KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2026 Pazar
°C

Bingöl Devlet Hastanesi'nde kalp pilinde yeni dönem

Bingöl Devlet Hastanesinde İleti Sistemi Pacingi ile kalp pili implantasyonu başladı. Bingöl, bölgede uygulamaya geçen ilk illerden biri oldu.

Bingöl Devlet Hastanesi`nde kalp pilinde yeni dönem
16 OCAK 2025 PERŞEMBE 11:07
5
2747
0
AA aa

Yaklaşık üç yıldır Bingöl'de kalıcı kalp pili uygulaması yapılırken, bu sayede birçok il dışı sevkin önüne de geçilmesi sağlanmıştı. Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Samet Tatlı, kaliteli sağlık hizmeti sunma konusunda hastaneye desteklerinin süreceğini belirterek daha nitelikli sağlık hizmeti sunma adına gerekli desteklerin devam edeceğini söyledi.

Sağlık alanında yenilikleri takip edip imkanlar dahilinde de vatandaşın hizmetine sunmaya çalıştıklarını vurgulayan Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Nesibe Haydaroğlu,

“İlimizde sağlık alanında önceliklerimizden biri de il dışı sevkleri azaltıp vatandaşlarımızı yerinde tedavi ve takip etmektir. Kalp pili uygulaması da bu doğrultuda atılmış önemli adımlardan biridir. Şimdi ise ülkemizde henüz birçok ilde olmayan ileti sistemi pacing ile kalp pili implantasyonu uygulaması hastanemizde uygulanmaya başladı. Başta uzman hekimimiz Ali Hakan Konuş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

İşlemi gerçekleştiren Bingöl Devlet Hastanesi kardiyoloji uzmanı Dr. Ali Hakan Konuş, yeni bir uygulamayı Bingöl'de hayata geçirmekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Uzm. Dr. Konuş,

‘'Hastanemizde yaklaşık 3 yıldır kalıcı kalp pili takılması işlemini uygulamaktayız ve bu bağlamda birçok il dışı sevkin önüne geçerek Bingöl halkının daha zahmetsiz ve daha kolay olarak takip ve tedavisini sürdürüyoruz. Dünyada kalp pili takılması araştırmaları neticesinde, etkinliği henüz son birkaç yılda kanıtlanmış 'ileti sistemi pacing' ile kalp pili implantasyonu ön plana çıkmıştır ve önerilen tedavi yöntemi haline gelmiştir. Ülkemizde de henüz yaygınlaşmaya başlayan bu yöntem Bingöl Devlet Hastanesinde de uygulanmaya başlandı. Ülkemizde sınırlı sayıda merkez bu işlemi yapmaktadır. Bingöl çevresindeki iller bölgesinde de bu implantasyon yöntemini uygulayan ilk hastanelerden biri olmayı başardık. Kalp hastalıklarının güncel tedavisini en erken şekilde Bingöl ilimizde halkımızın hizmetine sunmaktan dolayı sevinçliyiz'' diye konuştu.

 

 

Haber: İHA

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.03.2026
13:25
Tiryaki:
Tiryaki: 'Yatırıma Değil, Talana Karşıyız'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Muhammed Fatih Tiryaki, Solhan'da yapılması planlanan GES projesine tepki gösterdi. Tiryaki, projenin mera alanlarını olumsuz etkileyeceğini belirterek kamuoyunu duyarlılığa çağırdı.
29.03.2026
13:11
Bingöl`de siber suçlara karşı bilgilendirme çalışması yapıldı
Bingöl'de siber suçlara karşı bilgilendirme çalışması yapıldı
Bingöl'de Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince vatandaşlara yönelik bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi.
29.03.2026
12:55
Bingöl`ün doğa harikası Çır Şelalesi misafirlerini ağırlıyor
Bingöl'ün doğa harikası Çır Şelalesi misafirlerini ağırlıyor
Bingöl'de bulunan ve karların erimeye başlamasıyla birlikte coşan Çır Şelalesi, ziyaretçilerini ağırlıyor. Bölgeyi ziyaret eden Vali Cahit Çelik; 'Tüm doğa severleri bu şelaleyi görmeye davet ediyorum' dedi.
27.03.2026
19:42
Bingöl`de Trafik Güvenliği İçin Kritik Toplantı
Bingöl'de Trafik Güvenliği İçin Kritik Toplantı
Bingöl'de Vali Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yeni trafik düzenlemeleri ele alındı. Artan kaza ve yaralanma sayıları dikkat çekerken, denetimlerin sıkılaştırılması ve sürücü hatalarının azaltılması hedefleniyor.
27.03.2026
17:17
Genç Devlet Hastanesi`ne BT Cihazı
Genç Devlet Hastanesi'ne BT Cihazı
Bingöl'ün Genç ilçesinde sağlık altyapısını güçlendirecek önemli bir adım atıldı. Genç Devlet Hastanesi'ne kurulan Bilgisayarlı Tomografi (BT) cihazı hizmete alınırken, il merkezine yapılan sevklerin azalması bekleniyor.
27.03.2026
17:05
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın