 milyon YTL'nin de araç gereç alımında kullanılacağını kaydettiler.
İlk yıl ziraat fakültesindeki 3 bölümden 2'sinin açılması durumunda Bingöl'e gelecek öğrenci sayısının 600 civarında olacağı, bu rakamın bir sonraki yıl diğer fakültelerin açılması ile birlikte çok daha fazlalaşacağı öğrenildi.
Öte yandan MYO'a ait Düzağaç'taki (eski barakaları yanındaki) 4 katlı 2 bloktan oluşan lojmanların yıkılmasının gündeme geldiği ziyarette, milletvekilleri, yeni bir planlama yapılması halinde gerekli ödeneği temin edeceklerini ifade ettiler.
Ziyaret sonunda Bingöl Üniversitesi'nin kurulması aşamasında büyük özveri gösteren Rektör Muz'a teşekkür eden, Vali Avuç ve milletvekilleri, desteklerin devam etmesi temennisinde bulundular.
Öğrenci alımı ve öğretim görevlisi temini konularının görüşülmesi için yapılan ziyarette ‘Bina problemi işi düğümletti'
 

 

 

 



BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın