KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Bingöl intihar ediyor!

Bingöl’de giderek artan intihar vakaları, toplumda yeni endişeleri tetikliyor. 2014 yılı başından itibaren Bingöl genelinde görülen 60 civarındaki intihar vakasında yaş ortalaması 24 olarak öne çıkıyor. Vakaların önlenmesi için çözüm önerilerini aktaran Bingöl Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Mehmet Yazıcı: “Şehrin de kendi eksiğini gidermesi lazım” dedi.

Bingöl intihar ediyor!
03 HAZİRAN 2014 SALI 21:17
0
4404
1
AA aa

Son günlerde ardı ardına yaşanan intihar ve intihara teşebbüs vakalarına bir yenisi de dün eklendi. Solhan İlçesi Yeniharman Köyü Gündoğdu (Azat) Mezrası'nda 15 yaşındaki N.B., av tüfeğiyle intihar etmek istedi. Ateşlenen silahla karın bölgesinden yaralanan N.B., olay yerine giden 112 Acil Servis ekipleri tarafından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan N.B.'nin hayati tehlikeyi atlattığı ve hastanedeki tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

İNTİHAR VAKALARI ARTIYOR

Son bir haftada 3 intihar vakasının yaşanması, kamuoyunda da tedirginlik uyandırıyor. Yapılan araştırmada, Bingöl'de 2014 yılı Ocak ayından buyana 60 civarında intihar ve intihara teşebbüs vakası yaşandı. Vakalardaki yaş ortalaması ise 24 olarak öne çıkıyor. Bu durum, gençlerin ruhsal bunalımının giderek arttığının ve yaşadıkları çaresizlikten dolayı intihara meylettiklerinin işareti olarak dikkat çekiyor.

NELER YAPILABİLİR?

Artan intihar vakaları üzerine görüşlerine başvurulan Bingöl Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Mehmet Yazıcı, bu konuda “genel ve yerel tedbirlerin” bulunduğunu söyledi.

Yerel bazda yürütülecek çalışmaların detaylarına özetle değinen Yazıcı: “İntiharlar, çaresizlikten kurtulamama ve sorunların aşılmaması durumlarında tercih ediliyor. Oysaki sorunu bulunan insanların başvurabileceği, destek isteyebileceği merkezlerin olması lazım. Bingöl'de bu konuda önemli bir eksiklik var. Bu itibarla, şehrin de kendi eksiğini gidermesi lazım. Bingöl Üniversitesi'nde, Sosyal Hizmet, Psikoloji ve Sosyoloji bölümleri birlikte sorunun nedenlerini ve çözümlerini belirleme adına ortak bir çalışma yürütebilir. İldeki rehber öğretmenlerin ve Rehberlik Araştırma Merkezi de bu alanda bir çalışma yürütebilir. Yine, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ve Müftülük başta olmak üzere, ildeki kurumlar işbirliği yaparak ortak çalışma yürütebilirler. Bütün bu çalışmalar, Bingöl Valiliği ve Bingöl Üniversitesi'nin genel koordinasyonu altında yürütüldüğü taktirde somut ve uygulanabilir çözümlerin üretilebileceği kanaatindeyim” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Maşallah Barikal (@Misafir_17442)
04 Haziran 2014 Çarşamba 21:35
Yazık... Çok yazık... Maneviyatıyla övündüğümüz, dindarlığıyla müreffeh olduğumuz şehrimiz ne hale geldi... Hangi sebep, hangi ümitsizlik, hangi çaresizlik insanımızı bu vahim noktaya getirdi? Bu insanların ölümü hayata tercih etmelerinden kim sorumlu?. Toplumun vicdanı bu vakaları nasıl kaldırır? Yanı başımızda çaresizlikten kıvranan insanlar, ölümleriyle bizden intikam almayı mı düşünüyorlar. Onları bu düşünceye sevk eden bizim duyarsızlığımız olmasın mı?.Ahirette onların hesabı bizden sorulmayacak mı? Bu soruların cevaplarını kim verecek?
18.01.2026
21:05
2B arazileri yeniden satışa çıkıyor
2B arazileri yeniden satışa çıkıyor
TBMM Bayındırlık ve İmar Komisyonunda kabul edilen kanun teklifi ile kamuoyunda 2B olarak bilinen arazilerin satış sürecinde başvuruyu kaçıranlar veya ödeme şartlarını süresinde yerine getiremeyenlere ek bir başvuru süresi geliyor. Teklife göre, taksitlerini ödeyemeyenler veya başvuruyu kaçıranlar, 31 Temmuz'a kadar yeniden başvurarak 2B arazileri üzerindeki taşınmazlarının tapusunu alabilecek.
17.01.2026
21:32
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl`de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
17.01.2026
21:11
Bingöl`de UMKE`den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de UMKE'den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kara yolu ulaşımının sağlanamadığı bölgede, UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında bir hastaya ulaşarak sağlık ekiplerine teslim etti.
17.01.2026
20:52
Bingöl Hacılar`da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl Hacılar'da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl–Erzurum karayolu Hacılar Köyü mevkiinde otobüs ile tırın çarpışması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken yetkililer sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı.
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın