KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Bindav'dan öğrencilere aşure

Ankara'da faaliyet gösteren Bingöl Kültür ve Dayanışma Vakfı (BİNDAV), üniversite öğrencilere aşure ikram etti.

Bindav`dan öğrencilere aşure
27 ARALIK 2010 PAZARTESİ 08:46
0
3342
1
AA aa

BİNDAV Gençlik Komisyonu, Muharrem ayı nedeniyle düzenledikleri organizasyonda üniversite öğrencilerine aşure ikramında bulundu.


Üniversite öğrencileriyle kaynaşma etkinlikleri çerçevesinde BİNDAV Gençlik Kolları, Üsküdar Nikah Sarayı Kokteyl Salonu'nda düzenledikleri bir etkinlikte üniversite öğrencilerini bir araya getirdi.


Ankara'da okuyan Bingöllü öğrenciler, BİNDAV'ın düzenlediği aşure etkinliğinde Muharrem ayının kutsallığını hatırladılar.
Etkinliğe çok sayıda üniversite öğrencileri katıldığı gibi vakıf yöneticileri de katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan BİNDAV Başkanı M.Tahir Tikici, “Muharrem ayı kutsal bir aydır. Bir hadiste, ayların efendisi muharrem, günlerin efendisi cumadır diye rivayet edilir.

Muharrem; İçinde birçok önemli olayların vukuu bulduğu bir aydır. Bu olaylardan en önemlisi,öncelikle Hz.Adem'in duasının kabul edilerek,insanlık tarihinin yazılmaya başladığı olaydır. Bu duanın kabulu ile başlayan yürüyüşte, birçok peygamberin sevindirici hadiseleri yanında, kavimleri uyarıcı mucizeler yine bu ayda gerçekleşmiştir.

Cennetle müjdelenen Hz. Muhammed'in en çok sevdiği ehli beytinden torunu Hz.Hüseyin ve ailesinin, Emevi Kralı Yezid ve askerleri tarafından işkencelerle şehid edildikleri Kerbela olayıdır. Bunlarda, Allah'ın bize tanıdığı cüz'i iradenin, iyiye veya kötüye, hakka veya batıla, merhamete veya zülme, sevgiye veya şiddete yönelik kullanmamızın sınandığı aydır. Allah bizleri iradesini doğru yönde kullanan kullarından eylesin” dedi.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Mustafa VAROL (@Misafir_1439)
27 Aralık 2010 Pazartesi 14:43
Arkadaşlar söz konusu olan Bingöl Kültür ve Dayanışma vakfı (BİNDAV) Ankarada değil. İstanbulda Bingöl halkı ve öğrencilerine hizmet vermektedir. Sayın başkana teşekkür eder, hizmetlerinin devamını dilerim.
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın