KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Bingöl İHH'dan, öğrencilere yardımcı kitap desteği

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), lise öğrencilerine yardımcı ders kitabı dağıtımında bulundu.

Bingöl İHH`dan, öğrencilere yardımcı kitap desteği
22 ŞUBAT 2022 SALI 19:06
5
1453
2
AA aa

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), eğitim öğretim hayatına devam eden yaklaşık 2 bin 500 Lise 10.sınıf öğrencisine 10 bin adet yardımcı ders kitabı dağıttı.

İHH, Türkiye ve dünyada yaptığı insani yardım faaliyetlerinin yanı sıra öğrencilerin eğitim öğretim hayatlarına katkıda bulunmak için de çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, bir yayınevinin destekleriyle il merkezi ve ilçelerde bulunan lise öğrencilerine yardımcı ders kitabı dağıtımında bulundu. Bu çerçevede toplamda 10 bin adet tarih, coğrafya, fizik ve matematik oluşan yardımcı kaynak kitap 2 bin 500 öğrenciye dağıttı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, kaynakların verimli kullanılması ve okulların başarısının artması amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını ifade ederek; “Bingöl merkez ve ilçelerdeki tespit ettiğimiz okullarda, 10 bin adet tarih, coğrafya, fizik ve matematik oluşan yardımcı kaynak kitap 2 bin 500 öğrencilerimize hediye ettik. Bu kitaplar sayesinde öğrencilerimiz, hedefledikleri alanda başarılı olmalarına faydalı olacağını düşündük. Bu yüzden bizlerde Bingöl İHH İnsani Yardım Derneği olarak yaptığımız diğer çalışmalara ek olarak eğitim alanında da ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yaptığımız bu yardım ile faydalı olduğumuzu düşünüyoruz. Destek olanlardan Allah razı olsun.  Katkı sunanlara teşekkür eder, öğrenci kardeşlerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89587)
23 Şubat 2022 Çarşamba 11:02
Bingöl'de eğitimin eğitimciler tarafından verilmediği o kadar belli ediyor mu.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89574)
23 Şubat 2022 Çarşamba 07:55
bunları tonguç kendisi gönderiyor. bingöldeki malum kırtasiye ile bağınızı kullanarak araya girip gösteriş yapmanız bir acayip olmuş.. birde bunlar tanıtım kitapları ve amacı üyelik yaptırmak siz neden bu firmaların değirmenine su taşıyorsunuz. birde göreviniz değil.. ben bir lise çalışanı olarak söylüyorum öğrencilerde bizde size sempati duymuyoruz. duymayacağız. sizin işiniz bu değil elinizi çocukların üzerinden çekin.. diyanet ve siz bu çocukları istiyorsunuz ama ben girdiğim her derste aksini anlatıp sizden uzaklaştıracağım.
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın