KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Bingöl Belediyesi'nden Deprem Bölgesine Mobil Aşevi

Başkan Arıkan: 'Soğuk kış gününde hayata tutunmaya çalışan depremzede kardeşlerimiz için her türlü çabayı sarf ediyoruz. Bu kapsamda sıcak yemek ikramı yapacağımız mobil aşevimizi Adıyaman'da konuşlandırdık.'

Bingöl Belediyesi`nden Deprem Bölgesine Mobil Aşevi
13 ŞUBAT 2023 PAZARTESİ 17:43
10
1818
1
AA aa

Kahramanmaraş'ın merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma, on binlerce kişinin ölümüne, on binlercesinin de yaralanmasına yol açtı. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, yaraların sarılması için başlatılan yardım kampanyaları da aralıksız sürüyor.
Bu çerçevede Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından yürütülen kampanya dahilinde toplanan yardımlar, AFAD koordinesinde deprem bölgesine ulaştırılıyor. Kentteki sivil toplum örgütleri, siyasi parti ve daha birçok bireysel çalışmalar kapsamında da tırlar dolusu yardım, çeşitli deprem illerine sevk ediliyor.
Depremin yıktığı illerdeki depremzedelerden Bingöl'! eğelen ya da getirilenler de Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Yurtlarında misafir ediliyor.
BELEDİYE MOBİL AŞ EVİ KURDU
Yardımlar kapsamında Bingöl Belediyesi, mevsim koşullarının çetin geçtiği deprem illerinden Adıyaman'a mobil aşevi gönderdi. 
Sıcak yermek ve çorba ikramının yapıldığı mobil aş evinin bir süre deprem bölgesinde kalacağını ve günlük 4 kişiye sıcak aş ikramı yapılacağını belirten Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, diğer yardım çalışmalarının da haricen yürütüldüğünü ifade etti.
Arıkan: “Çok büyük bir yıkım var. Yaralılarımızın enkazdan kurtarılması için herkes büyük bir gayretle çalışıyor.  Devletimiz tüm imkanlarıyla sahada. Bizler de Bingöl olarak yardım seferberliğimizi sürdürüyoruz. Yetişebildiğimiz her yere dokunmaya, yaraları sarmaya, acıları dindirmeye çabalıyoruz. Bu kapsamda mobil aşevimizi de Adıyaman ilimize yönlendirdik.  Günlük 4 bin kişiye sıcak yemek ve çorba ikramında bulunuyoruz. Bu desteğimizi imkanlar dahilinde bir müddet sürdürmeyi hedefliyoruz. Katkı sunan, çalışmalarda emek veren, acıları paylaşan herkesten Allah razı olsun. İnşallah kısa sürede yaralar sarılacak” diye konuştu.

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98205)
14 Şubat 2023 Salı 09:44
Allah razı olsun.
03.06.2026
00:20
Kiğı`da yol isyanı! Yürüyüşe hazırlanıyorlar!
Kiğı'da yol isyanı! Yürüyüşe hazırlanıyorlar!
Bingöl'ün kuzey ilçelerinde yıllardır çözülemeyen ulaşım sorunları yeniden gündemde. Kiğı-Bingöl yolu başta olmak üzere Yedisu ve Yayladere bağlantılarındaki yol problemleri, bölge halkının tepkisini her geçen gün artırırken vatandaşlar seslerini duyurmak için Karayolları Elâzığ 8. Bölge Müdürlüğü'ne kadar yürüyüş düzenlemeye hazırlanıyor.
02.06.2026
23:39
Bingöl, Muhtarlar Zirvesi`ne Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl, Muhtarlar Zirvesi'ne Ev Sahipliği Yapacak
Türkiye'nin dört bir yanından muhtarlar Bingöl'de buluşacak. İçişleri Bakanlığı himayelerinde düzenlenecek Muhtarlar Zirvesi ve Bahar Şenliği'nde yerel yönetimlerin sorunları, çözüm önerileri ve geleceğe yönelik vizyon masaya yatırılacak. Programda ayrıca sevilen sanatçılar Celal Karatüre ve Yakup Koçak sahne alarak konser verecek.
02.06.2026
23:08
Bingöl`de yapı stokunun risk haritası çıkarılacak
Bingöl'de yapı stokunun risk haritası çıkarılacak
Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazanan 'Bingöl CBS Tabanlı Bina Ölçekli Risk Envanteri Projesi' ile kentteki yapı stokunun mevcut durumu bilimsel verilerle ortaya konulacak. Proje kapsamında belirlenen mahallelerdeki binaların özellikleri tek tek kayıt altına alınarak deprem riskine karşı kırılganlık düzeyleri analiz edilecek.
02.06.2026
14:16
12Bingölspor`da kritik süreç: Kongre kararı alındı, gözler stat ve tesis projelerinde
12Bingölspor'da kritik süreç: Kongre kararı alındı, gözler stat ve tesis projelerinde
30 yıl sonra 2. Lig'e yükselen 12Bingölspor'da kongre kararı alınırken, kulübün geleceğine ilişkin belirsizlik sürüyor. Aşağı Çarşı Sahası ve yeni şehir stadyumu için proje ve ihale süreçleri devam ederken, camia verilen destek ve tesisleşme sözlerinin hayata geçirilmesini bekliyor.
02.06.2026
13:25
Efrayim bebek için esnaflardan anlamlı destek: Bir günlük gelirler bağışlanacak
Efrayim bebek için esnaflardan anlamlı destek: Bir günlük gelirler bağışlanacak
Bingöl'ün tek SMA Tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destekler büyüyerek devam ediyor. Kermesler, yardım organizasyonları ve bağış kampanyalarının yanı sıra kent esnafı da Efrayim bebeğin yaşam mücadelesine katkı sunmak için seferber oluyor.
02.06.2026
12:46
Emiroğlu;
Emiroğlu; 'Bu kadar imkâna rağmen sorunlar çözülmüyor'
Kurban Bayramı boyunca Bingöl merkez, ilçe ve köylerde vatandaşlarla bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, kentteki hizmetlerde yaşanan aksaklıklara, istihdam süreçlerindeki liyakat tartışmalarına ve kamu kaynaklarının kullanımına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Emiroğlu, 'Bu kadar iktidar gücüne ve desteğine rağmen temel hizmetlerde ciddi aksamalar olduğu görülüyor' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın