KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Kasım 2025 Salı
°C

Binaların depreme dayanıklılığı tespit edilmeli

Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı M. Fatih Tiryaki, Kahramanmaraş depreminden sonra bölgede yürüttükleri çalışmaları ve bundan sonra neler yapılması gerektiği ile ilgili açıklama yaptı.

Binaların depreme dayanıklılığı tespit edilmeli
19 ŞUBAT 2023 PAZAR 16:46
2
1526
2
AA aa

Depremin ilk gününden itibaren bölge illerinde yaraların sarılması için çalışma yürüttüklerini belirten Tiryaki, “Yeri geldi enkazlarda çalıştık, yeri geldi çalışanlara yiyecek, içecek dağıttık. Bir suya, bir keke duyulan ihtiyacın karşısında kurabileceğimiz tüm kelimeler kifayetsiz olacaktı.

Depremin 3. günü akşam Adıyaman'dan dönüp depremin 4. günü Malatya'ya geçtik. Malatya'ya araç yakıtı, çocuk bezi, iç giyim, başta olmak üzere acil ihtiyaçları götürmeye çalıştık.

Depremin 4. ve 5. günü Malatya İl teşkilatımız, Anadolu Gençlik Derneğimiz, Cansuyu Derneğimiz ile birlikte yiyecek, giyecek, ısıtıcı dağıtımı çalışmalarına katıldık. Günlük 20 bin kişilik yemek çıkartan teşkilatlarımızın koordinasyon merkezinde görev aldık. Geceyi Malatya'daki arkadaşlarımızla birlikte geçirip, depremin 5. Günü Malatya da saha çalışmalarına devam ettik. 5. gün gece ilimize geri dönüp, 6. ve 7. gün Bingöl Cansuyu Derneğimiz ve Anadolu Gençlik Derneğimiz ile organizeli bir şekilde, ilimizden 3 kamyonetlik yardımın hazırlanmasında ve bölge illere gönderilmesine yardımcı olduk. İlimize, farklı illerden gelen depremzede ailelerimizin bir kısmıyla görüşüp, ihtiyaçlarını karşıladık ve karşılamaya devam ediyoruz” dedi.

Tiryaki, şunları söyledi: “Depremin ilk gününden bu yana, bölgede çalışma yapan birçok sivil toplum kuruluşuna rastladık. Farklı ülkelerden gelen ekiplerin canla başla çalışmalarına hayran kaldık. Birçok il valiliklerinden, belediyelerinden, stk lardan, hayırseverlerden gelen yardımları gördük. Kısacası ırkı, dili, inancı farklı olsa da insanların kenetlenişine hayran kaldık. 

Depremin yıktığı binalar, hırsız müteahhitler, rüşvet alan bazı yetkililer, işbaşında olup bölgelerde çalışmayı geciktiren insanlar da gördük ama şimdilik susuyoruz, sadece müteahhitlerin değil onlara yapım iznini veren yetkililerin de, çalışmaların gecikmesine sebep olanların  yargılanacağı günü bekliyoruz.”

BUNDAN SONRA NE YAPABİLİRİZ?

Tiryaki, yapılması gereken çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

“-İlimize gelen depremzede ailelerle, kardeş aile olup gücümüz nispetince onların eksikliklerini gidermeye çalışabiliriz.

-İlimizi bekleyen deprem ile alakalı ivedi bir şekilde binaların depreme dayanıklılığının tespit edilmesini hızlandırabiliriz.

-Bilim insanlarının dikkat çektiği Kuzey Anadolu fay hattı ve Doğu Anadolu fay hattında yer alan ilimizde sıkışan enerjiyi görmeliyiz. Afet geldikten sonra değil,  afet gelmeden önlem alınmalıdır. Bu bağlamda ilimiz yetkilileri acilen ilimizi afet bölgesine almak için mücadele etmelidir” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98364)
19 Şubat 2023 Pazar 20:48
Acaba bu afetbölgesi neden bu kadar önemli? Birilerinin yararı için mi yoksa herkese birden millet sevgisi mi geldi?çözemedim gitti.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98359)
19 Şubat 2023 Pazar 20:06
Buyrun bir yüksek basınçlı mühendis daha çıktı.
03.11.2025
19:15
12 Bingölspor`dan Kayseri`de Son Dakika Puanı!
12 Bingölspor'dan Kayseri'de Son Dakika Puanı!
Haftayı bir puanla kapatan 12Bingölspor, 3. Lig 2. Grup'ta liderliğini sürdürdü ve şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha geride bıraktı.
03.11.2025
15:16
Bingöl`de modern ticaret alanı için ilk adım
Bingöl'de modern ticaret alanı için ilk adım
Bingöl Belediyesi, şehrin ticari yaşamını güçlendirecek önemli bir projede daha ilk adımları attı. Sebze hali, oto galericiler ve toptancılar için belirlenen yeni alanda saha düzeltme çalışmaları başladı. Başkan Arıkan; 'Çalışmaların tamamlanmasının ardından alan, detaylı imar ve proje planlamasına tabi tutulacak'
03.11.2025
15:02
Yeni yılda MTV, harç ve vergilerde zamlı tarife
Yeni yılda MTV, harç ve vergilerde zamlı tarife
TÜİK'in ÜFE verilerine göre, 2026'nın Yeniden Değerleme Oranı açıklandı. Yeniden Değerleme Oranı ile birlikte yeni yılda vergi, harç ve cezalar da katlanacak. İşte yeni yılda yapılacak artışlar…
03.11.2025
14:22
2026`da trafik cezaları yüzde 25,49 zamlı olacak
2026'da trafik cezaları yüzde 25,49 zamlı olacak
TÜİK'in açıkladığı ekim ayı ÜFE'siyle birlikte vergi, harç ve ücretlerin Yeniden Değerleme Oranı yüzde 25,49 olarak açıklandı. Bu oran yeni trafik cezalarında etkili olacak.
03.11.2025
14:09
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 şahıs tutuklandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 şahıs tutuklandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
02.11.2025
18:08
Bingöl`de otomobilin çarptığı 2 öğrenci yaralandı
Bingöl'de otomobilin çarptığı 2 öğrenci yaralandı
Yaralılar ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın