KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Kasım 2025 Pazar
°C

Bingöl, bebek dostu il oldu

Sağlık Bakanlığı tarafından çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, bebek ve çocuk ölümlerinin önlenmesi amacıyla yürütülen programlar arasında yer alan Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında Bingöl, 'Altın Bebek Dostu İl' olmaya hak kazandı.

Bingöl, bebek dostu il oldu
08 KASIM 2019 CUMA 16:48
12
6923
4
AA aa

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 20 sağlık kuruluşuna bu kapsamda plaket verildiği ifade edildi. Anne sütü ve emzirme konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla birçok sosyal çalışma yapıldığı vurgulanan açıklamada, bu sosyal çalışmalar hakkında detay verilmemesi ise dikkat çekti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Sağlık Bakanlığı tarafından ülkemizde çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, bebek ve çocuk ölümlerinin önlenmesi için diğer çocuk sağlığı programlarına ek olarak 1991 yılından itibaren “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir.

Bu kapsamda emzirmenin korunması ve desteklenmesi ile programın temelini oluşturan başarılı emzirmede 10 adım stratejisinin tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında uygulanması ve devamının sağlanması ile beslenme bozukluklarının önlemesi böylece de çocuklarda ölüm ve hastalık oranlarını düşürmek hedeflenmektedir. Program tüm dünyada da uygulanan “Bebek Dostu Hastaneler” kavramı ile başlamış, 2000'li yıllara gelindiğinde birinci basamak sağlık kuruluşlarının da dâhil olması ile “Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” olarak ilerleme kaydetmiştir. İlimiz yaptığı çalışmalarla önce Bebek Dostu İl ve daha sonra çalışmalarını bir adım daha ileri taşıyarak “Altın Bebek Dostu İl” olmaya hak kazanmıştır. İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından ilimizdeki bulunan hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde başarılı çalışmalar yürüterek, bunun yanında vatandaşlara yönelik anne sütü ve emzirme konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla birçok sosyal çalışma yapmaktadır.

Yapılan çalışmalarla 19 Aile Hekimliği Birimimize ve Özel Bingöl Hastanesine İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Vedat Söyiler, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı İrfan Günerigök ve Birim Sorumlusu Dr. Bilal Buzgan tarafından plaketleri verildi.

Bebek Dostu Sağlık Kuruluşu Unvanı alan birimlerimize başarı dileklerinde bulunan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52522)
09 Kasım 2019 Cumartesi 13:44
Tebrik ediyorum Bingöl her alanda Türkiye de adından bahsettiriyor fidan dikim kampanyasında ki üçüncülükten sonra sağlık alanında gelen bu başarı için emeği geçenlere teşekkürler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52516)
09 Kasım 2019 Cumartesi 10:33
doğumevi yok mu ?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52513)
09 Kasım 2019 Cumartesi 09:15
Bir bingöllü olarak çok mutlu oldum.emeği geçen herkese binlerce teşekkürler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52498)
08 Kasım 2019 Cuma 22:40
bingolde kadin dogum hastanesinden sira alinamiyorken , acile goturulen cocuklara duzgun mudahale edilemiyorken , o bebekler buyumeden sokakta yasamaya basliyoken , anneler ve babalr cocuklarina kufurden basks bisey ogretmiyorken bu haberin bingolle alakasi yok
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
14.11.2025
11:25
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
Hangi sınav ne zaman? ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu.
14.11.2025
11:20
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Kış lastiği uygulaması bu yıl iki hafta erkene çekilerek 15 Kasım'da başlayacak. Yeni düzenlemeyle, ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 15 Nisan'a kadar sürecek. Şehirlerarası yollarda yolcu ve yük taşımacılığı yapan otobüs, kamyon, minibüs, çekici, tanker ve hafif ticari araçlar bu kapsama giriyor. Peki kurala uymayanlara ne kadar ceza kesilecek? Kış lastiğinin ne gibi faydaları var? İşte detaylar...
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın