KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mayıs 2026 Cuma
°C

Bingöl Devlet Hastanesi'nde kalp pilinde yeni dönem

Bingöl Devlet Hastanesinde İleti Sistemi Pacingi ile kalp pili implantasyonu başladı. Bingöl, bölgede uygulamaya geçen ilk illerden biri oldu.

Bingöl Devlet Hastanesi`nde kalp pilinde yeni dönem
16 OCAK 2025 PERŞEMBE 11:07
5
2822
0
AA aa

Yaklaşık üç yıldır Bingöl'de kalıcı kalp pili uygulaması yapılırken, bu sayede birçok il dışı sevkin önüne de geçilmesi sağlanmıştı. Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Samet Tatlı, kaliteli sağlık hizmeti sunma konusunda hastaneye desteklerinin süreceğini belirterek daha nitelikli sağlık hizmeti sunma adına gerekli desteklerin devam edeceğini söyledi.

Sağlık alanında yenilikleri takip edip imkanlar dahilinde de vatandaşın hizmetine sunmaya çalıştıklarını vurgulayan Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Nesibe Haydaroğlu,

“İlimizde sağlık alanında önceliklerimizden biri de il dışı sevkleri azaltıp vatandaşlarımızı yerinde tedavi ve takip etmektir. Kalp pili uygulaması da bu doğrultuda atılmış önemli adımlardan biridir. Şimdi ise ülkemizde henüz birçok ilde olmayan ileti sistemi pacing ile kalp pili implantasyonu uygulaması hastanemizde uygulanmaya başladı. Başta uzman hekimimiz Ali Hakan Konuş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

İşlemi gerçekleştiren Bingöl Devlet Hastanesi kardiyoloji uzmanı Dr. Ali Hakan Konuş, yeni bir uygulamayı Bingöl'de hayata geçirmekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Uzm. Dr. Konuş,

‘'Hastanemizde yaklaşık 3 yıldır kalıcı kalp pili takılması işlemini uygulamaktayız ve bu bağlamda birçok il dışı sevkin önüne geçerek Bingöl halkının daha zahmetsiz ve daha kolay olarak takip ve tedavisini sürdürüyoruz. Dünyada kalp pili takılması araştırmaları neticesinde, etkinliği henüz son birkaç yılda kanıtlanmış 'ileti sistemi pacing' ile kalp pili implantasyonu ön plana çıkmıştır ve önerilen tedavi yöntemi haline gelmiştir. Ülkemizde de henüz yaygınlaşmaya başlayan bu yöntem Bingöl Devlet Hastanesinde de uygulanmaya başlandı. Ülkemizde sınırlı sayıda merkez bu işlemi yapmaktadır. Bingöl çevresindeki iller bölgesinde de bu implantasyon yöntemini uygulayan ilk hastanelerden biri olmayı başardık. Kalp hastalıklarının güncel tedavisini en erken şekilde Bingöl ilimizde halkımızın hizmetine sunmaktan dolayı sevinçliyiz'' diye konuştu.

 

 

Haber: İHA

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2026
18:29
Bingöl`e TÜBİTAK`ta Büyük Gurur! Matematikte Türkiye Birinciliği
Bingöl'e TÜBİTAK'ta Büyük Gurur! Matematikte Türkiye Birinciliği
TÜBİTAK'ın Ankara'da düzenlediği proje yarışmalarında Bingöl Yunus Emre Anadolu Lisesi, matematik alanında Türkiye birincisi oldu.
30.04.2026
17:39
Bingöl`de Gençlerden Üç Dilli Mevlid-i Nebi Programı
Bingöl'de Gençlerden Üç Dilli Mevlid-i Nebi Programı
Bingöl'de ÇEDES projesi kapsamında düzenlenen programda Mevlid-i Şerif, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca okundu. Gençlerin performansı katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
30.04.2026
17:21
Bal Üreticileri Birliği:
Bal Üreticileri Birliği: 'Bingöl Balı için tanıtım alanı ayrılmalı'
Bingöl Belediyesi'nin Kent Meydanı'ndaki iş yerlerini ihaleye çıkarma kararı sonrası, Bal Üreticileri Birliği'nden dikkat çeken bir talep geldi: 'Bingöl Balı için tanıtım alanı ayrılmalı.'
30.04.2026
16:52
Bingöl`de Böbrek Taşı Tedavisinde Yeni Dönem: Sevkler Azaldı
Bingöl'de Böbrek Taşı Tedavisinde Yeni Dönem: Sevkler Azaldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde uygulanan PNL yöntemiyle büyük böbrek taşları kapalı ameliyatla tedavi edilirken, il dışına sevk edilen hasta sayısında dikkat çekici düşüş yaşandı.
30.04.2026
12:48
Bingöl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! Bir Hafta Sürecek
Bingöl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! Bir Hafta Sürecek
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl genelinde gök gürültülü sağanak yağışların bir hafta boyunca etkili olacağını duyurdu. Yetkililer, sel, su baskını, yıldırım ve çığ riskine karşı vatandaşları uyardı.
30.04.2026
11:56
İsrail`den Sumud Filosu`na müdahale! Filo`da Bingöllü iki isim var
İsrail'den Sumud Filosu'na müdahale! Filo'da Bingöllü iki isim var
İsrail'in Gazze ablukasını kırmak ve buraya insani yardım götürmek üzere yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na, İsrail donanması tarafından uluslararası sularda Yunanistan yakınlarında müdahale edildi. İsrail, 22 tekneye müdahale etti, 18 tekneyle iletişim kesildi. Sumud Filosu'ndan yapılan açıklamada 18 Türk aktivistin, İsrail askerleri tarafından alıkonulduğu açıklandı. Bunlardan ikisi Bingöllü…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın