Bingöl Belediyesi'nden Deprem Bölgesine Mobil Aşevi
Başkan Arıkan: 'Soğuk kış gününde hayata tutunmaya çalışan depremzede kardeşlerimiz için her türlü çabayı sarf ediyoruz. Bu kapsamda sıcak yemek ikramı yapacağımız mobil aşevimizi Adıyaman'da konuşlandırdık.'
13 ŞUBAT 2023 PAZARTESİ 17:43 |
10 |
1901 |
1 |
|
AA |
aa |
|
Kahramanmaraş'ın merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma, on binlerce kişinin ölümüne, on binlercesinin de yaralanmasına yol açtı. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, yaraların sarılması için başlatılan yardım kampanyaları da aralıksız sürüyor.
Bu çerçevede Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından yürütülen kampanya dahilinde toplanan yardımlar, AFAD koordinesinde deprem bölgesine ulaştırılıyor. Kentteki sivil toplum örgütleri, siyasi parti ve daha birçok bireysel çalışmalar kapsamında da tırlar dolusu yardım, çeşitli deprem illerine sevk ediliyor.
Depremin yıktığı illerdeki depremzedelerden Bingöl'! eğelen ya da getirilenler de Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Yurtlarında misafir ediliyor.
BELEDİYE MOBİL AŞ EVİ KURDU
Yardımlar kapsamında Bingöl Belediyesi, mevsim koşullarının çetin geçtiği deprem illerinden Adıyaman'a mobil aşevi gönderdi.
Sıcak yermek ve çorba ikramının yapıldığı mobil aş evinin bir süre deprem bölgesinde kalacağını ve günlük 4 kişiye sıcak aş ikramı yapılacağını belirten Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, diğer yardım çalışmalarının da haricen yürütüldüğünü ifade etti.
Arıkan: “Çok büyük bir yıkım var. Yaralılarımızın enkazdan kurtarılması için herkes büyük bir gayretle çalışıyor. Devletimiz tüm imkanlarıyla sahada. Bizler de Bingöl olarak yardım seferberliğimizi sürdürüyoruz. Yetişebildiğimiz her yere dokunmaya, yaraları sarmaya, acıları dindirmeye çabalıyoruz. Bu kapsamda mobil aşevimizi de Adıyaman ilimize yönlendirdik. Günlük 4 bin kişiye sıcak yemek ve çorba ikramında bulunuyoruz. Bu desteğimizi imkanlar dahilinde bir müddet sürdürmeyi hedefliyoruz. Katkı sunan, çalışmalarda emek veren, acıları paylaşan herkesten Allah razı olsun. İnşallah kısa sürede yaralar sarılacak” diye konuştu.


|
10.07.2026 11:53
 |
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür |
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı. |
|
10.07.2026 11:52
 |
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı |
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor. |
|
09.07.2026 18:42
 |
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu |
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi. |
|
09.07.2026 18:26
 |
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor |
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. |
|
09.07.2026 17:22
 |
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı |
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. |
|
09.07.2026 12:58
 |
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı |
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu. |
|
|