KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Nisan 2026 Cuma
°C

Bingöl, bebek dostu il oldu

Sağlık Bakanlığı tarafından çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, bebek ve çocuk ölümlerinin önlenmesi amacıyla yürütülen programlar arasında yer alan Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında Bingöl, 'Altın Bebek Dostu İl' olmaya hak kazandı.

Bingöl, bebek dostu il oldu
08 KASIM 2019 CUMA 16:48
12
7077
4
AA aa

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 20 sağlık kuruluşuna bu kapsamda plaket verildiği ifade edildi. Anne sütü ve emzirme konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla birçok sosyal çalışma yapıldığı vurgulanan açıklamada, bu sosyal çalışmalar hakkında detay verilmemesi ise dikkat çekti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Sağlık Bakanlığı tarafından ülkemizde çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, bebek ve çocuk ölümlerinin önlenmesi için diğer çocuk sağlığı programlarına ek olarak 1991 yılından itibaren “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir.

Bu kapsamda emzirmenin korunması ve desteklenmesi ile programın temelini oluşturan başarılı emzirmede 10 adım stratejisinin tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında uygulanması ve devamının sağlanması ile beslenme bozukluklarının önlemesi böylece de çocuklarda ölüm ve hastalık oranlarını düşürmek hedeflenmektedir. Program tüm dünyada da uygulanan “Bebek Dostu Hastaneler” kavramı ile başlamış, 2000'li yıllara gelindiğinde birinci basamak sağlık kuruluşlarının da dâhil olması ile “Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” olarak ilerleme kaydetmiştir. İlimiz yaptığı çalışmalarla önce Bebek Dostu İl ve daha sonra çalışmalarını bir adım daha ileri taşıyarak “Altın Bebek Dostu İl” olmaya hak kazanmıştır. İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından ilimizdeki bulunan hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde başarılı çalışmalar yürüterek, bunun yanında vatandaşlara yönelik anne sütü ve emzirme konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla birçok sosyal çalışma yapmaktadır.

Yapılan çalışmalarla 19 Aile Hekimliği Birimimize ve Özel Bingöl Hastanesine İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Vedat Söyiler, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı İrfan Günerigök ve Birim Sorumlusu Dr. Bilal Buzgan tarafından plaketleri verildi.

Bebek Dostu Sağlık Kuruluşu Unvanı alan birimlerimize başarı dileklerinde bulunan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52522)
09 Kasım 2019 Cumartesi 13:44
Tebrik ediyorum Bingöl her alanda Türkiye de adından bahsettiriyor fidan dikim kampanyasında ki üçüncülükten sonra sağlık alanında gelen bu başarı için emeği geçenlere teşekkürler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52516)
09 Kasım 2019 Cumartesi 10:33
doğumevi yok mu ?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52513)
09 Kasım 2019 Cumartesi 09:15
Bir bingöllü olarak çok mutlu oldum.emeği geçen herkese binlerce teşekkürler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52498)
08 Kasım 2019 Cuma 22:40
bingolde kadin dogum hastanesinden sira alinamiyorken , acile goturulen cocuklara duzgun mudahale edilemiyorken , o bebekler buyumeden sokakta yasamaya basliyoken , anneler ve babalr cocuklarina kufurden basks bisey ogretmiyorken bu haberin bingolle alakasi yok
03.04.2026
04:36
ÖTV`siz araç düzenlemesi Meclis`ten geçti
ÖTV'siz araç düzenlemesi Meclis'ten geçti
TBMM Genel Kurulu, yüzde 40 ve üzeri ortopedik engeli nedeniyle ehliyet alamayan vatandaşlara 10 yılda bir defaya mahsus ÖTV'siz araç alma hakkı tanıyan düzenlemeyi onayladı. Araçlarda 2.8 milyon TL limit ve yerlilik şartı aranacak.
03.04.2026
04:35
Sosyal medyaya 15 yaş sınırı! Komisyonda kabul edildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırı! Komisyonda kabul edildi
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifiyle sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
03.04.2026
04:33
Rençber Aziz`in `Bingöl Dağları Dumandır` eseri TRT repertuarında
Rençber Aziz'in 'Bingöl Dağları Dumandır' eseri TRT repertuarında
Bingöl'ün efsanevi halk ozanı Rençber Aziz'in Türkçe seslendirdiği 'Bingöl Dağları Dumandır' adlı eser, yapılan çalışmaların ardından TRT repertuarına alındı. Kardeşi Hasan Berdibek; 'Bu eser sadece bir türkü değil, aynı zamanda bu toprakların sesi ve abimin hatırasıdır' dedi.
03.04.2026
04:32
Göynük Çayı için Meclis çıkarması!
Göynük Çayı için Meclis çıkarması!
Göynük Çayı Havzası Çevre Köyleri Komisyonu üyeleri, Bingöl milletvekilleriyle Ankara'da bir araya gelerek HES projelerine karşı tepkilerini iletti; 'Göynük Çayı; doğamız, tarımımız ve geleceğimizdir. Bu ekosisteme zarar verecek hiçbir projeyi kabul etmiyoruz!'
03.04.2026
04:24
Bingöl`de 19 öğrenci hafızlık belgesi aldı
Bingöl'de 19 öğrenci hafızlık belgesi aldı
Bingöl İl Müftülüğüne bağlı kurslarda eğitimlerini tamamlayan 19 öğrenci, hafızlık tespit sınavını başarıyla geçerek belge almaya hak kazandı.
03.04.2026
04:23
Bedelli askerlik ücreti 417 bin liraya çıkarıldı
Bedelli askerlik ücreti 417 bin liraya çıkarıldı
Bedelli askerlik tutarının 417 bin liraya çıkarılmasını öngören düzenlemenin de içinde bulunduğu torba kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Diğer düzenleme başlıkları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın