KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Bingöl için 5 bin kat artış

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yeni teşvik modelinin meyvelerini verdiğini belirterek, ‘2013’ün ilk 3 ayında 2012’nin aynı dönemine göre Bingöl’de teşvik belgeleri ile yapılacak yatırım tutarı 5 bin kat arttı. Bingöl için 1 milyar lirayı aşkın yatırım teşvik belgesi alındı’ dedi.

Bingöl için 5 bin kat artış
29 NİSAN 2013 PAZARTESİ 09:41
0
2285
0
AA aa

Ekonomi Bakanı Çağlayan, 22. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

Siyasileri, ekonomi aktörleri ile bir araya getiren genel kurulda söz alan Çağlayan: “2012'de dünya fırtına ile karşı karşıya kaldı. Bu ortamda Türkiye, dünyadan ve Avrupa'dan ayrıştı. Ürün sattığımız ülkelerin yüzde 75'i ekonomik ve siyasi sorunlara muhatap olurken, ihracatımızı yüzde 13,2 artırdık” ifadelerini kullandı.

“AB'NİN 21 ÜYESİNDEN DAHA BAŞARILIYIZ”

Türkiye'nin büyümesinin ihracat odaklı olduğunu aktaran Çağlayan: “Ne mutlu ülkemiz 13 çeyrektir büyüyor, 38 aydır ihracatımız kesintisiz artıyor. Şu an Avrupa Birliği (AB) üyeleri yoğun ekonomik bunalım içinde iken, Türkiye her alanda önemli ilerlemeler elde ediyor. Burada Türkiye'yi ayrı kılan mali disiplinidir, bütçe disiplinidir. Böyle bir bunalımda önemli yara almayan Türkiye'nin ekonomide ortaya koyduğu başarı öyküsü tüm dünyada anlatılıyorsa bunun ardında kamu maliyesi ve bütçeye verdiğimiz önem yatıyor. Geçen sene AB'nin bütçe açığı toplam milli gelirin yüzde 3,7'ye dayandı. Bu oran Türkiye'de yüzde 2'ye indi. Bu anlamda AB'nin 21 üyesinden daha başarılıyız. Aynı başarıyı kamu açıklarında da görüyoruz. AB'nin iç ve dış kamu borcunun toplam milli gelire oranı yüzde 85,3'ü buldu. Türkiye'nin iç ve dış kamu borçlarının milli gelirine oranı ise Maastricht kriterlerini de geride bırakarak yüzde 36,1 oldu. Yani kamu borçlarında da AB'nin 24 üyesinden daha iyi durumdayız” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin cari açığının 2012'de 38 inip 47,5 milyar dolara gerilediğini bildiren Çağlayan: “Burada en büyük itici güç ihracattır. Artan ihracat, cari açığı daralttığı gibi ülke için önemli mihenk taşı oldu. Geçen sene 152,6 milyar mal ihracatı, 44,2 milyar dolar hizmet ihracatı yaptık. Buradan elde ettiğimiz gelir 197 milyar doları gördü. O da 2003 Türkiye'sinin toplam milli gelir rakamına denk geliyor.” dedi.

“BİNGÖL İÇİN 1 MİLYAR LİRAYI AŞKIN YATIRIM TEŞVİK BELGESİ ALINDI”

2012 Nisan ayında açıklanan yeni teşvik modelinin önemli bir hamle olduğunu ve meyvelerini vermeye başladığını anlatan Ekonomi Bakanı Çağlayan: “80 senede ülkemize gelen uluslararası doğrudan yatırım 14,6 milyar dolar idi. Ama bizim dönemimizde yani 10 senede ülkemize gelen uluslararası doğrudan yatırımlar 124 milyar dolara tırmandı. Bu rakam 80 senede gelen yatırımların 8,5 katını aşıyor. Artan yatırımların işaretini yeni teşvik sisteminde de görüyoruz. Kanaatim şu an yürüyen çözüm sürecine sanayici de katkı yaptığı takdirde evelallah Doğu ve Güneydoğu Anadolu dâhil Türkiye'nin her bir yanı önemli yatırımlara tanık olacak. Malum hem 6. Bölge teşvikleri hem çözüm süreci ile Doğu ve Güneydoğu'nun ekonomik yapısı değişti. 2013'ün ilk 3 ayında 2012'nin aynı dönemine göre Bingöl'de teşvik belgeleri ile yapılacak sabit yatırım tutarı tam 5 bin kat arttı. Bingöl için 1 milyar lirayı aşkın yatırım teşvik belgesi alındı. Aynı şekilde Diyarbakır, Şanlıurfa ve Siirt'e yapılan teşvik başvuruları ile istihdamda ortalama 5-10 kat artış var. Bu konuda MÜSİAD üyelerinin de ilgili ve duyarlı olduğunu görüyorum. Bölgede yapacakları yatırımlarla barışa sunacakları katkıdan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.01.2026
19:35
Bingöl`de Gönül Isıtan Çorba İkramı
Bingöl'de Gönül Isıtan Çorba İkramı
İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, mobil ikram aracıyla hastane önünde çorba dağıtarak vatandaşların içini ısıttı.
23.01.2026
19:23
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada kesinleşmiş hapis cezası ile aranan 6 şüpheli yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.
23.01.2026
19:13
Bingöl`de karda kontrolden çıkan midibüs kara saplandı
Bingöl'de karda kontrolden çıkan midibüs kara saplandı
. Ekiplerin yürüttüğü çalışmalar sonucunda midibüs, güvenli bir şekilde bulunduğu noktadan çıkarılarak yoluna devam etti.
23.01.2026
19:08
Bingöl AMATEM ve Genç ASM 2026 Programına Alındı
Bingöl AMATEM ve Genç ASM 2026 Programına Alındı
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl merkez ve Genç ilçesinde sağlık hizmetlerini güçlendirecek iki önemli yatırımın 2026 yatırım programına dahil edildiğini açıkladı.
22.01.2026
12:15
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2025`te 25 Milyon TL`lik Destek
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2025'te 25 Milyon TL'lik Destek
Dernek, yıl boyunca 5 bini aşkın aileye ayni ve nakdi yardım ulaştırdı; yurtdışı çalışmalarında ise Gazze ve Afrika'ya özel destek sundu.
22.01.2026
11:51
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıta zam olarak yansıyor. Bu gece pompaya yansıyacak zamla birlikte Bingöl'de motorin fiyatı 60 TL'ye ulaşıyor. İşte yeni zam miktarı ve oluşacak tablo…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın