KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Haziran 2026 Salı
°C

Bingöl İŞKUR'dan 670 kişiye istihdam olanağı

Başvurular 08 Eylül 2024 günü sona erecek. Noter Kurası 09 Eylül 2024 tarihinde çekilecek. Program, 09 Eylül 2024 tarihinde başlayacak, 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecek. Başvuru koşulları ve çalışma koşul ve ödenecek rakamlar şöyle;

Bingöl İŞKUR`dan 670 kişiye istihdam olanağı
04 EYLÜL 2024 ÇARŞAMBA 15:09
5
2949
1
AA aa

Bingöl İŞKUR il Müdürü Cevdet Baycuman, İŞKUR ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında imzalanan İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında Bingöl merkez ve ilçelerindeki okullarda 670 kişiye iş olanağı sunulacağını duyurdu.

Merkez 440 kişi, Genç 46 kişi, Solhan 46 kişi, Karlıova 60 kişi, Kiğı 20 kişi, Adaklı 30 kişi, Yedisu 20 kişi, Yayladere 8 kişi olmak üzere toplam 670 kişiye yönelik olarak düzenlenecek olan İşgücü Uyum Programı (İUP) için katılımcı başvuruların bugün itibariyle başladığını duyuran Baycuman, başvuruların 08 Eylül 2024 günü sona ereceğini belirtti.

Ayrıca başvurular Cumartesi ve pazar gününe sarkması nedeniyle İŞKUR İl Müdürlüğü'nün cumartesi ve pazar günü açık olup başvuruların İl Müdürlüğünden de alınabileceğini kaydeden Baycuman, başvuru koşullarını ve diğer detayları şöyle sıraladı;

Katılımcı şartları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Kuruma kayıtlı olmak,

c) 18 yaşını tamamlamış olmak,

ç) Yaşlılık veya malullük aylığı almamak,

d) Program talep tarihinden önceki bir yıl içerisinde ve programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak,

e) Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanunun 4'üncü maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak,

f) Başvuru tarihi itibarıyla 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak,

g) Hane gelir şartını sağlamak,

ğ) Kurum tarafından sunulan aktif işgücü veya işsizlik sigortası programlarının yararlanıcısı olmamak

h) Birinci fıkranın (g) bendinde belirtilen hane gelir şartının kapsamı 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı

İş Kanunu hükümleri çerçevesinde asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının 2 katını geçmeyecektir.

ı) Terör örgütlerine veya Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler programa katılamaz. Programa katılıp bu durumu sonradan tespit edilenlerin programdan çıkışı verilir.

Program kapsamında katılımcılara Genel Sağlık Sigortası yapılacaktır. Katılımcılara ücret olarak çalıştığı gün başına 566,73 TL ödeme yapılacaktır.

İlk dört haftada günlük 7,5 saatten haftada beş gün olmak üzere toplamda haftalık 37,5 saat; daha sonraki haftalarda günlük 7,5 saatten haftada üç gün olmak üzere toplamda haftalık 22,5 saat çalışılacaktır.

Asil ve Yedek Katılımcılar, yüzde 100 noter kurası ile belirlenecektir.

Noter Kurası 09 Eylül 2024 tarihinde çekilecektir.

Başvurular İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacaktır. İşgücü Uyum Programı (İUP) 09 Eylül 2024 tarihinde başlayacak, 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecektir.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111410)
06 Eylül 2024 Cuma 06:53
Asgari ücretle çalıştırmıyorlar, asgari ücreti bile vatandaşa çok görüyorlar.
02.06.2026
14:16
12Bingölspor`da kritik süreç: Kongre kararı alındı, gözler stat ve tesis projelerinde
12Bingölspor'da kritik süreç: Kongre kararı alındı, gözler stat ve tesis projelerinde
30 yıl sonra 2. Lig'e yükselen 12Bingölspor'da kongre kararı alınırken, kulübün geleceğine ilişkin belirsizlik sürüyor. Aşağı Çarşı Sahası ve yeni şehir stadyumu için proje ve ihale süreçleri devam ederken, camia verilen destek ve tesisleşme sözlerinin hayata geçirilmesini bekliyor.
02.06.2026
13:25
Efrayim bebek için esnaflardan anlamlı destek: Bir günlük gelirler bağışlanacak
Efrayim bebek için esnaflardan anlamlı destek: Bir günlük gelirler bağışlanacak
Bingöl'ün tek SMA Tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destekler büyüyerek devam ediyor. Kermesler, yardım organizasyonları ve bağış kampanyalarının yanı sıra kent esnafı da Efrayim bebeğin yaşam mücadelesine katkı sunmak için seferber oluyor.
02.06.2026
12:46
Emiroğlu;
Emiroğlu; 'Bu kadar imkâna rağmen sorunlar çözülmüyor'
Kurban Bayramı boyunca Bingöl merkez, ilçe ve köylerde vatandaşlarla bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, kentteki hizmetlerde yaşanan aksaklıklara, istihdam süreçlerindeki liyakat tartışmalarına ve kamu kaynaklarının kullanımına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Emiroğlu, 'Bu kadar iktidar gücüne ve desteğine rağmen temel hizmetlerde ciddi aksamalar olduğu görülüyor' dedi.
02.06.2026
12:26
Miras satışlarında yeni dönem: Aile dışına satış zorlaşacak
Miras satışlarında yeni dönem: Aile dışına satış zorlaşacak
Miras kalan ev, arsa ve tarlaların satışında önemli değişiklikler yolda. Adalet Bakanlığının hazırlıklarını sürdürdüğü 12. Yargı Paketi kapsamında, ortaklığın giderilmesi davalarında uygulanacak yeni sistemle birlikte aile mülkiyetinin korunması hedefleniyor.
01.06.2026
18:49
Bingöl Üniversitesi`nde mezuniyet coşkusu
Bingöl Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu
Bingöl Üniversitesi 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, protokol üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Törende dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edilirken, mezuniyet coşkusu kep atma seremonisiyle taçlandı.
01.06.2026
13:55
Aftor Küme Evleri`nde yangın paniği
Aftor Küme Evleri'nde yangın paniği
Bingöl merkez Aftor Küme Evleri mevkiinde bir evin bitişiğindeki odunlukta çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevlerin eve sıçraması itfaiyenin müdahalesiyle engellenirken, dumandan etkilenen iki kişi hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın