KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mart 2026 Salı
°C

Bingöl her alanda en iyiler arasında

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Medya Başkanı Bayram Keskin, Bingöl'ün her alanda en iyiler arasında yer aldığına dikkat çekti.

Bingöl her alanda en iyiler arasında
17 ARALIK 2010 CUMA 09:08
0
2297
0
AA aa

AK Parti Medya Başkanı Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, Bingöl'ün Bingöl taşıt ve konut kredisini ödemede borcunda, banka borçlarında, vergi ödemelerde, sigorta primlerinin ödemesinde ve projelerde en iyiler arasında yer aldığını belirtti.


Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre Bingöl taşıt ve konut kredisini ödemede borcuna sadık illerin başında yer aldığını aktaran Keskin, “Bingöl halkı aslında faize bulaşmak istemediği için borç harç edip, hem sicilini bozmak istemiyor hem de bankalar ile yüz göz olmak istemiyor. e-devletin yürürlüğe girmesiyle ne yaparsanız yapın en adi bir senediniz bile protesto olursa, derhal merkez bankasına bildirilir ve bankalar ile ticari ilişkileriniz bitme noktasına gelir. Tekrar sıfırdan başlamak için en az birkaç yıl nadasa kalmanız gerekecek.


Bingöllü son yıllarda bunun farkındadır. Bu işler şakaya gelmez, çok su topladığı için bir girdabın içine sürüklenip kalırsınız. Yine KOSGEB tarafından faizsiz ve uzun vadeli kredi ödemelerinde birçok esnaf ve sanatkârın hiç hayal bile edemeyecekleri bir dönemde zamanla lehtarları tarafından yazdırılan çeklerin bir anda engel olarak karşılarına çıkması sanırım onlar için büyük bir ders oldu. Özellikle 8 Mart 2010 tarihinde Elazığ Karakoçan depreminde zarar gören esnaf ve KOBİ' lerin hasar tespit raporu karşılığında Bingöl'de 5 banka tarafından verilen sıfır faizli, 6 ay ödemesiz, 18 eşit taksitle geri ödemeli kredi faiz desteğinin piyasada olumlu bir hava yarattığı, uzun zamandır üzerinde çalışılan finansman desteğinin bu yöntemle sağlanması serbest piyasa için bir bayram havası konumunda geçti” dedi.


VERGİ ÖDEMEDE DE İYİ BİR KONUMDAYIZ
Maliye Bakanlığı verilerine göre 2010 yıllının ilk Altı aylık döneminde 81 il arasında vergi tahsilâtlarında yüzde 61 ile Bingöl'ün 24'üncü sırada yer aldığını ifade eden Keskin, “Azımsanmayacak bir orandır. Gelişmişlik endeksinde 74. ncü sırada iken vergi ödemelerinde ilk 24 de girmek Bingöl için büyük bir başarıdır. 2008 yıllında Yüzde 83 ile ilk 25 il arasında yer alırken, 2009 yıllında dünyada oluşan küresel mali krize rağmen yine de Yüzde 77 gibi bir oranla tahsilâtların gerçekleşmesi Bingöllülerin devlete karşı olan bir vatandaşlık görev bilinci ve sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.
 

SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNDA DA DURUM FARKLI DEĞİLDİR
Bingöl'ün özellikle özel sektör işyerlerinin çalıştırdıkları işçilere ait sigorta primlerinde de önemli bir konumda olduğunu söyleyen Keskin, “Gerektiğinde aç ve parasız kalıp bu tür sosyal sorumluluk bilinci ile hareket eden görevine riayet eden halkımızın bu tutumu bizleri oldukça memnun etmektedir. Çeşitli Teşvik yasaları ile maddi katkıda bulunan SGK' nın işverenleri borçlarını ödemeye karşı teşvik etmesi tahsilâtın artmasında en önemli etkendir


Halen 12 Bine yakın sigortalısı bulunan Sigorta İl Müdürlüğünün çeşitli teşvik ve fon transferi ile desteklenen çeşitli prim tutarlarının hazineye olan yükü de azımsanmayacak kadar yüksektir. Hazine ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ortaklaşa çalışmaları ile işsizlikle mücadelede uygulanan mali ve idari politikalar sırf işsiz olan gençlerimizin işe motivasyonunun artırılması ve periyodik olarak çeşitli meslek kurslarının tertip edilmesi ile işsizlikle mücadelede önemli bir ivme kazandırıldı” diye konuştu.


İŞ-KUR İYİ İŞLER YAPTI
Keskin, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:
“İş Kur İl Müdürlüğü tarafından çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile ortaklaşa düzenlenen meslek edindirme kursları sayesinde hem kursiyerler sertifikalı meslek sahibi oldular, hem de günde 15 TL karşılığında bir ücret ile aile bütçelerine katkıda bulundular. İşsizlik fonunda biriken paraların bu yöntemle kullanılması ve toplum yararına kullanılması aslında AB ülkeleri arasında örnek bir model olarak kabul edilmektedir.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.03.2026
02:40
12Bingölspor`da alarm! Puan farkı 7`ye düştü
12Bingölspor'da alarm! Puan farkı 7'ye düştü
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla dikkat çekiyor. Sahasında Erciyes 38 FK ile 1-1 berabere kalan Bingöl temsilcisinde galibiyet hasreti üç maça çıkarken, lider ile en yakın takipçisi arasındaki puan farkı 7'ye kadar geriledi. Yeşil beyazlı ekibin önündeki kritik karşılaşmalarda hata yapma lüksü yok!
09.03.2026
02:38
İran`da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da Uzmanlar Meclisi, ABD-İsrail'in 28 Şubat'taki hava saldırısında öldürülen Ali Hamaney'in ardından liderlik makamına oğlu Mücteba Hamaney'in 'ezici oy çoğunluğuyla' seçildiğini duyurdu.
09.03.2026
02:37
Bingöl`de Jandarma Operasyonları: 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de Jandarma Operasyonları: 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerinin bir haftalık çalışmaları kapsamında 38 şüpheli hakkında işlem yapılırken, çeşitli suçlardan aranan 5 kişi tutuklandı. Aynı dönemde 25 olaya müdahale edilirken uyuşturucu maddeler ve tarihi olduğu değerlendirilen sikkeler ele geçirildi.
09.03.2026
02:35
Enkazdan atölyeye uzanan azim!
Enkazdan atölyeye uzanan azim!
6 Şubat depremlerinde AFAD gönüllüsü olarak Gaziantep'in İslâhiye ilçesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan Bingöllü Nevin Baysan, bugün memleketinde kurduğu mobilya atölyesiyle hem üretim yapıyor hem de kadın girişimcilere örnek oluyor.
09.03.2026
02:34
Kırsalda yol açma çalışmaları devam ediyor
Kırsalda yol açma çalışmaları devam ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açma çalışmaları devam ediyor.
07.03.2026
03:01
Gazeteci Abdullah Çelik`ten İlk Roman:
Gazeteci Abdullah Çelik'ten İlk Roman: 'Buğday Zamanı' Okurla Buluştu
Bingöl'de uzun yıllardır gazetecilik yapan Abdullah Çelik, ilk romanı 'Buğday Zamanı' ile edebiyat dünyasına adım attı. Örger Yayınları'ndan çıkan eser, okuru eski Çabakçur'un izlerini taşıyan bir Anadolu hikâyesine davet ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın