KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Bingöl hacılar'da termal rezervi bulundu

MTA tarafından 23 Ağustos 2009'da Hacılar'da başlatılan ve büyük bir hızla gerçekleştirilen sondaj çalışmalarında 500 metreden fazla bir derinlikte saniyede 30–35 litre miktarında termal su tespit edildi.

Bingöl hacılar`da termal rezervi bulundu
24 ARALIK 2009 PERŞEMBE 04:23
0
2142
0
AA aa
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın basın danışmanlığından yapılan yazılı basın açıklamasında Karlıova yolu üzerinde bulunan Hacılar Köyü'nde tespit edilen ve MTA (Maden Tetkik ve Arama Müdürlüğü) tarafından yapılan inceleme ve çalışmalarda köyde 500 metreden fazla bir derinlikte saniyede 30–35 litre miktarında termal su tespit edildiği bildirildi.
 
BULUNAN KAYNAKLA TERMAL TURİZM, SERACILIK VE KONUTLAR ISITILABİLİR
 
Yapılan yazılı basın açıklamasında, Suyun sıcaklığı ilk belirlemelere göre 70 santigrat civarında. Yüzey sularının etkisi de dikkate alındığında bu sıcaklığın daha üst düzeylere çıkacağı tahmin ediliyor.
 
Bulunan kaynağın termal turizm, seracılık ve konutların ısıtılması gibi değişik amaçlarla kullanılması mümkün. MTA tarafından daha ayrıntılı veriler alındıktan ve suyun özellikleri tam olarak belirlendikten sonra, projelendirme çalışmaları başlatılacaktır.
 
 
Devlet Bakanımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz, başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız'a, bu çalışmaları yakından takip eden ve destekleyen Milletvekillerimiz Sayın Kazım Ataoğlu ve Sayın Yusuf Coşkun'a, proje çalışma sahalarını başından sonuna kadar himayesine alan ve çalışmaları yakından izleyen Bingöl Valisi Sayın İrfan Balkanlıoğlu'na, MTA çalışanlarına ve programda olmadığı halde yıl içinde başka bölgelerden araç ve personel kaydırarak projeyi başlatan Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Sayın Mehmet Üzer'e, ayrıca Proje alanının güvenliğini sağlayan tüm güvenlik görevlilerimize, Bingöl halkı adına teşekkürlerini sunmaktadırlar” ifadelerine yer verildi.

 
Mehmet Ali YILDIRIM
Bingöl Online Haber Servisi  
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
04.02.2026
15:06
Bingöl Devlet Hastanesi`nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne yapılan atamayla Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Can Öztürk hasta kabulüne başladı. Atama ile birlikte kentte hematoloji alanında ilk kez hizmet verilmeye başlandı.
04.02.2026
14:56
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
04.02.2026
14:39
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Pilot uygulama olarak belirli illerde başlatılması planlanan sistemle, ekonomik olarak dezavantajlı hanelere gelir desteği sağlanması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; '2026'da birkaç ilimizde, 2027'de ise tüm ülkeye yaymayı planlıyoruz' dedi.
04.02.2026
13:04
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Türkiye'de ekonomik gelişmeler ve siyasi gündemdeki hareketlilik, kamuoyu araştırmalarında erken seçim talebine yönelik dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. İşte anketlere yansıyan sonuçlar;
04.02.2026
12:39
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşüme girecek riskli binalar için yıkım ve karar alma süreci hızlandırıldı. Bir hak sahibinin isteği bile karar sürecini başlatmaya yeterli olacak, karara itiraz edilirse, itiraz edenin payı diğer hak sahiplerine devlet eliyle satılacak. Payı devlet de alabilecek. Bina arsa haline dönerse alım önceliği devletin olacak. Kararla birlikte gözler, Bingöl'de dönüştürülmesi planlanan Maden Sokak'a çevrildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın