KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2026 Cuma
°C

'Binbir surat' dolandırıcı son işinde yakalandı

Bingöl dahil 25 ilde 35 farklı dolandırıcılık yapan örgüt lideri yakalandı. Farklı kimliklere bürünerek binlerce liralık vurgun yapan dolandırıcı, 'Neden dolandırdınız?' sorusuna 'Hak ettikleri için dolandırıyorum' yanıtını verdi!

`Binbir surat` dolandırıcı son işinde yakalandı
06 TEMMUZ 2024 CUMARTESİ 15:30
2
3282
4
AA aa

Sesini değiştirme yeteneği ile kendisini önce ‘sekreter', sonra ‘turizmci' ve son olarak da ‘tatlıcı' olarak tanıtan dolandırıcı, son işinde yakayı ele verdi. 25 ilde çok sayıda dolandırıcılık olayından aranan, Denizli'deki ilk vurgunundan 24 saat geçmeden yakalanan şüphelinin adliyeye sevkinde verdiği cevap ise hayrete düşürdü.

Denizli'nin Pamukkale ilçesi Gözler Mahallesi'nde bulunan bir restoran işletmesini telefonla arayarak kendisini ‘turizmci' olarak tanıtan Murat Ç. (51), onlarca kişilik turist kafilesi getireceğini belirterek rezervasyon yaptırdı. Birçok restoranı aynı şekilde arayan sözde turizmci Murat Ç., getireceği kafilenin yemeklerin yanında yalnızca Antep baklavası yediğini, bu nedenle tatlıların Gaziantep'ten gelmesi gerektiğini söyledi.

Murat Ç., talebini kabul eden işletme sahibine Gaziantep'ten sürekli sipariş verdikleri sözde bir Antep baklavacısının numarasını verdi. İşletme sahibi H.A.'nın telefonunu açan Murat Ç., bu kez de kendisini ‘tatlıcı' olarak tanıtarak, 59 bin TL'lik sipariş aldı. Parayı da peşin ödeyen işletme sahibi H.A, rezervasyon günü geldiğinde ise neye uğradığını anlayamadı. Hem tatlılar hem de turist kafilesinin gelmediği restoran işletmecisi H.A, jandarmaya ihbarda bulundu.

“Hak ettikleri için dolandırıyorum”

İhbar üzerine harekete geçen Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarmanın dedektifleri olarak da bilinen Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. JASAT ve Pamukkale İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen soruşturmada Murat Ç.'nin işletmeleri önce ‘sekreter', sonra ‘turizm' patronu ve son olarak ise ‘tatlıcı' olarak tanıttığı, sesini değiştirme yeteneğine sahip olduğu belirlendi.

JASAT timleri titizlikle yürüttüğü soruşturma kapsamında dolandırıcılık olayının şüphelisinin Murat Ç., olduğunu belirledi. JASAT timleri kimliğini belirlediği Murat Ç.'nin İzmir'de olduğunu tespit ederek düzenlediği operasyonla gözaltına aldı.

Murat Ç.'nin dolandırdığı mağdurlardan gelen paraların yattığı banka hesabı sahibi, 18 suç kaydı bulunan İsmail Y.(25) de JASAT timlerince yakalandı. 24 saat içerisinde JASAT timlerince İzmir'de yakalanan 2 şüpheli Denizli'ye getirildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen dolandırıcının “Neden dolandırdınız?” sorusuna verdiği cevap ise pes dedirtti. Murat Ç., kendisine yöneltilen soruya “Hak ettikleri için dolandırıyorum” cevabını verdi.

Suç kaydı görenleri hayrete düşürdü

Yapılan sorgulamalarda Murat Ç.'nin Kars, Kütahya, Sakarya, Samsun, İzmir, Mersin, Tokat, Edirne, Konya, Çanakkale, Hatay, Trabzon, Şanlıurfa, Bolu, Afyonkarahisar, Kırklareli, Bursa, Ordu, Kayseri, Sivas, Balıkesir, Antalya, Kocaeli, Isparta ve Bingöl olmak üzere 25 ilden aynı dolandırıcılık yöntemi ile 35 adet yakalama kararı olduğu, 40 ilde karıştığı 97 adette suç kaydı olduğu belirlendi. Ayrıca Murat Ç.'nin daha önce Diyarbakır merkezli düzenlenen ‘Alo Tatil Operasyonu'nda da örgüt lideri olduğu ve yakalandığı öğrenildi.İHA

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110258)
06 Temmuz 2024 Cumartesi 21:48
Şaşırmadık Akp döneminde vurguncusu, dolandırıcısı, din tüccarı, bayrak vatan diyerek uyuşturucu satıp fuhuş yaptıranın sayısı artarak devam ediyor ve daha sayamadığımız çok şey var. Dindarız dediler dinden ettiler ahlaken çöken bir millet haline getirildik. Ne demişti ünlü düşünür ' Fakir çalmasını bilmedigi için fakirdir.'
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110291)
09 Temmuz 2024 Salı 20:13
@Misafir Kullanıcı Yiyin efendiler yiyin tıksırıncaya kusuncaya kadar yiyin. Cahile bu cevabı yazmak bile fazla da neyse oyna dewam
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110278)
08 Temmuz 2024 Pazartesi 23:13
@Misafir Kullanıcı Seni sahtekar Er-Meni vatandaşımız seni, sana iyi dokundurmus Reis
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110255)
06 Temmuz 2024 Cumartesi 17:48
97 suç kaydı olan bunun gibi kansızları serbest bırakan ve daha sonra da başkalarını mağdur etmeye devam eden bir suçlu için, geç kalınan Adalet adalet değildir.
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın