Ülkemizde enerjide 5,5 yıl elektriğe zam yapılmadığını belirten Varan,.Özlenen ve beklenen tablo bu derken ne oldu ki,1 Ocak 2008de 19,5 1 Temmuz 2008de yüzde 21 ve ardından 1 Ekim 2008 Ekimde itibaren geçerli olmak üzere 9,27lik üçüncü zam. Toplamda ise konutta yüzde 58 e varan elektrik zammı bu milleti kara kara düşündürmektedir. Acaba Hükümet nazara mı geldi? Rüya mı? Özelleştirilen dağıtım şirketlerinin ekmeğine yağ mı sürülüyor? Sorularını aklımıza getirirken yoksa hükümetin enerji de dışa bağımlılık politikalarının geciken ve geciktirilen faturalarının gerçeği yansıtmasıdır. Nasıl? Nerede? Ne? Söylenirse söylensin, yapılan bu zamlar ülke ekonomisine, sanayisine, kalkınmasına ve halkına büyük zararlar vermektedir söyledi.
Varan,Halkımız elektrik faturalarını ödeyememektedir. Enerji de dışa bağımlılık ve elektriğin otomatik zamma bağlanması programında bu yanlıştan en kısa sürede dönülmeli ve acil önlemler alınmalıdır. Yoksa halkımızın, sanayicimizin, girişimcimizin, çiftçimizin yaşama direncini kıran, bu zamlardan hükümetimizin çarpılmaması kaçınılmazdır dedi.
Elektriğe yapılan zamların bizce iki anlamı bulunmakta olduğunu açıklayan Varan, Birincisi halkı tasarrufa yöneltmek ikincisi ise Maliyetten kaynaklanan fiyat farklarını gidermek içindir. Tasarruf, fazla harcanan bir şeyden yapılacağı muhakkaktır. Elektrik konutlarda zaten tasarrufta kullanılmaktadır. Halkımızın dolabı mı? Elektrik ocağını mı? Kullanmayacak, üretim sektöründe genel girdi olan enerji üretiminde fiyatları etkileyecek çift haneli rakamlara oluşması kaçınılmaz olacaktır. Enerji de dışa bağımlılıktan dönülmelidir. Öz kaynaklarımız ve yenilenebilir enerji hayata geçirilmeli. Dünya genelinde son sıralarda yer aldığımız ve yakın zamanda da ihalesi yapılacak olan Nükleer enerji santrallerinde doğru kara verilirse dışa bağımlılık kalkar ülkemiz enerji dar boğazından kurtulur ve rahat bir nefes alır şeklinde konuştu.