KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2025 Cuma
°C

Bingöl Belediyesi komşusunun yanında

Komşu şehir Elazığ'da meydana 6,8 şiddetindeki depremin ardından tüm imkânlarını seferber eden Bingöl Belediyesi, vatandaşların desteğiyle yaraların sarılmasına büyük katkı sağladı.

Bingöl Belediyesi komşusunun yanında
27 OCAK 2020 PAZARTESİ 16:27
7
2027
3
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Elazığ'da meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin ardından komşu şehir için harekete geçti.

20 kişilik arama kurtarma ekibi oluşturuldu

Başkan Arıkan'ın talimatıyla İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde 20 kişilik arama kurtarma ekibi oluşturdu. Kısa süre içerisinde hazırlığını tamamlayan ekipler, Elazığ'da arama kurtarma çalışmalarında aktif rol oynadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleriyle koordineli bir şekilde çalışan ekipler, yaralı vatandaşların enkaz altında çıkarılmasında büyük çaba sarf etti.

Bingöl seferber oldu

Bingöl Belediyesi öncülüğünde Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (Bingöl TSO) ve Bingöl Gazeteciler Cemiyet işbirliğinde yardım kampanyası düzenlendi.

‘Depremi en iyi sen bilirsin Bingöl' sloganıyla düzenlenen yardım kampanyası çerçevesinde vatandaşlara duyarlılık çağrısı yapıldı.

Battaniye, yorgan, ısıtıcı, kışlık giyim ve gıda malzemeleriyle yardım çağrısına destek veren vatandaşlar, Veysel Belgin Gençlik Merkezi ve Dörtyol Saat Kulesi önündeki yardım toplama alanlarına akın etti. İki gün boyunca toplanan yardımlar, depremzedelere ulaştırılmak üzere Elazığ AFAD ekiplerine teslim edildi.

Depremzedelere sıcak çorba ikramı

Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekip, afet bölgesine intikal ederek, kısa sürede hazırlığını tamamlayarak çorba kazanlarını kurdu.

Mahallelerde kurulan çadırlarda günlük 7 bin kişilik olarak hazırlanan çorbalar, depremzede vatandaşlara ve arama kurtarma ekiplerine dağıtıldı.

Arıkan, “Onların acısı bizim acımızdır”

Depremin ardından tüm imkânları seferber ettiklerini belirten Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Elazığ'da yaraların sarılması noktasında ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti.

Depremin tüm ülkeyi büyük üzüntüye boğduğunu anımsatan Başkan Arıkan, “Elazığ ve Malatya'da yıkımlara sebebiyet veren deprem, ülkemizi ve milletimizi büyük üzüntüye boğdu. Depremin hemen ardından devletimiz bütün kurumlarıyla Elazığ'a yönelirken, belediyeler, STK'lar ve vatandaşlarımız tek yürek olarak Elazığ için büyük ölçüde yardım kampanyaları düzenledi. Depremi en iyi bilen bizler de vatandaşlarımızla, STK'larımızla bir bütün halinde Elazığ için kenetlendik. Vatandaşlarımız yardım konusunda ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Bizde belediye olarak buna vesile olamaya çalıştık. Ben tüm hemşerilerimize bu kadirşinaslıkları ve yardım severliklerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Devletimiz ve milletimiz, Elazığlı hemşehrilerimiz için yapılması gereken her şeyi yapacaktır ve oradaki kardeşlerimizin yaraları biran önce sarılacaktır. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54907)
28 Ocak 2020 Salı 16:16
Allah razı olsun sizlerden.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54898)
28 Ocak 2020 Salı 07:56
bizim eski binalarla ilgili çalışmamız ne aşamada tüm binalardan karot alındı mı inceleme yapıldı mı rapor verildi mi riskli binalar için rapor çıkarıldı mı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54890)
27 Ocak 2020 Pazartesi 20:27
Bingöl'lüler Gerçekten Yardım Severler, MÜTEAHHİT ' LERİN ' KAŞIKLARI' Cebinde ELAZIĞ Civarında İhale için Dolanıp Duruyorlar...Takipteyiz DUYURULUR.
10.07.2025
18:41
Bingöl`de 60 dönüme 400 konteynerlik geçici barınma alanı
Bingöl'de 60 dönüme 400 konteynerlik geçici barınma alanı
Bingöl'de 'Mehmetçik AFAD Destek Üssü Geçici Barınma Alanı' kurulması için protokol imzalandı. Kurulacak alanda yaklaşık 400 konteynerin yer alacağı bilgisini paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Belediyesinin altyapı, elektrik ve içme suyu gibi tüm ihtiyaçları karşılayacağını belirtti.
10.07.2025
15:19
Bingöl`de engellilerin tepkisi!
Bingöl'de engellilerin tepkisi! 'Öncelik hakkımız ihlal ediliyor!'
Bingöl Devlet Hastanesi personel ve yönetimine defalarca uyarıda bulunmalarına rağmen herhangi bir düzelme olmadığı gibi bir muhatap da bulamadıklarını savunan Bingöl Engelliler Platformu Sözcüsü Belgin, çözüm çağrısında bulundu ve Vali Ahmet Hamdi Usta'dan destek talep etti.
10.07.2025
14:54
Aile hekimleri için yeni düzenleme! O süre uzatıldı
Aile hekimleri için yeni düzenleme! O süre uzatıldı
Aile Hekimliği Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenlemeye göre, muayeneye gitmeyen hasta nedeniyle kesilen maaşlarda süre kriteri 6 aydan 1 yıla çıkarıldı. İşte tüm detaylar...
10.07.2025
14:39
6 ay içinde alınmazsa devlet satışa çıkaracak!
6 ay içinde alınmazsa devlet satışa çıkaracak!
Sahipsiz ve trafikten men edilen araçlarla ilgili satış süreci yeniden şekillendi. Milli Emlak Genel Tebliği'nde yapılan değişiklikle, 6 ay içinde teslim alınmayan araçlar doğrudan satışa çıkacak.
10.07.2025
13:12
Bingöl`de KGYS kameralarıyla ortalama hız tespiti başladı
Bingöl'de KGYS kameralarıyla ortalama hız tespiti başladı
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), trafik güvenliğini sağlamak amacıyla ortalama hız denetimlerini genişletiyor. Bugünden itibaren Bingöl dahil 9 ilde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarıyla ortalama hız kontrolleri başlatıldı.
10.07.2025
00:48
Bingöl`de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Bingöl'de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Söz konusu bölge, Bingöl Üniversitesi'nin koordinasyonunda faaliyet gösterecek ve kentte Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın