KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2026 Perşembe
°C

Bingöl Kentpark Projesi'nde son rötuşlar

Önümüzdeki aylarda temeli atılacak projeye dair öneriler ışığında yapılan değişiklerin sunulduğu Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Bizim önerilerimizin projeye yansıması ve işlerin hızlı ilerlemesi gerçekten sevindirici. Süreci yakından takip etmeye devam edecek, gelişmeleri paylaşacağım. İnşallah Bingöl için çok kıymetli bir kazanım ve çehresini değiştirecek bir proje olacak' dedi.

Bingöl Kentpark Projesi`nde son rötuşlar
25 MART 2025 SALI 06:52
5
3635
3
AA aa

Bingöl'de 2009 yılından beridir gündemde olan ve 2024 Haziran ayında ihalesi yapılan Bingöl Kentpark Projesi'nin Yap-İşlet-Devret modeliyle 49 yıllığına işletilmesi işini Remak İnşaat firması kazanmıştı.

İhale sonrası yapılan açıklamada, projenin inşaat çalışmalarına 2025 yılı nisan-mayıs döneminde başlanacağı, 2027 yılının ağustos ayında projenin bitirilmesi ve 2027 yılının dördüncü çeyreğinden itibaren faaliyete geçmesi planlandığı belirtilmişti.

Günün şartlarında 50 milyon dolarlık bir yatırım olacağı ancak bu rakamın 60-70 milyon dolara kadar çıkabileceği vurgulanırken, Bingöl İl Özel İdaresine ait olan 110 bin metrekarelik alanda uygulanacak Kentpark Projesi kapsamında; 5 yıldızlı termal otel, SPA merkezi, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri, alışveriş merkezleri, aquapark, açık ve kapalı yüzme havuzları, spor tesisleri, günübirlik kullanım alanları ve rekreasyon alanlarından oluşacağı bilgisi de paylaşılmıştı.

VALİ USTA'YA SON DURUM SUNUMU…

Temel atma hazırlıkları öncesi projeye dair sunulan öneriler ışığındaki değişiklikler ve yenilikler, Proje Koordinatörü Fahri Değerli tarafından Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta'ya sunuldu.

Yapılan değişikliklerin memnuniyet verici olduğunu ve son durum hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını aktaran Vali Usta: “Bingöl'ün çehresini değiştirecek Kentpark Projesi yavaş yavaş şekilleniyor.  Proje Koordinatörü Sn. Fahri Değerli en son görüşmemizde projedeki bazı önerilerimize istinaden projedeki değişiklikleri paylaştı.

Özellikle son günlerde Türkiye'nin gündemini işgal eden bu tür toplu yaşam yerlerindeki yangın dahil güvenlik tedbirlerinin en üst düzeyde olmasına dair önerilerimizin proje değişikliğiyle üst düzey ve kaliteye yükselmesinden çok memnun oldum.

Bizim önerilerimizin projeye yansıması ve işlerin hızlı ilerlemesi gerçekten sevindirici. Süreci yakından takip etmeye devam edeceğim, gelişmeleri sizlerle de paylaşacağım. İnşallah Bingöl için çok kıymetli bir kazanım ve çehresini değiştirecek bir proje olacak.

Valilik, belediye, özel idare ve tüm kurumlar olarak bu projeye en üst düzeyde katkı koymaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113895)
26 Mart 2025 Çarşamba 15:34
Bu projeye devlet 50 milyon dolar hibe kredi sağlamış işin arkasında ensesi kalın birileri var çıkar işin sonunda kime peşkeş yapılmış. Ayrıca 10 milyon dolar hayvan hibe kredisi başkasına sağlanmış açıklanmalı kimlere nasıl hangi şartlarda verilmiş.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113893)
26 Mart 2025 Çarşamba 11:02
Bu proje şişirmedir nasıl 100 milyon dolar teşvik alınır yani 3,5 milyar TL bunun maliyeti en fazla 20 milyon dolar olur yani 700 milyon TL. yani 2,8 milyar TL ne oluyor anlayamadık. ne gibi teşvikler alınıyor altta gizli ortaklar varmı. En önemlisi Özel idare neden yıllık kira olarak yüzde 1,5 kabul etti en az yüzde 8 olması gerekir Bingöl için yapılması gereken bir yatırım ama bu şekilde değil
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113888)
25 Mart 2025 Salı 15:31
Yarim asirimizi birilerine ipotek ediyoruz, daha ucuza ve imkanlar varken hele. Bir de devletin kredisi verilerek yine kendi cebimizden vererek ipotek veriyorsak da gecmis olsun
30.04.2026
12:48
Bingöl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! Bir Hafta Sürecek
Bingöl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! Bir Hafta Sürecek
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl genelinde gök gürültülü sağanak yağışların bir hafta boyunca etkili olacağını duyurdu. Yetkililer, sel, su baskını, yıldırım ve çığ riskine karşı vatandaşları uyardı.
30.04.2026
11:56
İsrail`den Sumud Filosu`na müdahale! Filo`da Bingöllü iki isim var
İsrail'den Sumud Filosu'na müdahale! Filo'da Bingöllü iki isim var
İsrail'in Gazze ablukasını kırmak ve buraya insani yardım götürmek üzere yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na, İsrail donanması tarafından uluslararası sularda Yunanistan yakınlarında müdahale edildi. İsrail, 22 tekneye müdahale etti, 18 tekneyle iletişim kesildi. Sumud Filosu'ndan yapılan açıklamada 18 Türk aktivistin, İsrail askerleri tarafından alıkonulduğu açıklandı. Bunlardan ikisi Bingöllü…
30.04.2026
11:30
Bingöl`de Heyelan Köy Yolunu Ulaşıma Kapattı
Bingöl'de Heyelan Köy Yolunu Ulaşıma Kapattı
Bingöl merkeze bağlı Elmalı köyü Alatepe mezrasında meydana gelen heyelan nedeniyle köy yolu tamamen kapanırken, bazı yerleşim yerlerine ulaşım sağlanamaz hale geldi. Ekipler yolu yeniden açmak için çalışma başlattı.
30.04.2026
11:29
TUTAP ile Türkiye Sigorta`dan `Dünya Mirası Türkiye` İçin Güç Birliği
TUTAP ile Türkiye Sigorta'dan 'Dünya Mirası Türkiye' İçin Güç Birliği
Türkiye'nin kültürel ve tarihi mirasını uluslararası alanda daha görünür kılmayı amaçlayan 'Dünya Mirası Türkiye' projesi kapsamında, Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP) ile Türkiye Sigorta arasında sponsorluk anlaşması imzalandı. Yapılan iş birliğiyle, Türkiye'nin sahip olduğu eşsiz kültürel değerlerin küresel ölçekte daha geniş kitlelere ulaştırılması hedefleniyor.
29.04.2026
19:40
10 Milyar TL`lik Hibe İçin Başvurular Başladı
10 Milyar TL'lik Hibe İçin Başvurular Başladı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2026 yılı Kırsal Kalkınma Yatırım Programı kapsamında üreticilere 10 milyar TL bütçeli destek sunulacak. Başvurular 12 Haziran 2026'ya kadar yapılabilecek. Proje tutarının KDV dahil olmak üzere yüzde 50 ile yüzde 70'i arasında hibe desteği verilecek.
29.04.2026
18:52
Belediye`den Hülakü`ye Sert Yanıt:
Belediye'den Hülakü'ye Sert Yanıt: 'Olayı ortaya çıkaran da gereğini yapan da biziz'
Plaka ihalesi sonrası münferit yapılan usulsüzlükle ilgili soruşturma ve yargı sürecini başlatan Bingöl Belediyesi, DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Hülakü'nün 'Ticari Plaka Usulsüzlüğü İçin Meclis Araştırması' açıklamalarına tepki gösterdi; 'Olayın gerçekliğini bilmelerine rağmen tek amaçları siyaset devşirmek ve bu konu üzerinden yıpratma politikası geliştirmek. Usulsüzlüğü tespit eden de, idari süreci başlatan da, ilgili personeli görevden alan da Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan da bizzat Bingöl Belediyesi'dir. Soruşturmanın neticesi de şeffaflıkla kamuoyuyla paylaşılacaktır.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın