KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Bingöl Belediyesi'nden Deprem Bölgesine Mobil Aşevi

Başkan Arıkan: 'Soğuk kış gününde hayata tutunmaya çalışan depremzede kardeşlerimiz için her türlü çabayı sarf ediyoruz. Bu kapsamda sıcak yemek ikramı yapacağımız mobil aşevimizi Adıyaman'da konuşlandırdık.'

Bingöl Belediyesi`nden Deprem Bölgesine Mobil Aşevi
13 ŞUBAT 2023 PAZARTESİ 17:43
10
1621
1
AA aa

Kahramanmaraş'ın merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma, on binlerce kişinin ölümüne, on binlercesinin de yaralanmasına yol açtı. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, yaraların sarılması için başlatılan yardım kampanyaları da aralıksız sürüyor.
Bu çerçevede Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından yürütülen kampanya dahilinde toplanan yardımlar, AFAD koordinesinde deprem bölgesine ulaştırılıyor. Kentteki sivil toplum örgütleri, siyasi parti ve daha birçok bireysel çalışmalar kapsamında da tırlar dolusu yardım, çeşitli deprem illerine sevk ediliyor.
Depremin yıktığı illerdeki depremzedelerden Bingöl'! eğelen ya da getirilenler de Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Yurtlarında misafir ediliyor.
BELEDİYE MOBİL AŞ EVİ KURDU
Yardımlar kapsamında Bingöl Belediyesi, mevsim koşullarının çetin geçtiği deprem illerinden Adıyaman'a mobil aşevi gönderdi. 
Sıcak yermek ve çorba ikramının yapıldığı mobil aş evinin bir süre deprem bölgesinde kalacağını ve günlük 4 kişiye sıcak aş ikramı yapılacağını belirten Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, diğer yardım çalışmalarının da haricen yürütüldüğünü ifade etti.
Arıkan: “Çok büyük bir yıkım var. Yaralılarımızın enkazdan kurtarılması için herkes büyük bir gayretle çalışıyor.  Devletimiz tüm imkanlarıyla sahada. Bizler de Bingöl olarak yardım seferberliğimizi sürdürüyoruz. Yetişebildiğimiz her yere dokunmaya, yaraları sarmaya, acıları dindirmeye çabalıyoruz. Bu kapsamda mobil aşevimizi de Adıyaman ilimize yönlendirdik.  Günlük 4 bin kişiye sıcak yemek ve çorba ikramında bulunuyoruz. Bu desteğimizi imkanlar dahilinde bir müddet sürdürmeyi hedefliyoruz. Katkı sunan, çalışmalarda emek veren, acıları paylaşan herkesten Allah razı olsun. İnşallah kısa sürede yaralar sarılacak” diye konuştu.

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98205)
14 Şubat 2023 Salı 09:44
Allah razı olsun.
25.02.2026
00:36
Bingöl için sağanak ve yoğun kar uyarısı
Bingöl için sağanak ve yoğun kar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak, sıcaklıklar düşecek. Bingöl için ise sağanak ve yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.
24.02.2026
22:31
Serdar Turhan`dan bir jest daha! 60 Yataklı Çocuk Evleri Sitesi İçin İmzalar Atıldı
Serdar Turhan'dan bir jest daha! 60 Yataklı Çocuk Evleri Sitesi İçin İmzalar Atıldı
Bingöl'de korunma ve bakım ihtiyacı olan çocuklar için 60 yatak kapasiteli, 6 yaşam biriminden oluşacak 'Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin yapımı için iş birliği protokolü imzalandı. Projenin 12 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.
24.02.2026
22:03
Bingöl`de Ramazan Coşkusu Sahnelere Taşınıyor
Bingöl'de Ramazan Coşkusu Sahnelere Taşınıyor
Bingöl Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri 25 Şubat–17 Mart tarihleri arasında tiyatrodan konsere, çocuk oyunlarından sahne gösterilerine kadar zengin bir programla vatandaşlarla buluşacak. Tüm etkinlikler saat 20.30'da Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
24.02.2026
22:02
Genç`te TYP Kurası Sonuçlandı
Genç'te TYP Kurası Sonuçlandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bingöl İl Müdürlüğü ile Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen TYP kapsamında Genç ilçesinde 1116 başvuru arasından 35 kişi asil olarak belirlendi. Program 2 Mart'ta başlayacak.
24.02.2026
22:00
Bingöl`de KYK`lı Gençlerden Köy Okuluna ‘Isıtan Eller` Projesi
Bingöl'de KYK'lı Gençlerden Köy Okuluna 'Isıtan Eller' Projesi
Bingöl'de KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan üniversiteli gençler, el emeğiyle ördükleri atkı ve bereleri köy okulundaki öğrencilere hediye etti. 'Isıtan Eller' projesiyle hem dayanışma büyüdü hem minik yürekler ısındı.
24.02.2026
21:59
Bingöl`de Özel İdare Ekipleri Zorlu Mesaisini Sürdürüyor
Bingöl'de Özel İdare Ekipleri Zorlu Mesaisini Sürdürüyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy ve mezra yolları, İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmasıyla yeniden ulaşıma açılıyor. Ekipler, Ramazan ayında da sahadaki mesaisine ara vermiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın