KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Bingöl her alanda en iyiler arasında

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Medya Başkanı Bayram Keskin, Bingöl'ün her alanda en iyiler arasında yer aldığına dikkat çekti.

Bingöl her alanda en iyiler arasında
17 ARALIK 2010 CUMA 09:08
0
2270
0
AA aa

AK Parti Medya Başkanı Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, Bingöl'ün Bingöl taşıt ve konut kredisini ödemede borcunda, banka borçlarında, vergi ödemelerde, sigorta primlerinin ödemesinde ve projelerde en iyiler arasında yer aldığını belirtti.


Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre Bingöl taşıt ve konut kredisini ödemede borcuna sadık illerin başında yer aldığını aktaran Keskin, “Bingöl halkı aslında faize bulaşmak istemediği için borç harç edip, hem sicilini bozmak istemiyor hem de bankalar ile yüz göz olmak istemiyor. e-devletin yürürlüğe girmesiyle ne yaparsanız yapın en adi bir senediniz bile protesto olursa, derhal merkez bankasına bildirilir ve bankalar ile ticari ilişkileriniz bitme noktasına gelir. Tekrar sıfırdan başlamak için en az birkaç yıl nadasa kalmanız gerekecek.


Bingöllü son yıllarda bunun farkındadır. Bu işler şakaya gelmez, çok su topladığı için bir girdabın içine sürüklenip kalırsınız. Yine KOSGEB tarafından faizsiz ve uzun vadeli kredi ödemelerinde birçok esnaf ve sanatkârın hiç hayal bile edemeyecekleri bir dönemde zamanla lehtarları tarafından yazdırılan çeklerin bir anda engel olarak karşılarına çıkması sanırım onlar için büyük bir ders oldu. Özellikle 8 Mart 2010 tarihinde Elazığ Karakoçan depreminde zarar gören esnaf ve KOBİ' lerin hasar tespit raporu karşılığında Bingöl'de 5 banka tarafından verilen sıfır faizli, 6 ay ödemesiz, 18 eşit taksitle geri ödemeli kredi faiz desteğinin piyasada olumlu bir hava yarattığı, uzun zamandır üzerinde çalışılan finansman desteğinin bu yöntemle sağlanması serbest piyasa için bir bayram havası konumunda geçti” dedi.


VERGİ ÖDEMEDE DE İYİ BİR KONUMDAYIZ
Maliye Bakanlığı verilerine göre 2010 yıllının ilk Altı aylık döneminde 81 il arasında vergi tahsilâtlarında yüzde 61 ile Bingöl'ün 24'üncü sırada yer aldığını ifade eden Keskin, “Azımsanmayacak bir orandır. Gelişmişlik endeksinde 74. ncü sırada iken vergi ödemelerinde ilk 24 de girmek Bingöl için büyük bir başarıdır. 2008 yıllında Yüzde 83 ile ilk 25 il arasında yer alırken, 2009 yıllında dünyada oluşan küresel mali krize rağmen yine de Yüzde 77 gibi bir oranla tahsilâtların gerçekleşmesi Bingöllülerin devlete karşı olan bir vatandaşlık görev bilinci ve sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.
 

SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNDA DA DURUM FARKLI DEĞİLDİR
Bingöl'ün özellikle özel sektör işyerlerinin çalıştırdıkları işçilere ait sigorta primlerinde de önemli bir konumda olduğunu söyleyen Keskin, “Gerektiğinde aç ve parasız kalıp bu tür sosyal sorumluluk bilinci ile hareket eden görevine riayet eden halkımızın bu tutumu bizleri oldukça memnun etmektedir. Çeşitli Teşvik yasaları ile maddi katkıda bulunan SGK' nın işverenleri borçlarını ödemeye karşı teşvik etmesi tahsilâtın artmasında en önemli etkendir


Halen 12 Bine yakın sigortalısı bulunan Sigorta İl Müdürlüğünün çeşitli teşvik ve fon transferi ile desteklenen çeşitli prim tutarlarının hazineye olan yükü de azımsanmayacak kadar yüksektir. Hazine ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ortaklaşa çalışmaları ile işsizlikle mücadelede uygulanan mali ve idari politikalar sırf işsiz olan gençlerimizin işe motivasyonunun artırılması ve periyodik olarak çeşitli meslek kurslarının tertip edilmesi ile işsizlikle mücadelede önemli bir ivme kazandırıldı” diye konuştu.


İŞ-KUR İYİ İŞLER YAPTI
Keskin, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:
“İş Kur İl Müdürlüğü tarafından çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile ortaklaşa düzenlenen meslek edindirme kursları sayesinde hem kursiyerler sertifikalı meslek sahibi oldular, hem de günde 15 TL karşılığında bir ücret ile aile bütçelerine katkıda bulundular. İşsizlik fonunda biriken paraların bu yöntemle kullanılması ve toplum yararına kullanılması aslında AB ülkeleri arasında örnek bir model olarak kabul edilmektedir.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.01.2026
03:29
Zirvede fırtına sürüyor! 12Bingölspor farkı açmanın peşinde
Zirvede fırtına sürüyor! 12Bingölspor farkı açmanın peşinde
TFF 3. Lig 2. Grup'ta liderliğini sürdüren 12Bingölspor, 19. hafta mücadelesinde grubun son sırasında yer alan Suvermez Kapadokyaspor'u Bingöl'de konuk edecek. Lider, bu karşılaşmadan da farklı bir galibiyetle ayrılarak puan ve averajını artırmayı hedefliyor.
30.01.2026
03:27
Meteoroloji`den Bingöl İçin Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji'den Bingöl İçin Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl genelinde cuma günü itibariyle kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışının beklendiğini duyurarak, ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.
30.01.2026
03:25
Kafe ve restoranlarda masa ve servis ücretleri kaldırıldı
Kafe ve restoranlarda masa ve servis ücretleri kaldırıldı
Ticaret Bakanlığı'nın restoran ve kafelerde servis ve kuver ücretini yasaklayan yönetmelik değişikliği Resmî Gazete'de yayımlandı.
30.01.2026
03:25
Bingöl`de hasta gencin imdadına helikopter ambulansla yetiştiler
Bingöl'de hasta gencin imdadına helikopter ambulansla yetiştiler
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Konakbaşı mezrasında rahatsızlanan 21 yaşındaki genç, olumsuz hava ve yol şartları nedeniyle ambulans helikopterle Bingöl Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.
30.01.2026
03:24
Taşeron Firmaların Kıdem Yüküne İlişkin Düzenleme Resmî Gazete`de Yayımlandı
Taşeron Firmaların Kıdem Yüküne İlişkin Düzenleme Resmî Gazete'de Yayımlandı
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO), 696 sayılı KHK kapsamında kadroya alınan işçiler nedeniyle alt işveren firmalara yüklenen kıdem tazminatı rücu işlemlerinin kaldırılmasına yönelik yasal düzenlemenin Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı.
29.01.2026
16:51
Bingöl`de 20 Bin Su Sayacı Ücretsiz Değiştirilecek
Bingöl'de 20 Bin Su Sayacı Ücretsiz Değiştirilecek
Bingöl Belediyesi, ölçüm güvenilirliğini artırmak ve hatalı faturalandırmanın önüne geçmek amacıyla, kullanım süresi 10 yılını dolduran 20 bin su sayacını belediye bütçesinden karşılayarak ücretsiz olarak yenileyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın