KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Nisan 2026 Salı
°C

Bingöl balına alım garantisi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz; 'Bingöl'de üretilen ballara Tarım Kredi Kooperatifi alım garantisi verecek. Bu yıl 600 ton alım olacak ve 16 bin dekarlık buğday tohumu yüzde 50 hibe ile çiftçiye dağıtılacak.'

Bingöl balına alım garantisi
14 AĞUSTOS 2022 PAZAR 15:58
19
4121
14
AA aa

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, Milletvekili Feyzi Berdibek, AK Parti İl Başkanı Haşim Sağlar, AK Parti teşkilat üyeleriyle birlikte Genç ilçesi TAVZ yöresinde bölge buluşmasının ardından Merkez Büyük Tekören Köyünde Bölge Muhtarları, Birlik Temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada konuşan Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, bu yıl çiftçiye yüzde 50 hibe ile buğday tohumu hibe edileceğini ve Bingöl'de üretilen bal için Tarım ve Kredi Kooperatifinin alım garantisi vereceğini söyledi.

Böylelikle çiftçinin 100 milyon gelir elde edeceğini belirten Yılmaz şöyle konuştu: "Büyüktekören Köyümüzde, 2022 Yılında bir adet hayvan içme suyu için güneş enerjili sondaj ünitesini faaliyete aldık. İl genelinde yapımı tamamlanan 16 adet ünitemiz ve bu yılda ihalesini yapıp faaliyete alacağımız 7 Adet HİS-GES Ünitemiz ve 1 adet HİS göletlimizin yapımı da tamamlanmış olacak. Hamdolsun dağ başındaki çobanın ve hayvanlarında artık içilebilir temiz suyu var. Büyüktekören köyümüzde Süt Toplama Merkezimizin Kurulumunu sağladık. Sonbaharda süt alımlarına başlanacak inşallah. Yine Sarıçiçek, Çeltiksuyu ve İncesu köylerimizde de bu sene Süt Toplama Merkezleri kuruldu. Bu Süt Toplama Merkezleri ile tüm ova köylerinin sütleri toplama merkezlerine getirilecek ve soğutulmuş halde sanayiye aktarılacak. İl genelinde yapımı tamamlanan 10 adet ve eskiden yapılan 23 adet Süt Toplama Merkezi de yine rehabilite edilmiştir. Toplamda 124 tonluk bir toplama kapasitesine ulaşılacak.

“16 BİN DEKARLIK ALAN İÇİN YÜZDE 50 HİBELİ BUĞDAY TOHUMU DESTEĞİ”

İl ve İlçelerimizde dâhil olmak üzere bu yıl 2022 yılı için yaklaşık 16 Bin dekarlık tarım arazilerinin ekmeklik buğday tohumu ihtiyacı yüzde 50 hibeyle karşılanacak.

Uzun yıllardır Bingöl Balımızın pazarlama sorunları vardı. 2021 yılında Tarım Kredi Kooperatifi tarafından üreticilerden 170 ton bal alımı gerçekleştirildi. Bu senede inşallah Bal alım kriterlerine uyan 600 tonluk bal alımı gerçekleştirilecektir. Bingöl Balımız böylece Türkiye genelindeki tüm Tarım Kredi Kooperatifleri Marketlerinde tüketiciye sunulacak. Ekilecek 16 Bin dekarlık buğday alanı ve 600 tonluk bal alımı ile yaklaşık 100 milyon TL Bingöl ekonomisine kazandırılmış olacak." şekline konuştu.

Program; Birlik Temsilcileri, muhtarlar ve bölge halkının sektörel ve bölgesel sorunları dile getirmeleri ve İngiltere'de Dünya birincisi olan Bingöl Balının hediye edilmesinin ardından sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94832)
16 Ağustos 2022 Salı 11:26
ALLAH akıl fikir versin. Bingölün tonlarca sorunu var foto peşindeler, yediğiniz asıl balı verin halka biraz da onlar yesin yani garibanlar fukaralar Cumhurbaşkanımız önce gariban diyor ya siz? Önce kendiniz diyorsunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94830)
16 Ağustos 2022 Salı 10:56
cevdet yılmaz bingöl için bir markadır lütfen kıymetini bilelim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94815)
15 Ağustos 2022 Pazartesi 23:01
Eskiden bal mı vardı Akp balı buldu ağzımız tatlandı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94807)
15 Ağustos 2022 Pazartesi 11:24
Bir Bingöl sevdalısı olarak o kadar üzülüyorum ki poz verenlere bakınca sanki önemli bir buluş yada ilimizde sıfır işsizlik madalyası almış gibi. Milletimiz bunu hak etmiyor, diğer vekiller illerine o kadar koşturuyor ki illerine. Sevdalısı olduğumuz Reisicumhurumuza ve Ak partimize gerçekten yakışan yeni yüzler elzemdir. Kendilerine değil iline çalışanı artık istiyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94806)
15 Ağustos 2022 Pazartesi 11:11
Bal bahane?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94804)
15 Ağustos 2022 Pazartesi 09:26
Ne guzel dunya, halk kendi cabalari ile kaliteli bir urun cikarsin bunlarda ovunsunler. Bi zahmet sizde insan gibi projelerle yatirimlarla gelinde birazda biz sizlerle ovunelim. Oyle Cumhurbaskani ile veya bakanlarla resim cekilerek memlekete fayda saglanmaz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94797)
14 Ağustos 2022 Pazar 23:44
Ne balmış be yıllardır bal diye diye bal dan nefret ettirdiniz,bal adına da bir arpa boyu yol kat edemediniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94795)
14 Ağustos 2022 Pazar 23:13
Cevdet başkan bu memleket için iyi çalışıyor hakkını teslim etmek lazım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94794)
14 Ağustos 2022 Pazar 23:00
Her şey tamam bir bal eksikti...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94792)
14 Ağustos 2022 Pazar 21:54
al birini vur ötekine hepsi aynı ...?
07.04.2026
00:23
Bingöl Devlet Hastanesi`ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne kazandırılan yeni nesil endoskopi ve kolonoskopi cihazı hizmete alındı. İkinci cihazla birlikte tanı süreçlerinin hızlanması ve sağlık hizmetlerinde kapasitenin artırılması hedefleniyor.
07.04.2026
00:22
Sumud Filosu`nda İki Bingöllü İsim
Sumud Filosu'nda İki Bingöllü İsim
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak Özgürlük ve Sumud Filosu'nda Bingöllü sendikacılar Nevzat Öylek ve Yunus Kava da yer alacak. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, filonun Gazze'nin özgürlüğü ve insani yardımlar için büyük önem taşıdığını söyledi.
07.04.2026
00:21
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Bingöl'de motosiklet kazasında yaralanan 24 yaşındaki Furkan Görgülü, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.
07.04.2026
00:20
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 Nisan Çarşamba akşamından 12 Nisan Pazar sabahına kadar zirai don beklendiğini duyurdu. Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli don riskine karşı üreticileri tedbirli olmaya çağırdı.
07.04.2026
00:19
Bingöl`de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 2026 yılı kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurumlar arası eşgüdüm vurgusu öne çıktı. Vali Cahit Çelik, tıkanan noktalarda hızlı karar ve sahada uyumlu çalışma çağrısı yaptı.
07.04.2026
00:18
Bingöl`den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Bingöl'den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda mücadele eden Genç İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Üsteğmen Murat Algül, altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın