KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Bingöl Belediyesi'nden Deprem Bölgesine Mobil Aşevi

Başkan Arıkan: 'Soğuk kış gününde hayata tutunmaya çalışan depremzede kardeşlerimiz için her türlü çabayı sarf ediyoruz. Bu kapsamda sıcak yemek ikramı yapacağımız mobil aşevimizi Adıyaman'da konuşlandırdık.'

Bingöl Belediyesi`nden Deprem Bölgesine Mobil Aşevi
13 ŞUBAT 2023 PAZARTESİ 17:43
10
1769
1
AA aa

Kahramanmaraş'ın merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma, on binlerce kişinin ölümüne, on binlercesinin de yaralanmasına yol açtı. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, yaraların sarılması için başlatılan yardım kampanyaları da aralıksız sürüyor.
Bu çerçevede Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından yürütülen kampanya dahilinde toplanan yardımlar, AFAD koordinesinde deprem bölgesine ulaştırılıyor. Kentteki sivil toplum örgütleri, siyasi parti ve daha birçok bireysel çalışmalar kapsamında da tırlar dolusu yardım, çeşitli deprem illerine sevk ediliyor.
Depremin yıktığı illerdeki depremzedelerden Bingöl'! eğelen ya da getirilenler de Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Yurtlarında misafir ediliyor.
BELEDİYE MOBİL AŞ EVİ KURDU
Yardımlar kapsamında Bingöl Belediyesi, mevsim koşullarının çetin geçtiği deprem illerinden Adıyaman'a mobil aşevi gönderdi. 
Sıcak yermek ve çorba ikramının yapıldığı mobil aş evinin bir süre deprem bölgesinde kalacağını ve günlük 4 kişiye sıcak aş ikramı yapılacağını belirten Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, diğer yardım çalışmalarının da haricen yürütüldüğünü ifade etti.
Arıkan: “Çok büyük bir yıkım var. Yaralılarımızın enkazdan kurtarılması için herkes büyük bir gayretle çalışıyor.  Devletimiz tüm imkanlarıyla sahada. Bizler de Bingöl olarak yardım seferberliğimizi sürdürüyoruz. Yetişebildiğimiz her yere dokunmaya, yaraları sarmaya, acıları dindirmeye çabalıyoruz. Bu kapsamda mobil aşevimizi de Adıyaman ilimize yönlendirdik.  Günlük 4 bin kişiye sıcak yemek ve çorba ikramında bulunuyoruz. Bu desteğimizi imkanlar dahilinde bir müddet sürdürmeyi hedefliyoruz. Katkı sunan, çalışmalarda emek veren, acıları paylaşan herkesten Allah razı olsun. İnşallah kısa sürede yaralar sarılacak” diye konuştu.

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98205)
14 Şubat 2023 Salı 09:44
Allah razı olsun.
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın