KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Haziran 2026 Salı
°C

Bingöl Belediyesi 14 konut ve 5 işyeri satacak

Bingöl Belediyesi tarafından Kültür TOKİ'de 14 konut ve 5 işyerinin satışı yapılacak. 27 Ağustos 2025 günü yapılacak ihalede satışa sunulacak konut ve işyerlerine dair detaylar şöyle;

Bingöl Belediyesi 14 konut ve 5 işyeri satacak
12 AĞUSTOS 2025 SALI 05:07
4
4009
3
AA aa

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nca Kültür Mahallesi'nde inşa edilen ve kamulaştırma bedeli karşılığı Bingöl Belediyesi'ne verilen, büyüklükleri 94 ila 118 metrekare arasında değişen 14 konut ila büyüklükleri 213 ila 459 metrekare arasında değişen 5 işyeri, ihaleyle satışa sunuluyor.

İhaleye çıkarılacak konut ve işyerleri için geçici teminat tutarları 88 bin 500 lira ile 368 bin 700 lira arasında değişiyor. Satışı açık teklif usulü ile yapılacak olan konutların muhammen bedelleri 2 milyon 950 bin lira ile 4 milyon lira arasında değişirken, işyerlerinin muhammen bedelleri ise 5 milyon 810 bin lira ile 12 milyon 290 bin lira arasında değişiyor.

İHALE 27 AĞUSTOS'TA

Bingöl Belediyesi tarafından Kültür TOKİ'deki 19 taşınmazın satışı, 27 Ağustos Çarşamba günü belediye Hizmet binasının 5. Katındaki Eski Belediye Meclis Salonunda ve Belediye Encümenince, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45'inci maddesine göre Açık Teklif Usulü ile sıralı bir şekilde gerçekleştirilecek.

Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden mesai saatlerinde ücretsiz olarak görülebilir veya temin edilebilir.

İHALEYE GİREBİLME ŞARTLARI;

a) Yukarıda belirtilen Geçici Teminat Bedelini; 2886 sayılı D.İ.K.'nun 27. maddesinde belirtilen şartlara haiz ve süresiz geçici banka teminat mektubu veya istekiler Vakıflar Bankası Bingöl Merkez Şubesinde bulunan ve Belediyemize ait olan TR79 0001 5001 5800 7302 6802 83 no'lu hesaba nakit olarak yatırıldığına dair banka makbuzunu,

b) T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı sureti (Gerçek kişiler için)

c) 2025 yılında alınmış kanuni ikametgâh belgesini (Gerçek kişiler için)

d) 2025 yılına ait Noter tasdikli imza beyannamesi (Gerçek Kişiler)

e) İhaleye iştirak edecek tüzel kişi ise 2025 yılında alınmış imza sirküsü

f) Tüzel kişi olması halinde, yukarda istenen belgeler dışında; mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi veya Esnaf Odasından veya benzeri bir makamdan 2025 yılına ait tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge ve kayıtlı olduğu vergi dairesi ve numarası,

g) İsteklinin ortak girişim olması halinde, yukarda istenen belgeler dışında; şekli ve içeriği ilgili mevzuatlarca belirlenen noter tasdikli ortak girişim beyannamesi,

h) Tüzel kişi olması halinde, yukarda istenen belgeler dışında; teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli imza beyannamesi veya imza sirküleri,

k) Vekâleten ihaleye katılma halinde, yukarda istenen belgeler dışında; istekli adına katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin noter tasdikli vekâletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi,

l)Bingöl Belediyesine borcu olmadığına dair belge,

m) İhalede her taşınmaz için zaman aralığı 10'ar dakika olup, uzaması halinde bir önceki ihale bitmeden diğerine geçilmeyecektir.

4-İstekliler ihaledeki taşınmazların bugünkü fiziki ve mevcut durumu göz önünde bulundurularak ihaleye teklif sunacaklardır.

5- İhalesi sonucunda satış bedelleri üzerinden konutlar için %1, işyerleri için %20 oranında KDV alınacaktır.

6- Posta ile yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir

7- İhale Komisyonu, ihalenin yapılıp yapılmaması ile uygun bedelin tespit edilmesinde yetkilidir.

8- 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45. Maddesine göre Pey süre usulüyle yapılacak ihale sonucunda üzerine ihale bırakılacak gerçek veya tüzel kişiler ihale kararının alıcıya tebliği tarihinden itibaren en geç 15 gün içerisinde satış bedelinin tamamı+KDV Bingöl Vakıflar Bankası TR05 0001 5001 5800 7294 3127 46no'lu Belediyemiz hesabına yatırılacaktır.

9-İhaleye istekli olarak katılacak gerçek veyahut tüzel kişiler, ihaleye ait belgelerini ihale saatine kadar Belediyemizin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne teslim edebilecekleri gibi, ihale saati itibariyle de ihale komisyonuna da sunabilirler.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115574)
12 Ağustos 2025 Salı 22:00
En çokta bu fiyata olur mu diyenler giriyor alıyor 😀😀
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115572)
12 Ağustos 2025 Salı 12:54
Bu fiyatlara egede yazlik alip oturun, enayi miyiz bingolluler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115569)
12 Ağustos 2025 Salı 11:08
imanınizi varmı Allah tan korkun bu fiyat. Ama enayi çok alırlar. Definen
01.06.2026
18:49
Bingöl Üniversitesi`nde mezuniyet coşkusu
Bingöl Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu
Bingöl Üniversitesi 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, protokol üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Törende dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edilirken, mezuniyet coşkusu kep atma seremonisiyle taçlandı.
01.06.2026
13:55
Aftor Küme Evleri`nde yangın paniği
Aftor Küme Evleri'nde yangın paniği
Bingöl merkez Aftor Küme Evleri mevkiinde bir evin bitişiğindeki odunlukta çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevlerin eve sıçraması itfaiyenin müdahalesiyle engellenirken, dumandan etkilenen iki kişi hastaneye kaldırıldı.
01.06.2026
13:05
Gülbahar Barajı için çağrı: Doğal güzellik var, temel ihtiyaçlar yok
Gülbahar Barajı için çağrı: Doğal güzellik var, temel ihtiyaçlar yok
Kurban Bayramı tatilinde Bingöllülerin yoğun ilgi gösterdiği Gülbahar Barajı çevresinde yaşanan eksiklikler, vatandaşların tepkisini beraberinde getirdi. Doğal güzelliğiyle dikkat çeken alan için ağaçlandırma, kamelya, çeşme ve seyyar tuvalet talebi öne çıktı.
31.05.2026
18:04
Bingöl ESOB`un yeni başkanı belirlendi
Bingöl ESOB'un yeni başkanı belirlendi
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) genel kurulunda başkanlık el değiştirdi. Üç adayın yarıştığı seçimde en fazla oyu alan Mesut Kurtaran, birliğin yeni başkanı oldu. Yılların başkanı Ali Bayram ise Şoförler Odası'nın ardından ESOB Başkanlığına da veda etti.
31.05.2026
18:02
Bayram tatilinin ağır bilançosu: 1 ölü, 39 yaralı
Bayram tatilinin ağır bilançosu: 1 ölü, 39 yaralı
Kurban Bayramı tatili boyunca Bingöl ve çevresindeki kara yollarında meydana gelen çok sayıda trafik kazası, bayram sevincini gölgeledi. Kent merkezi, ilçe yolları ve çevre illerle bağlantılı güzergâhlarda yaşanan kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken, toplam 39 kişi yaralandı.
31.05.2026
18:01
Bingöl`de yağışlar ekimleri geciktirdi: Çiftçi güneşli havayı bekliyor
Bingöl'de yağışlar ekimleri geciktirdi: Çiftçi güneşli havayı bekliyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yağışlı hava, bağ ve bahçe ekimlerini geciktirdi. Her yıl mayıs ayında tamamlanan ekimler, bu yıl haziran ayına girilmesine rağmen birçok bölgede hâlâ yapılamadı. Toprağın yeterince kurumasını bekleyen çiftçiler, havaların ısınmasını umutla takip ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın