KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Eylül 2026 Salı
°C

Bingöl Devlet Hastanesi'nde kalp pilinde yeni dönem

Bingöl Devlet Hastanesinde İleti Sistemi Pacingi ile kalp pili implantasyonu başladı. Bingöl, bölgede uygulamaya geçen ilk illerden biri oldu.

Bingöl Devlet Hastanesi`nde kalp pilinde yeni dönem
16 OCAK 2025 PERŞEMBE 11:07
5
3057
0
AA aa

Yaklaşık üç yıldır Bingöl'de kalıcı kalp pili uygulaması yapılırken, bu sayede birçok il dışı sevkin önüne de geçilmesi sağlanmıştı. Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Samet Tatlı, kaliteli sağlık hizmeti sunma konusunda hastaneye desteklerinin süreceğini belirterek daha nitelikli sağlık hizmeti sunma adına gerekli desteklerin devam edeceğini söyledi.

Sağlık alanında yenilikleri takip edip imkanlar dahilinde de vatandaşın hizmetine sunmaya çalıştıklarını vurgulayan Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Nesibe Haydaroğlu,

“İlimizde sağlık alanında önceliklerimizden biri de il dışı sevkleri azaltıp vatandaşlarımızı yerinde tedavi ve takip etmektir. Kalp pili uygulaması da bu doğrultuda atılmış önemli adımlardan biridir. Şimdi ise ülkemizde henüz birçok ilde olmayan ileti sistemi pacing ile kalp pili implantasyonu uygulaması hastanemizde uygulanmaya başladı. Başta uzman hekimimiz Ali Hakan Konuş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

İşlemi gerçekleştiren Bingöl Devlet Hastanesi kardiyoloji uzmanı Dr. Ali Hakan Konuş, yeni bir uygulamayı Bingöl'de hayata geçirmekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Uzm. Dr. Konuş,

‘'Hastanemizde yaklaşık 3 yıldır kalıcı kalp pili takılması işlemini uygulamaktayız ve bu bağlamda birçok il dışı sevkin önüne geçerek Bingöl halkının daha zahmetsiz ve daha kolay olarak takip ve tedavisini sürdürüyoruz. Dünyada kalp pili takılması araştırmaları neticesinde, etkinliği henüz son birkaç yılda kanıtlanmış 'ileti sistemi pacing' ile kalp pili implantasyonu ön plana çıkmıştır ve önerilen tedavi yöntemi haline gelmiştir. Ülkemizde de henüz yaygınlaşmaya başlayan bu yöntem Bingöl Devlet Hastanesinde de uygulanmaya başlandı. Ülkemizde sınırlı sayıda merkez bu işlemi yapmaktadır. Bingöl çevresindeki iller bölgesinde de bu implantasyon yöntemini uygulayan ilk hastanelerden biri olmayı başardık. Kalp hastalıklarının güncel tedavisini en erken şekilde Bingöl ilimizde halkımızın hizmetine sunmaktan dolayı sevinçliyiz'' diye konuştu.

 

 

Haber: İHA

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.09.2026
02:27
Baraç:
Baraç: 'Bingöl'ün geleceği 4 bin kişilik cezaeviyle kurulmaz'
İktidarın kamu yatırımlarını siyasi başarı olarak sunmasına tepki gösteren DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl'ün iş, üretim ve istihdam sağlayacak kalıcı yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirterek 4 bin kişilik cezaevi projesini, 'Bingöl'ün kalkınma modeli bu mu olacak?' sözleriyle eleştirdi.
01.09.2026
02:25
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Eylül ayıyla birlikte motorinde yeni vergi artışı pompaya yansıdı. Zamla birlikte Bingöl'de de akaryakıt fiyatları yeniden tırmanışa geçti; sürücüleri önümüzdeki günlerde yeni bir tablo bekliyor.
01.09.2026
02:24
Bingöl`de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ormanlık alanda inceleme yapan Hüseyin Anacur ve Cemal Anacur, bir ağacın kovuğuna giren arıları fark etti. Kovuktan çıkarılan kilo kilo doğal balın görüntüsü dikkat çekerken, Anacur o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
01.09.2026
02:23
335 STK`dan ortak çağrı:
335 STK'dan ortak çağrı: 'Karma eğitim tek seçenek olmasın'
81 ilden 335 sivil toplum kuruluşu, karma eğitimin kaldırılmasını değil, kız ve erkek okullarının da ailelere seçenek olarak sunulmasını istedi. Çağrıya Bingöl'den de 9 sivil toplum kuruluşu destek verdi. Ortak açıklamada, 'Karma eğitim kaldırılsın demiyoruz; tek seçenek olarak dayatılmasın diyoruz' ifadeleri kullanıldı.
01.09.2026
02:22
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılanı gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, yılanı kontrollü şekilde yakaladı.
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın