KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ocak 2025 Pazar
°C

Bingöl depreminin simgesi yaşlı çiftin hüzünlü hikâyesi

Bingöl'de meydana gelen 5,7'lik depremde evleri yıkıldığı için gözyaşlarını tutamayan Alavir çiftinin, bahçesinde yaptırdığı özel bölümde 24 yıl yaşayıp hayatını kaybeden engelli kızlarının mezarının olduğu öğrenildi. Aile hem anılarının gitmesine, hem kızlarının mezarı ile eşyalarının zarar görmesinden dolayı üzüntülerini aktardı...

Bingöl depreminin simgesi yaşlı çiftin hüzünlü hikâyesi
16 HAZİRAN 2020 SALI 12:43
5
7206
0
AA aa

Bingöl'de meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremde evleri yıkılan ve depremin simgelerinden biri haline gelen Alavir çifti, yaşadıklarını anlattı. Yaşlı çift, 5 yıl önce hayatını kaybeden 24 yıl baktıkları engelli kızlarının maaşı ile yaptıkları ev ve bahçesindeki kızının kabrinin olduğu kulübenin de hasar gördüğünü dile getirdi.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde merkezli meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki 1 korucunun şehit olduğu 33 kişinin hastaneye başvurduğu depremin yaraları en çok ağır hasar alan köylerde sürüyor. Depremde ise en çok hasarı Yedisu ilçesine bağlı Elmalı Köyü aldı.

O köyde İHA Muhabiri Metin Dere'nin depremden kısa bir süre sonra ulaşıp çektiği evleri yıkılan Meryem (60) ve Hasan Alavir (85) çiftinin fotoğrafları ve görüntüsü adeta Bingöl depreminin simgeleri arasında yer aldı. Meryem Alavirin, komşularına sarılarak ağıtlar yakması, eşi Hasan Alavirin çaresizce yıkılan evinin önünde battaniyeye sarılarak oturmasıyla hafızalara kazınan çift valilik ve Yedisu Kaymakamlığı tarafından geçici olarak ilçedeki bir pansiyona yerleştirildi. Bu sırada AFAD tarafından da yaşlı çiftin bahçesine çadır kuruldu. Bu kez İHA muhabirleri yaşlı çiftin hüzünlü geçen hikayesini dinleyip haberleştirdi.

Kızlarının kabri, yıkılan evlerinin bahçesinde

Alavir çiftinin tekerlekli sandalye ile hayatını sürdürüp 24 yaşında 5 yıl önce hayatını kaybettiği kızları Sebahat için yıkılan evlerinin bahçesinde yaptırdığı kulübede kabrinin bulunduğu öğrenildi. 24 yıl engelli kızına bakan çiftin, devletin onun için verdiği destekle yaptırabildiği evlerinin yıkılması nedeniyle hem anılarının gittiği, hem de kızının kabrinin bulunduğu yerin ve eşyalarının zarar görmesi nedeniyle üzüntü yaşadıklarını aktardı.

“Engelli kızımın aylığı ile bu duvarları yaptım, ama deprem bu şekilde yaptı”

Çay içtikten sonra uzandığını, o esnada birden deprem olduğunu anımsatan anne Meryem Alavir, “Duvarların hepsi üstüme çöktü. Ondan sonra kendimi göremedim, dışarı çıkarak odunluğa gidip oturduk. Sonra yağmur yağdı. Gelip burada sandalyede oturduk. Ağlamaktan başım ağrıdı. Sinirlenerek kriz geçirdim. Çok üzüldüm. Evim ne hale geldi. Baktıkça ağlamam geliyor. Elimde değil üzülüyorum. İnsanın eşyası gidiyor. O kadar emek verdim hepsi yerde kim olsa üzülürdü. Engelli bir çocuğum vardı mezarı yan tarafta onun mezarının olduğu yer bile yıkıldı. 24 yıl engelli kızıma baktım. Onun aylığı ile bu duvarları yaptım, pencereleri yaptım ama deprem bu şekilde yaptı” dedi.

24 yıl kızının yaşadığını anımsatan bir oğlunun da İstanbul'da olduğunu dile getiren anne Alevir, Mehmetçiğin burada çadırlarını kurduğunu belirterek, eşyalarının mahvolduğunu kaydetti.

Deprem anını anlatan baba Hasan Alavir ise, “Hanım gidip tarlada fasulyeleri kazdıktan sonra eve geldi yorulduğu için biraz yat dedim, 10 dakika geçmeden gümbürtü yaptı bina üzerimize çöktü. Bize bir şey olmayınca kalkıp dışarı fırladık. Burada bekledik deprem halen sallıyor" ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.01.2025
20:47
Bingöl ESK`ya 3 daimî işçi alınacak
Bingöl ESK'ya 3 daimî işçi alınacak
Alım yapılacak işçi pozisyonlarını açıklayan İŞKUR İl Müdürü Baycuman, başvuruların 20-24 Ocak 2025 tarihleri arasında E-Devlet, İŞKUR e-şube ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacağını belirtti.
17.01.2025
20:45
TÜRKVET sisteminde kayıtlı çiftçilere 600 bin liralık ahır yapım desteği
TÜRKVET sisteminde kayıtlı çiftçilere 600 bin liralık ahır yapım desteği
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, TÜRKVET sisteminde aktif kaydı bulunan çiftçilere 600 bin lira ahır yapım desteği verileceğini söyledi.
17.01.2025
20:42
Bingöl`de haklarında arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı
Bingöl'de haklarında arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı
Bingöl'de haklarında yakalama kararı bulunan 4 şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslardan 1'i, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Elazığ Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
17.01.2025
16:15
Bingöl`de 3 kuruma 79 kişi alınacak
Bingöl'de 3 kuruma 79 kişi alınacak
Bingöl İş-Kur İl Müdürlüğü, İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 3 kamu kurumuna toplamda 79 personel alınacağını duyurdu! Başvurular 20-24 Ocak 2025 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacak.
17.01.2025
15:52
Bingöl`ün Depreme Hazırlık Süreçleri Ele Alındı
Bingöl'ün Depreme Hazırlık Süreçleri Ele Alındı
Ziyarette, kapsayıcı 'Afet Yönetim Komisyonu' oluşturmasının önemi vurgulandı.
17.01.2025
15:34
Hatısaru`dan hükümete ekonomi eleştirisi!
Hatısaru'dan hükümete ekonomi eleştirisi!
Gündeme dair değerlendirmelerinde ekonomik zorluklar üzerinde duran YRP Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru: 'İktidarı bir an önce kör, sağır, dilsiz rolünü terk etmeye, Türkiye'nin gerçekleriyle yüzleşmeye davet ediyoruz. Dar gelirlinin, esnafın, çiftçinin, gençlerimizin yani milletin dertleriyle dertlenmeye çağırıyoruz. Doğruya doğru yanlışa yanlış diyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın