KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2026 Perşembe
°C

Bingöl'de iki aile Kur'an huzurunda barıştı

Barış töreninde konuşan Bingöl Valisi Usta, 'Oturduğunuz her yerde iyiliği, güzelliği, doğruyu anlatın. Fitne ve fesat varsa susturun' tavsiyesinde bulunurken, Ataoğlu da 'Haklı bile olsan bazen feragat etmeyi bilmelisin. Barış, işte o zaman rahmet getirir' vurgusunda bulundu.

Bingöl`de iki aile Kur`an huzurunda barıştı
20 EKİM 2025 PAZARTESİ 17:26
14
4474
4
AA aa

Bingöl'de bir süredir Çakin ve Bozan aileleri arasında devam eden husumet, kentteki kanaat önderlerinin girişimiyle sona erdi. Bingöl merkez Mezrafaki Camii bahçesinde düzenlenen programda, kardeşlik ve toplumsal birlik mesajları öne çıktı.

Barış törenine Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar, Bingöl Eski Milletvekili Abdurrahman Anık, Zıkte Aşiret Reisi İbrahim Ataoğlu, Az Bölgesi Kanaat Önderlerinden Osman Baylaz, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve her iki ailenin fertleri katıldı.

Programda iki bölge imamı ile Zıkte Aşiret Reisi İbrahim Ataoğlu ve Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta birer konuşma yaptılar.

ATAOĞLU: “KUR'AN'IN EVRENSEL MESAJINA KULAK VERİLMELİ”

Konuşmasına, “İsmim okununca düşündüm; ne söylesem az olur. Dedim ki: ‘Ya Rabbi, bizi bize bırakma.' Bundan daha doğru bir dua olamazdı.” sözleriyle başlayan Zıkte Aşiret Reisi İbrahim Ataoğlu, birlik, anlayış ve maneviyat mesajları verdi.

Kur'an'ın evrensel mesajına kulak verilmesi, toplumsal dayanışma kültürünün güçlendirilmesi ve gençliğin manevi, ahlaki ve kültürel değerlerle desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Ataoğlu, bireysel farkındalığın toplumsal huzurun temeli olduğunu belirterek, inanç, dayanışma ve ortak değerler etrafında birleşmenin barışın sürdürülebilirliği açısından hayati önem taşıdığını ifade etti.

“BİRBİRİMİZİ ANLAMAZ HALE GELDİK”

Toplumun farklı görüşler arasında bölündüğüne dikkat çeken Ataoğlu, “Herkes kendi penceresinden bakıyor. Aynı şehrin insanları, aynı cemiyetin üyeleri olarak birbirimizi anlamaz hale gelmişiz. Oysa Kur'an bize apaçık diyor ki: ‘Aralarını düzeltin.' Biz bunu unuttuk.” dedi.

“BARIŞIN İLK ADIMI SELAM VERMEKTİR”

Barışın küçük adımlarla başladığını vurgulayan Ataoğlu, “Efendimiz (s.a.v) diyor ki; küs olan iki kişiden en hayırlısı önce selam verendir. İşte barış böyle başlar. Bir tebessüm, bir selam, bir gönül alma… Toplumu yeniden ihya edecek olan bunlardır.” ifadelerini kullandı.

Ataoğlu, geçmişte insanların bir selam ve ziyaretle dargınlıkları bitirdiğini hatırlatarak, gençlere de örnek olunması gerektiğini belirtti.

“GENÇLERİMİZ BARIŞIN TEMİNATI OLMALI”

Toplumsal barışın sürdürülmesi için gençlerin manevi eğitimle desteklenmesi gerektiğini söyleyen Ataoğlu, “Biz gençler teknoloji, sanat, mühendislik biliriz. Ama siz büyüklerimiz bize rehber olmazsanız, biz çok büyük binalar yaparız ama içinde kimse birbirine selam vermez.” dedi.

“HAKLI OLSAK DA FERAGAT EDELİM”

Toplumdaki huzurun ancak fedakârlıkla korunabileceğini vurgulayan Ataoğlu, “İnfak sadece mal vermek değildir. Nefsinden, egondan, kavgandan da infak edebilirsin. Haklı bile olsan bazen feragat etmeyi bilmelisin. Barış, işte o zaman rahmet getirir.” sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

Törende Ataoğlu, büyüklerin ve kanaat önderlerinin topluma ve gençliğe rehberlik etmesinin önemine dikkat çekerek, “Eğer büyüklerimiz toplumun ve gençliğin üzerine elini, gözünü ve gönlünü çekerse, bir gün birbirimize selam vermeyecek hale gelebiliriz. Bu nedenle hem gençlere hem topluma öncülük etmek büyük önem taşıyor.” dedi.

VALİ USTA: “BİNGÖL'DE BEŞİNCİ KEZ BARIŞ BULUŞMASINA KATILIYORUM”

Programda konuşan Vali Ahmet Hamdi Usta da, toplumsal birlik ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Bugünün ötesine uzanan bir gelecek perspektifi ile genç nesillerin güvenliği ve huzurunun garanti altına alınmasına vurgu yapan Vali Usta, önceki konuşmacıların çok güzel ifadeler kullandığını belirtti ve “Ben bu olayın sosyolojik boyutundan kısa birkaç cümle bahsedeceğim” dedi.

Bingöl'de görev yaptığı iki yıl boyunca katıldığı benzer etkinliklerin kendisi için büyük bir keyif kaynağı olduğunu belirten Usta, “Bugün burada beşinci defa iştirak ediyorum. Bundan iki hafta önce Karlıova'da da çok güzel bir birlikteliğe imza atmıştık” ifadelerini kullandı.

“AFFETMEK HER KİŞİNİN YAPABİLECEĞİ BİR ŞEY DEĞİLDİR”

Toplumda insanların birbirine güvenerek yaşamasının önemine değinen Usta, “Bir yere oturduğumuzda, bir kahveye gittiğimizde, çocuklarımızı, eşimizi, kardeşimizi güvenle gönderebilmek hayatın en güzel duygularından biridir. Bugünkü birliktelik sadece bugünü değil, önümüzdeki 10-20 yılı da güvence altına alıyor” dedi.

Vali Usta, barışın sağlanmasında rol oynayan kanaat önderine de teşekkür ederek, “Özellikle bu barışın gerçekleşmesinde büyük katkı sağlayan Nizamettin Bey'i takdir ediyorum. Affetmek her kişinin yapabileceği bir şey değildir; o tüm kırgınlıkları bir kenara bırakarak Bingöl'ümüzün geleceğine yönelik çok değerli bir adım attı” ifadelerini kullandı.

TOPLUMSAL BARIŞ İÇİN SÜREKLİLİK VE DAYANIŞMA VURGUSU

Vali Ahmet Hamdi Usta, konuşmasında toplumsal barışın sürdürülebilirliği için birlikte hareket etmenin önemini vurguladı: “Mermeri delen damların gücü değil, sürekliliğidir. Biz de Bingöl'de iç cepheyi kuvvetlendirmeli, kırgınlıkları, nefsani duyguları bir kenara bırakmalı ve Bingöl'ü hep birlikte ileriye taşımalıyız.”

“FİTNE VE FESAT VARSA SUSTURUN”

Vatandaşlara da seslenen Vali Usta, iyiliği ve doğruyu yaymanın önemine dikkat çekti: “Oturduğunuz her yerde iyiliği, güzelliği, doğruyu anlatın. Fitne ve fesat varsa susturun. Hayır söyleyeceğiniz yerde konuşalım, hayır söylemiyorsak susalım. Bizim uğraşacak çok işimiz var ve Bingöl'ü, ülkeyi daha ileriye taşıyacak olan birlik ve beraberliktir.”

Konuşmasını emeği geçen tüm kanaat önderleri ve vatandaşlara teşekkür ederek tamamlayan Vali Usta, “Başta Çakin ailesi olmak üzere Bozan ailesine teşekkür ediyor, bu birliğimizin ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum. İyilik denizi gibi attığımız taşın dalgaları Bingöl'e yayılsın” dedi.

 

 

Haber: Ahmet BOYDAŞ

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116460)
21 Ekim 2025 Salı 10:50
Cenabu allah emeği geçenlerden razı olsun inşaallah.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116458)
21 Ekim 2025 Salı 08:58
Yıl olmuş 2025.Başkada birşey demiyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116482)
22 Ekim 2025 Çarşamba 08:44
@Misafir Kullanıcı YIllar dediğiniz sayılardan ibaret. Allah kuranı kerim gibi şerefli bir kitap ile şerefli bir peygamber göndermiş bizim millet hala gövde gösterisi yapma peşinde. Kendi hayatının zincirlerini başkalarının eline veriyorlar. Bu da başkalarına kanaat önderliği sağlıyor. Allah akıl fikir versin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116455)
20 Ekim 2025 Pazartesi 23:26
bu ne cag disi bir gelenek ya? hangi yüz yilda yasiyoruz? kavga nedir? düsmanlik nedir? magarada mi yasiyonuz sizler?
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
22.04.2026
15:07
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Büyük bir fedakârlık gösteren Bingöl kamuoyu, bu kez geniş kapsamlı organizasyonda buluşuyor. Siyasetten bürokrasiye, iş dünyasından sivil toplum örgütlerine, esnaflardan sivil vatandaşlara, herkesin bu gecede yer alması bekleniyor. Hedef, Efrayim bebeğin geleceğine umut olmak!
22.04.2026
12:35
Güveçli`de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Güveçli'de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Bingöl'de Güveçli İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Programı'nda veliler ve öğretmenler bir araya geldi. Programda öğrencilerin güvenliği, sağlıklı gelişimi ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.
22.04.2026
11:04
ÖTV`siz araç düzenlemesi Resmî Gazete`de
ÖTV'siz araç düzenlemesi Resmî Gazete'de
Engeli olan bireylerin Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olarak araç alımına yönelik düzenleme Resmî Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenleme, engelli bireylerin taşıt alımlarındaki istisna şartlarını ve kapsamını yeniden belirliyor.
22.04.2026
10:40
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu:
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu: 'Yatırımlar İçin Seferberlik İlan Edilmeli'
Jeotermal Enerji Derneği Başkanı Ali Kındap, Bingöl ve çevresinin de yer aldığı Doğu Anadolu'nun zengin jeotermal kaynaklara sahip olduğunu belirterek, yatırımların Ege Bölgesi'nden ülke geneline yayılması için seferberlik çağrısı yaptı.
22.04.2026
10:32
Hak Sahipleri;
Hak Sahipleri; 'Bu Bir Ayrıcalık Değil, Gecikmiş Hak'
Bingöl'ün Genç ilçesinde Şehit Ahmet Boz Caddesi'nde planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili 36 hak sahibi kamuoyuna açıklama yaptı. Yaklaşık 10 yıldır çözüm beklediklerini belirten hak sahipleri, 6 kat imar düzenlemesinin mağduriyeti gidermeye yönelik olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın