KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2025 Pazartesi
°C

Bingiad'dan iftar yemeği

Bingöl Girişimci İşadamları Derneği (BİNGİAD)'ın düzenlediği geleneksel iftar yemeği Özel Hulusibey İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirildi.

Bingiad`dan iftar yemeği
27 AĞUSTOS 2011 CUMARTESİ 03:00
0
2018
0
AA aa

Vali Yardımcıları Abdulaziz Aydın ve Mehmet Alper Çığ, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, İl Müftüsü Mecit Can, BİNGİAD Genel Sekreteri Mustafa Tatlı, kurum amirleri ve işadamlarının katıldığı yemekte dernek çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı. 

Sinevizyon eşliğinde yapılan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan yemeğin duasını Müftü Can yaptı.
Yapılan duanın akabinde TUSKON ve bağlı olan derneklerin tanıtımı sinevizyon ile yapıldı.

Yemeğin amacına değinen BİNGİAD Genel Sekreteri Tatlı, Kadir gecesi gibi güzel bir gece de verilen yemeğin Bingöl adına dayanışma ve kaynaşmayı artırmak olduğunu söyledi.

190 civarında üyeleri olduğunu belirten Tatlı, “Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde Doğru sözlü ve her konuda güvenilen bir ticaret adamı ahrette Peygamberler ve sıdıklar ve şehitlerle beraber olacaktır' buyurmaktadır. Bu açıdan ticarette doğru sözlü ve güvenilir insan olmaz bizim ana gayemizi teşkil etmelidir. Bir ticaret erbabında bulunması gereken ana prensiplerin başında gelecek ve başka ve önemli bir mevzuda kazancımızın helal olmasına azami gayret etme olmalıdır. Çünkü helal dairesi keyfe kafidir, harama meyletmeye lüzum yoktur. Yine Peygamber Efendimiz ‘hiç kimse kendi eliyle kazandığından daha hayırlı bir lokma asla yiyemez' buyurmaktadır. Bizler kendi imkanları olan ve bu imkanlar çerçevesinde bir hayat sürüyor olsak da dünya üzerinde yaşanan açlık yoksulluk ve sefalete kayıtsız kalamayız, bundan dolayı BİNGİAD olarak Somali başta olmak üzere Afrika'daki bu açlığın ve sefaletin yaşandığı ülkelere 150 bin TL civarında yardım toplanmasına vesile olduk. Destek ve katkılarından dolayı tüm işadamlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Programın önemine ilişkin kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Can, Kadir Gecesi'nin önemine değinerek tüm İslam Alemi'nin Kadir Gecesi'ni kutladı.

Kadir Gecesi'nin Kur'an-ı Kerim'de isminin geçtiği bir gece olduğunu vurgulayan Müftü Can, “Kadir Gecesi'ni incelediğimizde gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu karşımıza çıkıyor. Bu gecenin hakkıyla ihya edilmesi gerekiyor. İşadamlarımız be yemek için çok güzel bir gece seçmişler, kendilerine teşekkür ediyorum. İşadamlarımızın yaptıkları katkı çok anlamlı, bir saatlik düşünce bin saatlik nafile ibadetten iyidir” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2025
20:45
Bingöl`de aranan 29 firari yakalandı
Bingöl'de aranan 29 firari yakalandı
Bingöl'de aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, firari olan 29 şahıs yakalandı. Vali Usta: 'Aranması olup da hiçbir şey olmamışçasına aramızda dolaşanlara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. Bingöl'ümüzün huzuru için onlara asla yer vermeyeceğiz' dedi.
18.08.2025
20:12
12 Bingölspor, bilet fiyatlarını açıkladı
12 Bingölspor, bilet fiyatlarını açıkladı
2025-2026 sezonunda 3. Lig'de mücadele edecek olan yeşil beyazlı temsilcimiz 12 Bingölspor, iç saha maçlarına dair bilet ve kombine fiyatlarını duyurdu ve 'Bu sezon sen de yerini al, şehrinin takımına omuz ver' çağrısında bulundu.
18.08.2025
19:44
Körtewliler yaylada şenlendi
Körtewliler yaylada şenlendi
Bingöl merkeze bağlı Çukurca köyü (Körtew) sakinleri, ikincisi bu yıl düzenlenen yayla şenliğinde bir araya geldi. Çeşitli ikramların yapıldığı şenlikte, sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde coşan yöre halkı, halaylar çekerek gönüllerince eğlendi.
18.08.2025
18:42
Şeyh Ahmet için tedbir çağrısı!
Şeyh Ahmet için tedbir çağrısı!
TOKİ konutlarının yükseldiği Bingöl merkez Şeyh Ahmet mevkiinde yaşanan kazalara dikkat çekilirken, oluşacak trafik yoğunluğu için şimdiden tedbir alınması ve yan yollarla trafik güvenliğinin arttırılması çağrısı yapıldı.
18.08.2025
02:56
Bingöl`de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de iki hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 11 kişi yaralandı.
18.08.2025
02:55
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepe Köyü'nde İçme Suyu Çilesi: Çeşmeden Çamurlu ve Köpüklü Su Akıyor
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın