KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2025 Cuma
°C

Bingöl her alanda en iyiler arasında

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Medya Başkanı Bayram Keskin, Bingöl'ün her alanda en iyiler arasında yer aldığına dikkat çekti.

Bingöl her alanda en iyiler arasında
17 ARALIK 2010 CUMA 09:08
0
2141
0
AA aa

AK Parti Medya Başkanı Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, Bingöl'ün Bingöl taşıt ve konut kredisini ödemede borcunda, banka borçlarında, vergi ödemelerde, sigorta primlerinin ödemesinde ve projelerde en iyiler arasında yer aldığını belirtti.


Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre Bingöl taşıt ve konut kredisini ödemede borcuna sadık illerin başında yer aldığını aktaran Keskin, “Bingöl halkı aslında faize bulaşmak istemediği için borç harç edip, hem sicilini bozmak istemiyor hem de bankalar ile yüz göz olmak istemiyor. e-devletin yürürlüğe girmesiyle ne yaparsanız yapın en adi bir senediniz bile protesto olursa, derhal merkez bankasına bildirilir ve bankalar ile ticari ilişkileriniz bitme noktasına gelir. Tekrar sıfırdan başlamak için en az birkaç yıl nadasa kalmanız gerekecek.


Bingöllü son yıllarda bunun farkındadır. Bu işler şakaya gelmez, çok su topladığı için bir girdabın içine sürüklenip kalırsınız. Yine KOSGEB tarafından faizsiz ve uzun vadeli kredi ödemelerinde birçok esnaf ve sanatkârın hiç hayal bile edemeyecekleri bir dönemde zamanla lehtarları tarafından yazdırılan çeklerin bir anda engel olarak karşılarına çıkması sanırım onlar için büyük bir ders oldu. Özellikle 8 Mart 2010 tarihinde Elazığ Karakoçan depreminde zarar gören esnaf ve KOBİ' lerin hasar tespit raporu karşılığında Bingöl'de 5 banka tarafından verilen sıfır faizli, 6 ay ödemesiz, 18 eşit taksitle geri ödemeli kredi faiz desteğinin piyasada olumlu bir hava yarattığı, uzun zamandır üzerinde çalışılan finansman desteğinin bu yöntemle sağlanması serbest piyasa için bir bayram havası konumunda geçti” dedi.


VERGİ ÖDEMEDE DE İYİ BİR KONUMDAYIZ
Maliye Bakanlığı verilerine göre 2010 yıllının ilk Altı aylık döneminde 81 il arasında vergi tahsilâtlarında yüzde 61 ile Bingöl'ün 24'üncü sırada yer aldığını ifade eden Keskin, “Azımsanmayacak bir orandır. Gelişmişlik endeksinde 74. ncü sırada iken vergi ödemelerinde ilk 24 de girmek Bingöl için büyük bir başarıdır. 2008 yıllında Yüzde 83 ile ilk 25 il arasında yer alırken, 2009 yıllında dünyada oluşan küresel mali krize rağmen yine de Yüzde 77 gibi bir oranla tahsilâtların gerçekleşmesi Bingöllülerin devlete karşı olan bir vatandaşlık görev bilinci ve sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.
 

SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNDA DA DURUM FARKLI DEĞİLDİR
Bingöl'ün özellikle özel sektör işyerlerinin çalıştırdıkları işçilere ait sigorta primlerinde de önemli bir konumda olduğunu söyleyen Keskin, “Gerektiğinde aç ve parasız kalıp bu tür sosyal sorumluluk bilinci ile hareket eden görevine riayet eden halkımızın bu tutumu bizleri oldukça memnun etmektedir. Çeşitli Teşvik yasaları ile maddi katkıda bulunan SGK' nın işverenleri borçlarını ödemeye karşı teşvik etmesi tahsilâtın artmasında en önemli etkendir


Halen 12 Bine yakın sigortalısı bulunan Sigorta İl Müdürlüğünün çeşitli teşvik ve fon transferi ile desteklenen çeşitli prim tutarlarının hazineye olan yükü de azımsanmayacak kadar yüksektir. Hazine ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ortaklaşa çalışmaları ile işsizlikle mücadelede uygulanan mali ve idari politikalar sırf işsiz olan gençlerimizin işe motivasyonunun artırılması ve periyodik olarak çeşitli meslek kurslarının tertip edilmesi ile işsizlikle mücadelede önemli bir ivme kazandırıldı” diye konuştu.


İŞ-KUR İYİ İŞLER YAPTI
Keskin, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:
“İş Kur İl Müdürlüğü tarafından çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile ortaklaşa düzenlenen meslek edindirme kursları sayesinde hem kursiyerler sertifikalı meslek sahibi oldular, hem de günde 15 TL karşılığında bir ücret ile aile bütçelerine katkıda bulundular. İşsizlik fonunda biriken paraların bu yöntemle kullanılması ve toplum yararına kullanılması aslında AB ülkeleri arasında örnek bir model olarak kabul edilmektedir.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
21:09
Avrupa Bankasın`dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Avrupa Bankasın'dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Danimarka'da bankacılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından Danske Bank, Türk lirası karşısında başta dolar, Euro ve sterlin olmak üzere bazı döviz kurları için 1,3,6 ve 12 aylık öngörülerini paylaştı. Avrupa Bankası'nın kehanetine göre dolar bir yıl sonra 48 lirayı geçecek, euro ise 59 lira olacak.
20.08.2025
20:48
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
Milyonlarca memur ve memur emeklisi için gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na çevrilirken kurulun kimlerden oluşacağı, sürecin nasıl işleyeceği ve zammın ne zaman belli olacağı merak ediliyor.
20.08.2025
14:57
Kalehan Enerji`den 12Bingölspor`a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji'den 12Bingölspor'a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji, 9 yıl aradan sonra amatör ligden 3. lige yükselen 12 Bingölspor'a 2025-26 sezonunda forma kol sponsoru oldu. 12 Bingölspor Kulübü Başkanı Mehmet Engin Özturan, Erzurum'da devam eden hazırlık kampını ziyaret eden Kalehan Enerji yetkililerine forma hediye edip destekleri için teşekkür etti.
20.08.2025
14:56
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl Valiliği; 'İlimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ile mal güvenliğinin sağlanması ve zehir tacirlerine karşı amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir' açıklamasında bulundu.
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın