KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

Bingöl, dil ve kültür festivaline hazırlanıyor

Bingöl’ün bu yıl 11.Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'ne ev sahipliği yapacağı belirten BİNGİAD Başkanı Arifoğlu: “Anadolu insanının girişimi ile yurtdışında kurulan yaklaşık 400 ilkokul, 700 Ortaöğretim,100 Üniversite, 200 civarında dil merkezi bulunmaktadır. Bu kurumlarda okuyan gençler eğitim alanında kendilerini en güzel şekilde yetiştirirken aynı zamanda da ülkemizin kültürünü ve dillerini de öğrenmektedir” dedi.

Bingöl, dil ve kültür festivaline hazırlanıyor
10 MAYIS 2013 CUMA 11:27
0
1705
1
AA aa

Bingöl, bu yıl ilk kez ev sahipliği yapacağı 11.Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'ne hazırlanıyor.

Bingöl Girişimci İşadamları Derneği (BİNGİAD) Başkanı Medeni Arifoğlu, organizasyona kendilerinin öncülük yaptığını söyledi.

Dünya gençleri arasında birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun geliştirilmesi amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen festivalin Bingöl'de ilk defa tertip edileceğini hatırlatan Arifoğlu: “Dünya gençlerini barış ortak paydasında buluşturacak olan şölenin Bingöl ayağına Afrika, Asya, Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerinden 80 öğrenci katılacak. Programı yaklaşık 30 bin kişinin izlemesini bekliyoruz. Ülkemizin kültürünü öğrenen dünya çocuklarının becerilerini, şarkı, türkü ve sahne gösterileri ile süsleyeceği şölende yöremize özgü müzikleri de yine yabancı ülke gençleri seslendirecektir" dedi.

Organizasyonun, sevgiyle, samimiyetle inşa edilen kültürün yeni kuşaklara aktarılması adına büyük önem taşıdığını dile getiren Arifoğlu, 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla yola çıkıldığını vurguladı.

BİNGİAD Başkanı Arifoğlu: “Ülkemiz ve tüm dünya ülkeleri arasında sevgi, dostluk ve diyalog köprüleri kurulması, dünya kültürlerinin kaynaşması, yabancı olup ta ülkemizin kültürünü ve dillerini öğrenen dünya gençlerinin ödüllendirilmesi ve gençlerin barış ortak paydasında buluşturulması amacıyla 2003 yılında 17 ülkenin katılımı ile başlayan Türkçe Olimpiyatları kısa sürede tüm dünyanın ilgi odağı olmuş ve katılımcı ülke sayısı 140'a, katılımcı genç sayısı da 1750 kişiye yükselmiştir. Anadolu insanının girişimi ile yurtdışında kurulan yaklaşık 400 ilkokul, 700 Ortaöğretim,100 Üniversite,200 civarında dil merkezi bulunmaktadır. Türkçe Olimpiyatları yeni adıyla Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, gençlerin ülkemizi tanımaları, kendi ülkelerini ülkemizde tanıtmaları ve dünya gençleri arasında birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun geliştirilmesi amacıyla 2003 yılından itibaren ülkemizde düzenlenmektedir. Öğrenciler, sınıf ve okul seçmelerinden sonra ülke seçmelerinden geçerek bu olimpiyatlara katılmaya hak kazanmaktadırlar. Bir eğitim yılı boyunca olimpiyatlara yaklaşık 15 bin öğrenci hazırlanmaktadır” dedi.

‘Bu yıl 11.si düzenlenecek olan Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'ne 140 ülke katılıyor' diyen Arifoğlu: “140 ülke 50 şehir 71 sahnede kendilerini ifade ediyor. 1 Haziran - 16 Haziran 2013 tarihleri arasında Ülkemiz dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerini ağırlayacak. Festivalin il etkinliklerinden bir ayağı da ilimiz Bingöl'de gerçekleşecektir. Dünya gençlerini barış ortak paydasında buluşturacak olan şölenin Bingöl ayağına Afrika, Asya, Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerinden oluşan 80 öğrenci katılımcı olarak yer alacaktır. Komşu illerimiz Muş, Tunceli, Elazığ ve Bitlis'ten vatandaşlarımızın da katılacağı programı yaklaşık 30 bin kişinin izlemesi beklenmektedir. Ülkemizin kültürünü öğrenen dünya çocuklarının becerilerini, şarkı, türkü ve sahne gösterileri ile süsleyeceği şölende yöremize özgü müzikleri de yine yabancı ülke gençleri seslendirecektir. Dünyanın dört bir yanında samimiyetle hizmet eden öğretmenlerimizin oralarda ektiği sevgi tohumlarının insanlarda nasıl karşılık bulduğunun en güzel örneğidir. Onlar, 'İnsanlık El Ele Bayram O Bayram Olur' sloganıyla evrensel barışın temelini atmaya geliyorlar. Etkinliğe sağladıkları katkılardan dolayı Valimiz Sayın Mustafa Hakan Güvençer'e, Belediye Başkanımız Sayın Serdar Atalay'a, Bingöl Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş'a ve sponsor olan kurum ve kuruşlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz. İlimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan etkinlik 11 Haziran 2013 Salı günü Saat 20.30'da Şehir Stadyumu'nda düzenlenecektir. Bütün halkımızı bu programa davet ediyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
hasan aydın (@Misafir_13495)
10 Mayıs 2013 Cuma 16:33
turkiye barışı umud ederken bölücülüğe ne gerek var, bingölde kaç türk var anlayamadım, sizi anlamaya çalışıyorum ama anlayamıyorum, hakkaten ılımlı islam politikasının hamisi olarak,müntesiplerinizi genelde dünya özelde de türkiyeyi silik kimliksiz bağımlı itaatçi ve uyuşuk kullar haline getirmekle ne yapmaya çalışıyorsunuz,sizler evrensel islama inkilapçı islama evet dermisiniz mesela siyonist israile karşı din kardeşiniz ve ilk kıblegahımız mazlum gazze ve filistin halkı için lideriniz, sn fethullah gulen ne buyururlar merak içerisindeyim.
19.05.2024
23:11
Görür`den kritik Bingöl uyarısı;
Görür'den kritik Bingöl uyarısı; 'Deprem üretme zamanı dolmuş'
Katıldığı bir programda Tunceli ve Bingöl için kritik deprem uyarısını bir kez daha yineleyen Prof. Dr. Naci Görür; 'Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş' dedi.
19.05.2024
22:53
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın