KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Bingöl Belediyesi'nden Deprem Bölgesine Mobil Aşevi

Başkan Arıkan: 'Soğuk kış gününde hayata tutunmaya çalışan depremzede kardeşlerimiz için her türlü çabayı sarf ediyoruz. Bu kapsamda sıcak yemek ikramı yapacağımız mobil aşevimizi Adıyaman'da konuşlandırdık.'

Bingöl Belediyesi`nden Deprem Bölgesine Mobil Aşevi
13 ŞUBAT 2023 PAZARTESİ 17:43
10
1803
1
AA aa

Kahramanmaraş'ın merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma, on binlerce kişinin ölümüne, on binlercesinin de yaralanmasına yol açtı. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, yaraların sarılması için başlatılan yardım kampanyaları da aralıksız sürüyor.
Bu çerçevede Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından yürütülen kampanya dahilinde toplanan yardımlar, AFAD koordinesinde deprem bölgesine ulaştırılıyor. Kentteki sivil toplum örgütleri, siyasi parti ve daha birçok bireysel çalışmalar kapsamında da tırlar dolusu yardım, çeşitli deprem illerine sevk ediliyor.
Depremin yıktığı illerdeki depremzedelerden Bingöl'! eğelen ya da getirilenler de Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Yurtlarında misafir ediliyor.
BELEDİYE MOBİL AŞ EVİ KURDU
Yardımlar kapsamında Bingöl Belediyesi, mevsim koşullarının çetin geçtiği deprem illerinden Adıyaman'a mobil aşevi gönderdi. 
Sıcak yermek ve çorba ikramının yapıldığı mobil aş evinin bir süre deprem bölgesinde kalacağını ve günlük 4 kişiye sıcak aş ikramı yapılacağını belirten Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, diğer yardım çalışmalarının da haricen yürütüldüğünü ifade etti.
Arıkan: “Çok büyük bir yıkım var. Yaralılarımızın enkazdan kurtarılması için herkes büyük bir gayretle çalışıyor.  Devletimiz tüm imkanlarıyla sahada. Bizler de Bingöl olarak yardım seferberliğimizi sürdürüyoruz. Yetişebildiğimiz her yere dokunmaya, yaraları sarmaya, acıları dindirmeye çabalıyoruz. Bu kapsamda mobil aşevimizi de Adıyaman ilimize yönlendirdik.  Günlük 4 bin kişiye sıcak yemek ve çorba ikramında bulunuyoruz. Bu desteğimizi imkanlar dahilinde bir müddet sürdürmeyi hedefliyoruz. Katkı sunan, çalışmalarda emek veren, acıları paylaşan herkesten Allah razı olsun. İnşallah kısa sürede yaralar sarılacak” diye konuştu.

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98205)
14 Şubat 2023 Salı 09:44
Allah razı olsun.
24.05.2026
23:59
CHP Bingöl İl Teşkilatı Kimin Tarafında? Özel mi? Kılıçdaroğlu mu?
CHP Bingöl İl Teşkilatı Kimin Tarafında? Özel mi? Kılıçdaroğlu mu?
CHP'de mahkemenin verdiği 'mutlak butlan' kararı sonrası parti karıştı. Genel merkezde arbede ve polis müdahalesi yaşanırken, gözler şimdi il örgütlerine çevrildi. CHP Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş'ın açıklaması ise 'Bingöl teşkilatı hangi tarafta?' sorusunun yanıt niteliğinde oldu.
24.05.2026
21:58
Genç`te Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor
Genç'te Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor
Genç İlçe Belediyesi tarafından Kültür Mahallesi'nde yapımı sürdürülen park projesinde çalışmalar devam ediyor. Daha önce olumsuzluklarla anılan alanın, modern ve güvenli bir sosyal yaşam alanına dönüştürülmesi hedefleniyor.
24.05.2026
16:36
Bingöl`de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl'de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha temiz ve düzenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi amacıyla şehir merkezindeki 10 mezarlıkta bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı.
24.05.2026
15:48
Bingöl`de 33 Şehit, 33`üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
Bingöl'de 33 Şehit, 33'üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
'Yıkıcıya, bölücüye, darbeciye asla fırsat vermeyeceğiz' diyen Bingöl Valisi Cahit Çelik; 'Devletimizce takip edilen kararlı politikalarla bir daha bu topraklarda terör belası yaşamayacak; binlerce yıl birlik ve beraberlik içinde, dostça ve kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz' dedi.
24.05.2026
15:04
1,5 Tonluk ‘Tosun Paşa` alıcısını bekliyor
1,5 Tonluk 'Tosun Paşa' alıcısını bekliyor
Kurban Bayramı öncesi hareketliliğin başladığı Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda yaklaşık 1,5 ton ağırlığındaki 'Tosun Paşa' vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Dev cüssesiyle dikkat çeken kurbanlık, alıcısını bekliyor.
24.05.2026
14:45
Bingöl`de
Bingöl'de 'Büyü' Vaadiyle 500 Bin TL'lik Vurgun: 3 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de sosyal medya üzerinden 'büyü yapma' bahanesiyle bir vatandaşı yaklaşık 500 bin TL dolandırdığı belirlenen 3 şüpheli, Van'da düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalanarak tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın