KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Şubat 2026 Perşembe
°C

Bingöl, bebek dostu il oldu

Sağlık Bakanlığı tarafından çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, bebek ve çocuk ölümlerinin önlenmesi amacıyla yürütülen programlar arasında yer alan Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında Bingöl, 'Altın Bebek Dostu İl' olmaya hak kazandı.

Bingöl, bebek dostu il oldu
08 KASIM 2019 CUMA 16:48
12
7005
4
AA aa

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 20 sağlık kuruluşuna bu kapsamda plaket verildiği ifade edildi. Anne sütü ve emzirme konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla birçok sosyal çalışma yapıldığı vurgulanan açıklamada, bu sosyal çalışmalar hakkında detay verilmemesi ise dikkat çekti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Sağlık Bakanlığı tarafından ülkemizde çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, bebek ve çocuk ölümlerinin önlenmesi için diğer çocuk sağlığı programlarına ek olarak 1991 yılından itibaren “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir.

Bu kapsamda emzirmenin korunması ve desteklenmesi ile programın temelini oluşturan başarılı emzirmede 10 adım stratejisinin tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında uygulanması ve devamının sağlanması ile beslenme bozukluklarının önlemesi böylece de çocuklarda ölüm ve hastalık oranlarını düşürmek hedeflenmektedir. Program tüm dünyada da uygulanan “Bebek Dostu Hastaneler” kavramı ile başlamış, 2000'li yıllara gelindiğinde birinci basamak sağlık kuruluşlarının da dâhil olması ile “Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” olarak ilerleme kaydetmiştir. İlimiz yaptığı çalışmalarla önce Bebek Dostu İl ve daha sonra çalışmalarını bir adım daha ileri taşıyarak “Altın Bebek Dostu İl” olmaya hak kazanmıştır. İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından ilimizdeki bulunan hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde başarılı çalışmalar yürüterek, bunun yanında vatandaşlara yönelik anne sütü ve emzirme konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla birçok sosyal çalışma yapmaktadır.

Yapılan çalışmalarla 19 Aile Hekimliği Birimimize ve Özel Bingöl Hastanesine İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Vedat Söyiler, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı İrfan Günerigök ve Birim Sorumlusu Dr. Bilal Buzgan tarafından plaketleri verildi.

Bebek Dostu Sağlık Kuruluşu Unvanı alan birimlerimize başarı dileklerinde bulunan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52522)
09 Kasım 2019 Cumartesi 13:44
Tebrik ediyorum Bingöl her alanda Türkiye de adından bahsettiriyor fidan dikim kampanyasında ki üçüncülükten sonra sağlık alanında gelen bu başarı için emeği geçenlere teşekkürler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52516)
09 Kasım 2019 Cumartesi 10:33
doğumevi yok mu ?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52513)
09 Kasım 2019 Cumartesi 09:15
Bir bingöllü olarak çok mutlu oldum.emeği geçen herkese binlerce teşekkürler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52498)
08 Kasım 2019 Cuma 22:40
bingolde kadin dogum hastanesinden sira alinamiyorken , acile goturulen cocuklara duzgun mudahale edilemiyorken , o bebekler buyumeden sokakta yasamaya basliyoken , anneler ve babalr cocuklarina kufurden basks bisey ogretmiyorken bu haberin bingolle alakasi yok
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
04.02.2026
15:06
Bingöl Devlet Hastanesi`nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne yapılan atamayla Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Can Öztürk hasta kabulüne başladı. Atama ile birlikte kentte hematoloji alanında ilk kez hizmet verilmeye başlandı.
04.02.2026
14:56
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
04.02.2026
14:39
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Pilot uygulama olarak belirli illerde başlatılması planlanan sistemle, ekonomik olarak dezavantajlı hanelere gelir desteği sağlanması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; '2026'da birkaç ilimizde, 2027'de ise tüm ülkeye yaymayı planlıyoruz' dedi.
04.02.2026
13:04
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Türkiye'de ekonomik gelişmeler ve siyasi gündemdeki hareketlilik, kamuoyu araştırmalarında erken seçim talebine yönelik dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. İşte anketlere yansıyan sonuçlar;
04.02.2026
12:39
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşüme girecek riskli binalar için yıkım ve karar alma süreci hızlandırıldı. Bir hak sahibinin isteği bile karar sürecini başlatmaya yeterli olacak, karara itiraz edilirse, itiraz edenin payı diğer hak sahiplerine devlet eliyle satılacak. Payı devlet de alabilecek. Bina arsa haline dönerse alım önceliği devletin olacak. Kararla birlikte gözler, Bingöl'de dönüştürülmesi planlanan Maden Sokak'a çevrildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın