KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2026 Cuma
°C

Bingöl İHH 'Kurbanla Hatırla' sloganı ile çalışma başlattı

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) kurban çalışmaları için kolları sıvadı. İHH'nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli 1.200 TL. Vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasında dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Bingöl İHH `Kurbanla Hatırla` sloganı ile çalışma başlattı
04 TEMMUZ 2021 PAZAR 16:50
6
1358
0
AA aa

İHH, 29 yılın verdiği tecrübe ile bu yıl da yine mazlumların yanında olacak; hayırseverlerin kurbanlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için “Kurbanla Hatırla” sloganıyla Türkiye dahil 65 ülkeye yola çıkacak. İHH'nın bu yılki kurban bedeli 1.200 TL.

İHH İnsani Yardım Vakfı bu yılki Kurban organizasyonunu “Kurbanla Hatırla” sloganıyla yurt içindeki Kurban çalışmaları ile birlikte 65 ülkeye gerçekleştirerek ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefliyor. 1992'de gönüllülerin faaliyetleri ile başlayan vakıf çalışmaları 1995 yılında kurumsallaşmıştır. İHH, kuruluşundan bu yana beş kıtada 123 ülkede insanların ihtiyaçlarını gidermek için hizmet vermektedir. İHH, 29 yıldır gerçekleştirdiği kurban çalışmalarında her yıl onlarca ülkeyi ziyaret ederek milyonlarca insana yardım ulaştırıyor.

Çeyrek asrı aşan bir süredir Kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH'nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli yurt içinde ve yurt dışında tek fiyat olarak 1.200 TL. Vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Kampanya kapsamında geçen yıl toplamda 82 bin 411 hisseyi 4 milyon muhtaca ulaştıran İHH, bu yıl bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyor.

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili, “2021 yılı kurban organizasyonu çalışmalarımız devam ediyor. Partner kuruluşu olduğumuz İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığı ile bu yıl Türkiye dahil 65 ülkede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştıracak. Bu yıl da kurban vesilesiyle İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek” dedi.

KURBAN BEDELİ 1.200 TL

Kurban bağışı hakkında bilgiler veren Gili, şunları dile getirdi: “29 yıldır Kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH'nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli 1.200 TL. Vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasında dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Kurban bağışları, bayramın 2'nci günü (21 Temmuz 2021 Cumartesi günü) saat 23.59'a kadar yapılabilecektir”

KURBANLIKLAR NASIL KESİLİYOR?

Gili, “Kurbanlarını vekâlet yoluyla vakfımıza gönderen hayırseverlerimiz, kurban bedellerini banka hesap numaralarına havale, kredi kartı, posta çeki ile veya vakıf merkezine bizzat gelerek elden, internet üzerinden online bağış veya telefon vasıtasıyla ulaştırır. Kurbanlıklar, İçişleri Bakanlığı'nın “Kurban Kesim Yerlerine Yönelik Tedbirler” konulu genelgesi çerçevesinde, temizlik, maske ve mesafe kurallarını dikkate alarak hijyenik bir ortamda kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, kısa mesaj ile vekâlet sahiplerine iletilir. Kurban hisseleri bağışçıların talebi doğrultusunda, vakfımız tarafından kurban çalışması yapılacak ülkelerin ihtiyaç durumuna göre paylaştırılır. Kurbanlıklar İHH görevlilerince çalışma yapılacak ülke ve bölgelerde kurban ibadeti için gerekli kriterlere uygun olarak satın alınır. Kurban Bayramı'nın birinci günü kurbanlıklar bayram namazı akabinde İslami usullere göre kesilir. Bayramlaşmanın ardından kesilen kurbanlar paylara bölünerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılır. İHH İnsani Yardım Vakfı, 2021 yılı Kurban çalışması kapsamında Türkiye ile birlikte 65 ülke ve bölgede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştıracak. Bu sene de kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılacak İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın