Bakanlığın tablosuna göre yüzde 26,7 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Siirt'i sırasıyla Bitlis, Şanlıurfa, Mardin, Muş, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Ağrı, Bingöl takip etti.
Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Artık vaka sayılarını ve aşı programının seyrini yeni bir ekrandan izleyeceğiz. Daha önce paylaştığımız tüm detayları ise haftalık raporlar halinde yayınlamaya devam edeceğiz. İller aşı olmada yarışacak” dedi.
Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 4 Temmuz'da açıklanan 24 saatlik verilere göre 4 bin 418 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 50 oldu. Bir günde toplam 216 bin 252 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 4 bin 161 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 57,81 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 25,23 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 52 milyon 607 bin 735'e yükseldi.
Aşılamada ilk sırada Muğla var
Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 79,2 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Eskişehir, Amasya, Aydın, Bilecik, İzmir takip etti.
En düşük aşılama Siirt'te
Bakanlığın tablosuna göre yüzde 26,7 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Siirt'i sırasıyla Bitlis, Şanlıurfa, Mardin, Muş, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Ağrı, Bingöl takip etti.
Gurur listesinde Bingol'umuz de var. Gordugunuz gibi cehapeli cahil hayatinda 3 kitap okumamis egitimsiz iller hep asilanmis. bingol'umuz konya gibi erzurum gibi yozgat gibi sanliurfa gibi turkiye'nin gurur kaynaklari illeri arasinda butun turkiye'ye goz kirpiyor. tum secimlerinde oldugu gibi asi konusunda da bingol'umuzun aydinlik yuzu hepimizin gurur kaynagi!
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO Genel Sekreteri Muhammed Oya, denetimlerin sadece bir kontrol mekanizması olmadığını, aynı zamanda kurumsal gelişim için önemli bir rehber niteliği taşıdığını vurguladı.
19.01.2026
15:19
Bingöl'de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bingöl'de aç kalan kurt, kent merkezine indi. Beşyol mevkiindeki bir lastikçiye giren kurt, Belediye ekiplerince yakalanarak doğal yaşam alanına götürüldü.
19.01.2026
11:14
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl'de dün başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 280 köy yolunun tamamına ulaşım kesildi.
19.01.2026
11:03
Bingöl'de kar fena bastırdı!
Meteoroloji'nin yoğun kar uyarısı yaptığı Bingöl'de dün itibariyle etkili olan kar, aralıksız devam ediyor. Cadde ve sokaklar karla kaplanırken, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, havayolu uçuşları da iptal edildi.
18.01.2026
21:05
2B arazileri yeniden satışa çıkıyor
TBMM Bayındırlık ve İmar Komisyonunda kabul edilen kanun teklifi ile kamuoyunda 2B olarak bilinen arazilerin satış sürecinde başvuruyu kaçıranlar veya ödeme şartlarını süresinde yerine getiremeyenlere ek bir başvuru süresi geliyor. Teklife göre, taksitlerini ödeyemeyenler veya başvuruyu kaçıranlar, 31 Temmuz'a kadar yeniden başvurarak 2B arazileri üzerindeki taşınmazlarının tapusunu alabilecek.
17.01.2026
21:32
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın