KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Aralık 2025 Perşembe
°C

Bingöl Devlet Hastanesi'nde kalp pilinde yeni dönem

Bingöl Devlet Hastanesinde İleti Sistemi Pacingi ile kalp pili implantasyonu başladı. Bingöl, bölgede uygulamaya geçen ilk illerden biri oldu.

Bingöl Devlet Hastanesi`nde kalp pilinde yeni dönem
16 OCAK 2025 PERŞEMBE 11:07
5
2518
0
AA aa

Yaklaşık üç yıldır Bingöl'de kalıcı kalp pili uygulaması yapılırken, bu sayede birçok il dışı sevkin önüne de geçilmesi sağlanmıştı. Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Samet Tatlı, kaliteli sağlık hizmeti sunma konusunda hastaneye desteklerinin süreceğini belirterek daha nitelikli sağlık hizmeti sunma adına gerekli desteklerin devam edeceğini söyledi.

Sağlık alanında yenilikleri takip edip imkanlar dahilinde de vatandaşın hizmetine sunmaya çalıştıklarını vurgulayan Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Nesibe Haydaroğlu,

“İlimizde sağlık alanında önceliklerimizden biri de il dışı sevkleri azaltıp vatandaşlarımızı yerinde tedavi ve takip etmektir. Kalp pili uygulaması da bu doğrultuda atılmış önemli adımlardan biridir. Şimdi ise ülkemizde henüz birçok ilde olmayan ileti sistemi pacing ile kalp pili implantasyonu uygulaması hastanemizde uygulanmaya başladı. Başta uzman hekimimiz Ali Hakan Konuş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

İşlemi gerçekleştiren Bingöl Devlet Hastanesi kardiyoloji uzmanı Dr. Ali Hakan Konuş, yeni bir uygulamayı Bingöl'de hayata geçirmekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Uzm. Dr. Konuş,

‘'Hastanemizde yaklaşık 3 yıldır kalıcı kalp pili takılması işlemini uygulamaktayız ve bu bağlamda birçok il dışı sevkin önüne geçerek Bingöl halkının daha zahmetsiz ve daha kolay olarak takip ve tedavisini sürdürüyoruz. Dünyada kalp pili takılması araştırmaları neticesinde, etkinliği henüz son birkaç yılda kanıtlanmış 'ileti sistemi pacing' ile kalp pili implantasyonu ön plana çıkmıştır ve önerilen tedavi yöntemi haline gelmiştir. Ülkemizde de henüz yaygınlaşmaya başlayan bu yöntem Bingöl Devlet Hastanesinde de uygulanmaya başlandı. Ülkemizde sınırlı sayıda merkez bu işlemi yapmaktadır. Bingöl çevresindeki iller bölgesinde de bu implantasyon yöntemini uygulayan ilk hastanelerden biri olmayı başardık. Kalp hastalıklarının güncel tedavisini en erken şekilde Bingöl ilimizde halkımızın hizmetine sunmaktan dolayı sevinçliyiz'' diye konuştu.

 

 

Haber: İHA

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.12.2025
08:05
Bingöl Basın Konseyi`nden Ankara`da Yoğun Temas Trafiği
Bingöl Basın Konseyi'nden Ankara'da Yoğun Temas Trafiği
Şehrin sorunları ve basında kurumsal gelişim çalışmaları Ankara gündemine taşındı. Bingöl Basın Konseyi, şehrin en kritik gündem başlıklarından olan Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Saray Mahallesi'ndeki bağımsız dönüşüm sürecine ilişkin hazırlanan ayrıntılı raporları da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'a sundu.
10.12.2025
08:04
Salona damga vuran bağış Sedat Peker`den
Salona damga vuran bağış Sedat Peker'den
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı gecede 12 Bingölspor'a verilen toplam destek 28 milyon TL'ye ulaşırken, Sedat Peker'in yaptığı 3 milyon TL'lik bağış büyük yankı uyandırdı.
10.12.2025
08:03
Devlet Hastanesi Acilde Teşhis Krizi
Devlet Hastanesi Acilde Teşhis Krizi
Bingöl Devlet Hastanesi Acil Servis'te bir bebeğe önce 'alerji' denilip iğne yapıldı, ardından 'uyuz' denilerek gönderildi. Bebeğin gerçek tanısı özeldeki uzman çocuk doktoruyla ortaya çıktı: El–ayak–ağız hastalığı. Acilde yazılan ilaçlar 'kullanmayın' denilerek durduruldu.
10.12.2025
08:02
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı`nda Görev Değişimi
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı'nda Görev Değişimi
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı'nda düzenlenen törenle görev değişimi gerçekleşirken, Osman Bürlükkara görevi Mesut Vergi'ye devretti.
10.12.2025
08:00
Rektör Çelik`ten öğrencilere tavsiye;
Rektör Çelik'ten öğrencilere tavsiye; 'Bilimsel başarının ilk adımı, doğru soruyu sormaktır'
Bingöl'de 'Merakla Başlayan Yolculuk: Bilim, Araştırma ve Kariyer' başlıklı konferansta TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi öğrencileriyle buluşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, tavsiyelerini paylaştı: 'Merak doğuştandır; ancak doğru yönlendirmeyle geliştirilebilir. Bilimsel başarının ilk adımı doğru soruyu sormaktır.'
10.12.2025
07:59
Bingöl`de aranan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de aranan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ve polis ekiplerinin ortak çalışmasıyla, tehdit ve dolandırıcılık suçlarından aranan ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın