KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Temmuz 2026 Cuma
°C

Bingöl Hayvan Hastanesi ve Modern Arıcılık Merkezi doğalgaza kavuştu!

Bingöl Üniversitesi Rektörü Çelik: 'Doğalgaz kullanımı, enerji verimliliğini artıracak ve çevre dostu bir kaynak sağlayacak. Bu projeyle birlikte çiftçilerimiz ve üreticilerimiz daha sağlıklı bir ortamda çalışmalarını sürdürebilecek' dedi.

Bingöl Hayvan Hastanesi ve Modern Arıcılık Merkezi doğalgaza kavuştu!
31 ARALIK 2024 SALI 11:22
6
2582
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi Hayvan Hastanesi ve Modern Arıcılık Merkezi'ne yönelik doğalgaz altyapı çalışmalarını tamamladı, doğalgaz meşalesi törenle yakıldı.

Tören, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik'in öncülüğünde, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdurrahman Gül, Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Veysel Turan, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Abdulhakim Koçin, daire başkanları ve ilgili kişilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Hayvan Hastanesi ve Modern Arıcılık Merkezi'ne toplamda 3.354 metre doğalgaz borusu çekildi. Bu kapsamda, 125'lik borudan 918 metre, 63'lük borudan 2.371 metre, 32'lik borudan ise 65 metre boru döşendi. Ayrıca, üç adet doğalgaz kutusu da projeye dahil edilerek altyapı tamamlandı.

“Hem sağlık hem de tarım açısından büyük bir yatırım”

Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, törende yaptığı konuşmada, üniversite olarak son birkaç ay içinde tamamladıkları bu önemli doğalgaz altyapı projelerinin, sağlık ve tarım alanlarındaki verimliliği artıracağını vurguladı. Prof. Dr. Çelik, “Hayvan Hastanesi ve Modern Arıcılık Merkezi projeleri hem sağlık hem de tarım açısından büyük bir yatırım. Doğalgaz kullanımı, enerji verimliliğini artıracak ve çevre dostu bir kaynak sağlayacak. Bu projeyle birlikte çiftçilerimiz ve üreticilerimiz daha sağlıklı bir ortamda çalışmalarını sürdürebilecek” dedi.

Tarımsal Uygulama Merkezi'nde de Altyapı Yatırımı

Tarımsal Uygulama Merkezi'nde, özellikle hayvan çiftliği olarak hizmet verecek bir alanda 63'lük borudan 1.200 metre doğalgaz hattı çekildi. Ayrıca, 32'lik borudan 25 metre boru yerleştirilerek iki adet doğalgaz kutusu konuldu.

Rektör Çelik, bu projeyle birlikte çiftlikteki tüm tarımsal faaliyetlerin çevre dostu ve enerji verimli bir altyapıya kavuştuğunu belirtti.

Diş Hastanesine de doğalgaz hattı çekildi

Diş Hastanesi'nde de önemli bir doğalgaz altyapı çalışması gerçekleştirildi. Burada, 63'lük borudan 265 metre, 32'lik borudan ise 30 metre doğalgaz hattı çekildi. Üç adet doğalgaz kutusu yerleştirilen hastanede, enerji verimliliğini artırarak ısıtma ve enerji ihtiyaçlarının karşılanması sağlandı.

“İnsan hayatını kolaylaştıracak yatırımlar yapmaya devam edeceğiz”

Prof. Dr. Erdal Çelik, doğalgaz altyapı projelerinin çevre dostu enerji kaynaklarını kullanmalarına olanak tanıyacağını ve sürdürülebilir enerji tüketiminin artırılacağını ifade etti.

Bu tür projelerin yerel ekonomiye katkı sağlayacak ve yaşam kalitesini artıracak adımlar olduğunu belirten Çelik, “Gelecekte bu tür yatırımların artarak devam etmesini bekliyoruz. Hem çevreye duyarlı hem de insan hayatını kolaylaştıracak yatırımlar yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Törende emeği geçen tüm ekip arkadaşlarına ve iş birliği yapılan kuruluşlara teşekkür eden Rektör Çelik, bu projelerin ortak bir çaba ile hayata geçtiğini belirtti. İleriye dönük olarak bu tür projelerin daha fazla gerçekleştirileceğini ve üniversitenin altyapı yatırımlarına devam edeceğini söyledi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın