KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mayıs 2026 Salı
°C

'Bingöl için tedbir alınmalı'

Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu Sözcüsü Başkanı Orhan Açıkbaş, uzmanları Bingöl'deki fay hattının kısa bir süre içerisinde harekete geçeceğini uyarılarının dikkate alınması gerektiğini ve bu uyarılarla ilgili tedbir alınması gerektiğini vurguladı.

`Bingöl için tedbir alınmalı`
16 ŞUBAT 2023 PERŞEMBE 15:28
8
2767
4
AA aa

10 ili etkileyen deprem sonrası Kuzey Anadolu fay hattında yer alan Bingöl için uyarıların yapıldığını anımsatan Açıkbaş, şöyle devam etti:

"Yaşanan deprem sonrası uzmanlar Bingöl için uyarılar yapıyorlar. Bingöl'deki fay hattının kısa bir süre içerisinde harekete geçeceğini belirtiliyor. Bu konuda Şehrimizin tüm yönetici ve idarecilerini depreme dayanıksız yapıların tespiti konusunda sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyoruz. Depreme karşı alınabilecek önlemlerin ve depremlerin zararlarının en aza indirilmesi için alınması amacıyla biran önce Belediye, Çevre Şehircilik müdürlüğü ve TMMOB bağlı odaların temsilcileri ile birlikte Meclis Araştırması Komisyonu kurulmalıdır."

"Her yaşanan deprem sonrası maalesef bizler ibret almıyoruz" diyen Açıkbaş, Bingöl'deki çarpık yapılaşmaya da dikkat çekti.

Açıkbaş, "Son yapılan yapılar özelikle Uydukent bölgesindeki çarpık kentleşme gösteriyor ki, maalesef belli standartlara uygun yapılmamıştır. Kimi yapılara 3 kat, yanındaki yapıya 5 kat yetmemiş teras katta verilmiş. Yapılar adeta ranta dönmüştür. Yine Kültür ve Inalı mahallelerinde yapılan binaların zemin etütleri ile ilgili kuşkuların olduğu dile getiriliyor. Deprem öldürmez binalar öldürür sözünü sürekli dile getiriyoruz. Ancak bu sözün sadece telafuzda kaldığını da icraatlarla görüyoruz."

Açıkbaş, Bingöl geneli binalardan numune alınarak tespitlerin yapılmaya başlanması depreme dayanıklı olmayan yapılan tespit edilip tavsiyelerinin sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98295)
17 Şubat 2023 Cuma 10:03
bingölde olan tam tedbirsizlikltir.ters çıkarılmadı,alınmadı.çok katlı binalar yapıldı.yerel belediye suçludur.yeni yapılan hizmet binası belediye binası bile güvenli değil.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98283)
16 Şubat 2023 Perşembe 22:30
Bingöl'de asıl yarayı son depremde yara alan binalarda göreceğiz. Güçlendirme tabandan tavana kadar yapılmadı (benim de dahil olduğum insanlar hariç) dükkanlara kadar güçlendirdi.Geri kalan parayla evin mobilya ihtiyacı karşılandı. İster yoksulluk ister cahillik deyin bu bizim gerçeğimiz. Yarın olası depremde kader diyecekler.Sizce:
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98282)
16 Şubat 2023 Perşembe 22:26
YETKİLİLER HÂLÂ SUSKUN AMA BINGÖL HALKI SİZİN BU UMURSAMAZLIĞINIZI UNUTMAYACAK!!!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98278)
16 Şubat 2023 Perşembe 19:31
Dikkat ediyorum deprem gününden bu yana hep genç ilçesinden olanlar yorum yapıyor. Bingöllu kimse yok mu Bingöl'de. Bu tehlikenin farkına kimse varmamiş mı
26.05.2026
15:04
Bingöl`de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'ün yüksek kesimlerinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için ekipler bayram arefesinde de çalışmalarını sürdürüyor. Solhan-Genç bağlantı yolunda yer yer metrelerce karla mücadele eden ekipler, ulaşımın aksamaması için yoğun mesai harcıyor.
26.05.2026
14:40
Bingöl`de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl'de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı'nın ilk iki gününde şehir içi toplu taşımayı ücretsiz hale getirecek. 27–28 Mayıs tarihlerinde özel halk otobüslerinden ücret alınmayacak, yolcu ücretleri belediye tarafından karşılanacak.
26.05.2026
14:38
Yargıtay`dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay'dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, SSK prim günü daha fazla olmasına rağmen 'son 7 yıl' kuralı gerekçe gösterilerek Bağ-Kur'dan emekli edilen vatandaş lehine emsal niteliğinde karar verdi. Kararın, benzer durumda bulunan milyonlarca sigortalıyı ilgilendirdiği değerlendiriliyor.
26.05.2026
14:37
Bingöl`de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Bingöl'de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Kurban Bayramı öncesi Bingöl genelinde güvenlik ve trafik tedbirleri artırıldı. İl genelinde 129 uygulama noktası oluşturulurken, bayram süresince 4 bin 573 personelin sahada görev yapacağı bildirildi.
26.05.2026
14:36
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı arifesiyle birlikte yoğunluk arttı. Pazarda sık sık pazarlık görüntüleri yaşanırken, üreticiler hayvan sayısının geçen yıla göre daha az olduğunu ancak talebin sürdüğünü belirtti.
26.05.2026
14:34
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları, Nevşehir'de düzenlenen Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Bocce Volo Türkiye Şampiyonası'nda elde ettikleri derecelerle önemli bir başarıya imza attı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın