KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Bingöl barosu da israil'i sert bir dille kınadı

Gazze'ye yardım götüren gemi konvoyuna İsrail sularına 70 mil açıkta gerçekleşen kanlı saldırı Binböl Barosu tarafından kınandı.

Bingöl barosu da israil`i sert bir dille kınadı
02 HAZİRAN 2010 ÇARŞAMBA 09:26
0
1817
0
AA aa
Baro adına bir açıklama yapan Bingöl Barosu başkanı Avukat Erdal Aydemir, “Dünya halkları arasında zulme en ziyade maruz kalan milletlerden İsrail oğulları devletleştiğinden beri ırkçılık ve vahşeti sistemli bir devlet politikası olarak benimsedi. Toplama kamplarından ve Nazi fırınlarından kurtarılarak Filistin'e yerleştirilen bu millet kendisine yapılan zulmün acısını çıkartırcasına Filistin'in tüm şehirlerini toplama kampına çevirdi. Ördüğü duvarlarla Filistin'i tarihin gördüğü en büyük açık cezaevi haline dönüştürerek her bir Filistinlinin uluslararası hukukla güvence altına alınmış bütün hak ve özgürlüklerini gasp etti” diye konuştu.

“Bu zülüm silsilesinin son halkası da Gazze'ye insani amaçlı yardım götüren sivil gemilerdeki silahsız insanlara uluslararası sularda yapılan barbarca müdahaledir” diyen Aydemir, “Şüphesiz yapılan bu müdahale; en ilkelinden en modernine hiçbir hukuk sistemi nezdinde kabul göremeyeceği gibi, hukuk olarak dahi nitelendirilemeyecek güç ve zorbalık üzerine inşa edilmiş ilkel yönetimlerin dayanağını teşkil eden teamüllere dahi aykırıdır. Hiçbir ifade, bu insanlık dışı vahşet karşısında hissedilen duyguları, bu sahneleri izlerken yüreğinin sancısının gözlerinden damla damla aktığı bir Bingöllünün içinde bulunduğu ruh ikliminden daha iyi özetleyemez. Bingöl ve Dünya Kamuoyunun bu canice saldırı karşısındaki hissiyatını en meşru ve en insancıl hukuk kuralı olarak kabul eden Bingöl Barosu her mensubuyla, Bingöl halkının bu olay karşısında göstereceği tepkinin her platformda hararetli savunucusu olacaktır. Yer yüzünün en büyük ve en güçlü yasadışı örgütlenmesine sahip olduğu için ülkeler düzeyinde devlet olarak tanınan İsrail yaptığı zulmün geldiği aşama  itibariyle; uluslararası hukuk açısından devlet olarak nitelendirilemeyecek bir terör yapılanması haline dönüşmüştür.Bingöl Barosunu temsilen ve Bingöl halkının sıradan bir ferdi olarak İsrail terörünün sona ermesi için her düzeyde girişimlerde bulunacağımızı Bingöl halkının bilgilerine sunar, İsrail'in kan üzerine kurulmuş yönetimini ve zalimane uygulamalarını tüm içtenliğimizle kınıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bingöl Online Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.02.2026
01:51
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı yapan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, çığ ve yağış nedeniyle oluşması muhtemel su baskını ve sel riskine karşı dikkatli olunmasını istedi.
02.02.2026
01:50
BDDK yeni kredi kartı düzenlemesinin detaylarını açıkladı
BDDK yeni kredi kartı düzenlemesinin detaylarını açıkladı
BDDK'dan kredi kartı limitlerine yapılan düzenlemeyle ilgili yeni bir açıklama geldi. Kredi kartı kullanıcılarının yüzde 75'inin karardan etkilenmeyeceği belirtilen açıklamada düzenleme ile beraber limit artırımı için artık maaş bordrosu isteneceği belirtildi.
02.02.2026
01:49
Vali Çelik`ten İkinci Dönem Mesajı:
Vali Çelik'ten İkinci Dönem Mesajı: 'Geleceğimizi Eğitimle İnşa Ediyoruz'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı'nın ikinci döneminin başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarı ve sağlık temennisinde bulundu.
02.02.2026
01:48
DEM Parti`den Belediyeye Kar Tepkisi:
DEM Parti'den Belediyeye Kar Tepkisi: 'Ara Sokaklar Kaderine Terk Edildi'
DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, kentte günlerdir etkili olan yoğun kar yağışının ardından belediyenin yetersiz kaldığını savunarak, özellikle ara sokaklarda yaşanan sorunlara dikkat çekti.
02.02.2026
01:47
Yüzen Adalar`da kartpostallık manzara
Yüzen Adalar'da kartpostallık manzara
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yer alan Yüzen Adalar, etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı. Ortaya çıkan kartpostallık manzara dron ile görüntülendi.
02.02.2026
01:46
Parasızlığa rağmen inandılar, kazandılar!
Parasızlığa rağmen inandılar, kazandılar!
Yokluğa, sahipsizliğe ve görmezden gelinmeye rağmen 13 kişiyle çıktığı Ardahanspor deplasmanından 1-0 galip dönen Yeni Genç Muratspor, paranın değil inancın kazandığını bir kez daha gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın