KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ekim 2026 Perşembe

Bingöl, bebek dostu il oldu

Sağlık Bakanlığı tarafından çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, bebek ve çocuk ölümlerinin önlenmesi amacıyla yürütülen programlar arasında yer alan Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında Bingöl, 'Altın Bebek Dostu İl' olmaya hak kazandı.

Bingöl, bebek dostu il oldu
08 KASIM 2019 CUMA 16:48
12
7268
4
AA aa

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 20 sağlık kuruluşuna bu kapsamda plaket verildiği ifade edildi. Anne sütü ve emzirme konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla birçok sosyal çalışma yapıldığı vurgulanan açıklamada, bu sosyal çalışmalar hakkında detay verilmemesi ise dikkat çekti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Sağlık Bakanlığı tarafından ülkemizde çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, bebek ve çocuk ölümlerinin önlenmesi için diğer çocuk sağlığı programlarına ek olarak 1991 yılından itibaren “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir.

Bu kapsamda emzirmenin korunması ve desteklenmesi ile programın temelini oluşturan başarılı emzirmede 10 adım stratejisinin tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında uygulanması ve devamının sağlanması ile beslenme bozukluklarının önlemesi böylece de çocuklarda ölüm ve hastalık oranlarını düşürmek hedeflenmektedir. Program tüm dünyada da uygulanan “Bebek Dostu Hastaneler” kavramı ile başlamış, 2000'li yıllara gelindiğinde birinci basamak sağlık kuruluşlarının da dâhil olması ile “Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” olarak ilerleme kaydetmiştir. İlimiz yaptığı çalışmalarla önce Bebek Dostu İl ve daha sonra çalışmalarını bir adım daha ileri taşıyarak “Altın Bebek Dostu İl” olmaya hak kazanmıştır. İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından ilimizdeki bulunan hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde başarılı çalışmalar yürüterek, bunun yanında vatandaşlara yönelik anne sütü ve emzirme konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla birçok sosyal çalışma yapmaktadır.

Yapılan çalışmalarla 19 Aile Hekimliği Birimimize ve Özel Bingöl Hastanesine İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Vedat Söyiler, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı İrfan Günerigök ve Birim Sorumlusu Dr. Bilal Buzgan tarafından plaketleri verildi.

Bebek Dostu Sağlık Kuruluşu Unvanı alan birimlerimize başarı dileklerinde bulunan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52522)
09 Kasım 2019 Cumartesi 13:44
Tebrik ediyorum Bingöl her alanda Türkiye de adından bahsettiriyor fidan dikim kampanyasında ki üçüncülükten sonra sağlık alanında gelen bu başarı için emeği geçenlere teşekkürler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52516)
09 Kasım 2019 Cumartesi 10:33
doğumevi yok mu ?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52513)
09 Kasım 2019 Cumartesi 09:15
Bir bingöllü olarak çok mutlu oldum.emeği geçen herkese binlerce teşekkürler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52498)
08 Kasım 2019 Cuma 22:40
bingolde kadin dogum hastanesinden sira alinamiyorken , acile goturulen cocuklara duzgun mudahale edilemiyorken , o bebekler buyumeden sokakta yasamaya basliyoken , anneler ve babalr cocuklarina kufurden basks bisey ogretmiyorken bu haberin bingolle alakasi yok
28.10.2026
23:41
Bingöl`de kasımın ikinci yarısına dikkat!
Bingöl'de kasımın ikinci yarısına dikkat!
28 Ekim tarihli kar tahmin haritasında Doğu Anadolu'daki iller öne çıktı. Bingöl için 45 günlük hava tahmininde ise kasımın ikinci haftasından itibaren sıcaklıkların düşmesi, 16-18 Kasım tarihlerinde kar ve yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Özellikle Karlıova ve yüksek kesimlerde kış hazırlıklarının tamamlanması önem taşıyor.
28.10.2026
23:00
'Din hizmetleri yalnızca ibadetle sınırlı değil'
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Bingöl'de din görevlilerine seslendi. Şahin, din hizmetlerinin toplumun her kesimine ulaşması gerektiğini vurgularken sahada karşılaşılan sorunların takip edilmesi ve çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.
28.10.2026
13:33
Türkiye`nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl`de hepsi var…
Türkiye'nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl'de hepsi var…
Türkiye'de milyonlarca kişinin taşıdığı soyadları açıklandı. Listede yer alan 10 soyadının tamamının Bingöl'de de kullanılması dikkat çekti. Peki sizin soyadınız da o listede mi?
28.10.2026
13:07
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
Üniversiteye giriş, kamu personeli alımı ve akademik kariyer hedefleyen adayların beklediği 2027 sınav takvimi açıklandı. YKS 19-20 Haziran'da, KPSS A Grubu oturumları eylül ayında yapılacak. ALES ve DGS tarihleri de belli oldu.
28.10.2026
12:53
M. Fatih Atalay`dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
M. Fatih Atalay'dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
Bingöl ve çevresinin son 500 yıllık toplumsal ve siyasi geçmişini ele alan, 1.200 sayfalık eser satışa sunuldu. Beş yıllık titiz bir çalışmanın ürünü olan kitapta, Meclis-i Mebûsan'dan günümüze seçimler, milletvekilleri, senatörler, belediye başkanları ve yerel yöneticilere ilişkin kapsamlı bilgilere yer veriliyor. Eserin ilk tanıtım ve imza programı 6 Kasım'da Bingöl'de düzenlenecek.
28.10.2026
12:12
Bingöl`den Cezayir`e 37 bin tonluk ihracat!
Bingöl'den Cezayir'e 37 bin tonluk ihracat!
Karlıova'daki Kaynarpınar sahasında üretilen manyetit demir cevheri, İskenderun Limanı üzerinden Cezayir'e gönderildi. Prodem Mining'in gerçekleştirdiği ilk ihracat, Bingöl'ün yer altı kaynaklarını uluslararası demir-çelik sanayisiyle buluşturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın