KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ekim 2026 Çarşamba

Bingöl Aşağıçarşı Yolu İhaleye Çıkıyor

Bingöl Belediyesi, Aşağı Çarşı Yol Yapım Projesi için ihaleye çıkıyor. 4 kilometrelik güzergâhta yürütülecek çalışmalar kapsamında yol genişliği 18 metreye çıkarılacak, imar planına uygun acele kamulaştırma kararı doğrultusunda 10 mesken ve 28 ahır kaldırılacak. Projede ayrıca Hacı Rıza Camii bölgesine yaya merdivenleri ve yürüyüş yolu yapılacak.

Bingöl Aşağıçarşı Yolu İhaleye Çıkıyor
03 HAZİRAN 2026 ÇARŞAMBA 18:42
12
2705
9
AA aa

Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanan “Aşağı Çarşı Yolu BSK Asfalt Yol, Kaldırım ve Aydınlatma Yapım İşi” ihalesinin detayları açıklandı.

Daha önce Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan tarafından kamuoyuyla paylaşılan proje kapsamında, Kültür Caddesi'nin bitiminden başlayarak Aşağı Çarşı güzergâhı boyunca Tekel Caddesi ve Esen Caddesi'nin sonuna kadar uzanan yaklaşık 4 kilometrelik yol ağı baştan sona yenilenecek.

Proje kapsamında

* 7 bin 885 ton binder tabakası BSK asfalt,

* 1.958 ton aşınma tabakası asfalt,

* 13 bin 850 metrekare dekoratif parke taşı,

* 169 adet dekoratif LED aydınlatma direği,

* 1200 metre LED'li dekoratif duvar üstü korkuluk

uygulaması gerçekleştirilecek.

Ayrıca imar planına uygun şekilde çift taraflı kaldırımlar yapılacak. Kaldırımlarda modern aydınlatma direkleri ve estetik şehir mobilyaları da yer alacak.

KÜLTÜR CADDESİ'NDEN AŞAĞI ÇARŞIYA YENİ YAYA YOLU YAPILACAK

Kültür Caddesi'nden Aşağı Çarşı'ya iniş güzergâhında, Hacı Rıza Camii bölgesinde yaya merdivenleri ve yürüyüş yolu yapılacak. Böylece vatandaşların bölgeye erişimi daha güvenli ve konforlu hale getirilecek.

MESKEN VE EVLER KAMULAŞTIRILIYOR

Projenin en önemli ayaklarından birini ise yol genişletme çalışmaları oluşturuyor.

Özellikle Millet Bahçesi Projesi'nin tamamlanarak hizmete açılmasıyla birlikte bölgede oluşacak ziyaretçi ve araç yoğunluğu dikkate alınarak, ulaşım altyapısının güçlendirilmesi amacıyla yol genişletme çalışmaları yapılacak.

Düğün sezonlarında trafik yoğunluğunun sıkça yaşandığı güzergâhta, gelecekte oluşabilecek ilave yükü karşılamak amacıyla kamu yararı gözetilerek imar planına uygun şekilde kapsamlı düzenlemeler yapılacak.

Bu kapsamda yaklaşık 1200 metre ihata duvarı ile 550 metre istinad duvarı inşa edilecek. Yolun genişletilmesi ve bölgede otopark alanlarının oluşturulmasıyla birlikte trafik yoğunluğunun azaltılması hedefleniyor.

İmar planına uygun olarak yürütülecek kamulaştırma çalışmaları kapsamında, ulaşım güvenliği ve şehir düzeninin sağlanması amacıyla acele kamulaştırma kararı kapsamında 10 mesken ile 28 ahır yapısının kaldırılacağı, böylece mevcut yol genişliğinin 18 metreye çıkarılacağı belirtildi.

İHALE 12 HAZİRAN'DA YAPILACAK

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 19'uncu maddesi kapsamında açık ihale usulüyle gerçekleştirilecek ihale, elektronik ortamda EKAP üzerinden yapılacak.

İhalenin 12 Haziran 2026 tarihinde saat 10.00'da gerçekleştirileceği açıklanırken, sözleşmenin imzalanmasının ardından 10 gün içerisinde yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanacağı bildirildi. Projenin 150 takvim günü içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Hayata geçirilecek proje ile Aşağı Çarşı'nın daha güvenli, daha estetik ve daha işlevsel bir şehir koridoruna dönüştürülmesi amaçlanıyor.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119117)
04 Haziran 2026 Perşembe 23:55
Bu gazete o kadar iyi işlerini paylaşıyor bir kez su sorununa değinin niye su akmıyor diye başlık yapın ne olacak bu şehirde sizde yokmusunuz akrabalarınız eş dostlarınız kaç yıldır yaz aylarını Susuz geçiriyor vicdanınızda mı sızlamıyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119116)
04 Haziran 2026 Perşembe 19:31
Su sorununu geçen yıl eylül de 1 ay sonra çözeceğini söyleyip video paylaşanlar bunu nasıl çözecek not sular halen akmıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119113)
04 Haziran 2026 Perşembe 15:40
A dan Z ye emeği geçen tüm herkese teşekkür ederiz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119112)
04 Haziran 2026 Perşembe 13:05
Güzel bir proje bu proje uygulanirsa aşağı çarşının çehresi değişecek haydi hayırlısi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119111)
04 Haziran 2026 Perşembe 12:09
bi zahmet oradan bi yol verin artık bahçelievler yolu yoğunluğu artık çile oldu çile
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119108)
04 Haziran 2026 Perşembe 09:59
Karşıyaka Mahallesi ile aşağı çarşı bağlantı yolunun da yapılamasını sabırsızlıkla bekliyoruz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119106)
04 Haziran 2026 Perşembe 08:52
EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119100)
03 Haziran 2026 Çarşamba 19:55
150 günde tamamlansın Erdal beye dünya kupası verin hemen millet bahçesinin hali ortadayken 150 iş günü alay etmeyin milletle bir kaç kişi çalsın doysun sonra birtane garibana yaptırırlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119099)
03 Haziran 2026 Çarşamba 19:32
Millet vadisi yalan oldu gitti.
06.10.2026
18:55
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Gazze ve Filistin'de yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası topluma adalet çağrısında bulundu. Kava, 'Uluslararası hukuk herkes için varsa İsrail için de vardır. Savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar kim tarafından işlenirse işlensin soruşturulmalı, sorumlular bağımsız ve adil mahkemeler önünde hesap vermelidir' dedi.
06.10.2026
18:28
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
AK Parti, fonların tasfiyesi ve yatırımcılara yapılacak ödemelerin çerçevesini belirlemek amacıyla yaklaşık 10 maddelik kanun teklifini TBMM'ye sunmaya hazırlanıyor. Düzenlemede 1 milyon liranın altında yatırımı bulunan yaklaşık 355 bin yatırımcı için tam ödeme mekanizması, daha yüksek tutarlar için ise kademeli ödeme planı öngörülüyor.
06.10.2026
15:57
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2,1 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2,1 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, Eylül ayında kentteki ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler için 1 milyon 536 bin 29 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye yapılan 566 bin 350 TL'lik destekle birlikte derneğin aylık toplam yardım tutarı 2 milyon 102 bin 379 TL'ye ulaştı.
06.10.2026
15:04
Meclis`e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
Meclis'e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle hususi damgalı pasaportun kapsamının genişletilmesi gündemde. Teklifin yasalaşması halinde belirli şartları taşıyan muhtarlar, mali müşavirler, eczacılar, doktorlar, mühendisler ve mimarlar yeşil pasaport alabilecek.
06.10.2026
14:02
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Bingöl Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuştu. Yeni statüyle birlikte hastanenin ileri teknoloji, modern tıbbi altyapı ve nitelikli insan gücüyle Bingöl ve bölgeye daha kapsamlı sağlık hizmeti sunması hedefleniyor.
06.10.2026
13:30
Bingöl`de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl'de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 25 Eylül-2 Ekim 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, haklarında toplam 37 yıl 11 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 aranan şahıs yakalandı. Çalışmalarda çok sayıda uyuşturucu madde, silah, mühimmat ve kaçak ürün ele geçirilirken, 49 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın