KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2025 Pazar
°C

Bina tamam, pist bahara kaldı

Bingöl'ün Dikme köyü sınırlarındaki Haserek Dağı eteklerinde yapımı devam eden kayak tesisi inşaatında sona gelindi. Binası tamamlandı, elektronik aksam çalışmaları ise devam ediyor. Pist düzenleme işi de 2014 ilkbaharında yapılacak.

Bina tamam, pist bahara kaldı
21 EYLÜL 2013 CUMARTESİ 07:40
0
4277
2
AA aa

2011 yılında yaklaşık 7 milyon TL'ye ihale edilen kayak tesislerinin 2014-2015 sezonunda bitirilmesinin planlandığını öğrenilirken, Kayakçıları çekme görevini sağlayan ekipman ile çekerek alt noktadan üst noktaya çıkaran Teleski ve yaygın olarak kullanılan 4 kişi oturma kapasiteli Telesiyej yapımlarının da yaklaşık on gün içinde tamamlanacağı öğrenildi.

Tesisin kaba işlerinin tamamlandığı ve teleferik işlerinde sona gelindiği, elektrik hatlarının çekilmesi halinde telesiyej ve teleskinin birkaç gün sonra dönemeye başlayacağı belirtildi. Ayrıca tesisin yüzde 90 oranında tamamlandığı öğrenildi.

Kayak tesislerinin tamamlanmasıyla birlikte Bingöl'ün kış turizminin merkezlerinden biri haline geleceğini belirtilirken, Haserek Kayak Tesisi'nin 1600 metre uzunluğunda pisti, 70 yatak kapasiteli oteli, teleski, telesiyej, babylift ve mekanik tesislerinden oluştuğu öğrenildi.

Kayak sezonu yaklaşık 5 ay süren Haserek Kayak Tesisleri'nin tamamlanmasıyla birlikte Bingöl'ün önemli kış turizmi merkezlerinden biri haline geleceği öngörülüyor. Tesislerin tamamlanması halinde ulusal düzeydeki birçok kayak yarışmasına da ev sahipliği yapacağı belirtiliyor.

İl Özel İdaresi tarafından tesislerin enerji ihalesinin de geçtiğimiz günlerde yapılırken, yol, çevre düzenlemesi, su ve dere ıslahı gibi kalan diğer işler için de çalışmaların devam ediyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
şar şirnun (@Misafir_15674)
23 Eylül 2013 Pazartesi 12:06
Bu tesis uzunluğu 1600 bile değil asilsizdir.
Bina 20 yıl önceki bir proje çalışması.
Mekanik tesisler ikisi pistin aynı notasında başlıyor ve aynı notalarda sonlanıyor.
Bu ancak sahipsiz olan Bingölde yapılıyor.
Erzincan yapılan Tesisler Bingölden sonra başladı ve bitmiş durumdadır. Bu yapılan Erzincan tesisleri son teknolojidir. Oysaki Bingöl bu alanda bir altyapısı olan bi ildir Erzincan ise yeni kayakla tanışan birkaç yıl geçmişi olan bir ildir fakat bu ile neyazıkki aynı mutahit tarafından yapıldı ama burada hiç bir eksik olamadı vede olamazda: Güzellim ilim olan Bingölüm İse Türkiye'de 1968 yılında 7 tesis çeşitli illere kurulmuş bunlardan biri Bingöl 1968 yılına özeniyoruz Sahipsiz Bingölüm......s
fikri aytekin (@Misafir_15651)
21 Eylül 2013 Cumartesi 18:57
arkadaşım zaten iki yıldır başlanmış daha bitmedimi bizde bekliyoruz bu sene açılışı olur diye desenize daha çok bekleriz bir bina bir teleferik iki yolda yapılıyorsa işimiz zor vala biran önce bitsin artık
03.05.2025
16:41
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den acı haber geldi. 18 gündür yoğun bakımda tedavi gören Önder, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Yapılan açıklamada, vefat sebebi olarak çoklu organ yetmezliği gösterildi.
02.05.2025
18:30
Zerginur`dan gururlandıran başarı!
Zerginur'dan gururlandıran başarı!
Bingöl Merkez Sarayiçi İlkokulu Öğrencisi Zerginur Bükey, Singapur ve Asya Okulları Matematik Olimpiyatında bronz madalya alarak Singapur'da yapılacak matematik olimpiyatlarına katılma hakkı elde etti.
02.05.2025
18:13
'Basın özgürlüğü yoksa, adaletin kalan yolu kapalıdır'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında; 'Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır' dedi.
02.05.2025
17:56
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Sendikaların amacının tüm bankaları ihaleye sevk edip rekabet ortamı oluşturmak olması gerektiğini belirten Cebba: 'Buradan tüm sendikalara açık çağrımızdır! Gelin, yeni bir hüsrana birlikte engel olalım. Hep birlikte eğitim camiası için buluşup ortak bir karar verelim. Bu yönde bütün gücümüzü eğitim çalışanları için kullanalım.'
02.05.2025
17:33
Bingöl`de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
02.05.2025
00:02
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs`ta verdi
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs'ta verdi
Toplu iş sözleşmesine yüzde 40 oranında zam yaptıklarının müjdesini veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Emeği ve alın teriyle çalışan tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın