KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Ocak 2026 Cuma
°C

Bingöl Kentpark Projesi'nde son rötuşlar

Önümüzdeki aylarda temeli atılacak projeye dair öneriler ışığında yapılan değişiklerin sunulduğu Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Bizim önerilerimizin projeye yansıması ve işlerin hızlı ilerlemesi gerçekten sevindirici. Süreci yakından takip etmeye devam edecek, gelişmeleri paylaşacağım. İnşallah Bingöl için çok kıymetli bir kazanım ve çehresini değiştirecek bir proje olacak' dedi.

Bingöl Kentpark Projesi`nde son rötuşlar
25 MART 2025 SALI 06:52
5
3455
3
AA aa

Bingöl'de 2009 yılından beridir gündemde olan ve 2024 Haziran ayında ihalesi yapılan Bingöl Kentpark Projesi'nin Yap-İşlet-Devret modeliyle 49 yıllığına işletilmesi işini Remak İnşaat firması kazanmıştı.

İhale sonrası yapılan açıklamada, projenin inşaat çalışmalarına 2025 yılı nisan-mayıs döneminde başlanacağı, 2027 yılının ağustos ayında projenin bitirilmesi ve 2027 yılının dördüncü çeyreğinden itibaren faaliyete geçmesi planlandığı belirtilmişti.

Günün şartlarında 50 milyon dolarlık bir yatırım olacağı ancak bu rakamın 60-70 milyon dolara kadar çıkabileceği vurgulanırken, Bingöl İl Özel İdaresine ait olan 110 bin metrekarelik alanda uygulanacak Kentpark Projesi kapsamında; 5 yıldızlı termal otel, SPA merkezi, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri, alışveriş merkezleri, aquapark, açık ve kapalı yüzme havuzları, spor tesisleri, günübirlik kullanım alanları ve rekreasyon alanlarından oluşacağı bilgisi de paylaşılmıştı.

VALİ USTA'YA SON DURUM SUNUMU…

Temel atma hazırlıkları öncesi projeye dair sunulan öneriler ışığındaki değişiklikler ve yenilikler, Proje Koordinatörü Fahri Değerli tarafından Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta'ya sunuldu.

Yapılan değişikliklerin memnuniyet verici olduğunu ve son durum hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını aktaran Vali Usta: “Bingöl'ün çehresini değiştirecek Kentpark Projesi yavaş yavaş şekilleniyor.  Proje Koordinatörü Sn. Fahri Değerli en son görüşmemizde projedeki bazı önerilerimize istinaden projedeki değişiklikleri paylaştı.

Özellikle son günlerde Türkiye'nin gündemini işgal eden bu tür toplu yaşam yerlerindeki yangın dahil güvenlik tedbirlerinin en üst düzeyde olmasına dair önerilerimizin proje değişikliğiyle üst düzey ve kaliteye yükselmesinden çok memnun oldum.

Bizim önerilerimizin projeye yansıması ve işlerin hızlı ilerlemesi gerçekten sevindirici. Süreci yakından takip etmeye devam edeceğim, gelişmeleri sizlerle de paylaşacağım. İnşallah Bingöl için çok kıymetli bir kazanım ve çehresini değiştirecek bir proje olacak.

Valilik, belediye, özel idare ve tüm kurumlar olarak bu projeye en üst düzeyde katkı koymaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113895)
26 Mart 2025 Çarşamba 15:34
Bu projeye devlet 50 milyon dolar hibe kredi sağlamış işin arkasında ensesi kalın birileri var çıkar işin sonunda kime peşkeş yapılmış. Ayrıca 10 milyon dolar hayvan hibe kredisi başkasına sağlanmış açıklanmalı kimlere nasıl hangi şartlarda verilmiş.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113893)
26 Mart 2025 Çarşamba 11:02
Bu proje şişirmedir nasıl 100 milyon dolar teşvik alınır yani 3,5 milyar TL bunun maliyeti en fazla 20 milyon dolar olur yani 700 milyon TL. yani 2,8 milyar TL ne oluyor anlayamadık. ne gibi teşvikler alınıyor altta gizli ortaklar varmı. En önemlisi Özel idare neden yıllık kira olarak yüzde 1,5 kabul etti en az yüzde 8 olması gerekir Bingöl için yapılması gereken bir yatırım ama bu şekilde değil
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113888)
25 Mart 2025 Salı 15:31
Yarim asirimizi birilerine ipotek ediyoruz, daha ucuza ve imkanlar varken hele. Bir de devletin kredisi verilerek yine kendi cebimizden vererek ipotek veriyorsak da gecmis olsun
09.01.2026
01:55
Taksilere yeni zorunluluk!
Taksilere yeni zorunluluk!
Kayıt dışılıkla mücadele ve belge düzenine uyumun artırılması amacıyla taksilerde yeni bir döneme giriliyor. Taksimetreye bağlantılı olarak bazı teknik özellikleri taşıyan 'taksi mali cihazı' kullanma zorunluluğu yolda. Ama uygulamanın Bingöl'ü kapsamayacağı öngörülüyor! Çünkü…
08.01.2026
23:16
Karlıova`da eğitime 1 gün ara verildi
Karlıova'da eğitime 1 gün ara verildi
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.
08.01.2026
23:02
Vali Usta`dan fedakâr öğretmene ve 4 öğrencisine ziyaret
Vali Usta'dan fedakâr öğretmene ve 4 öğrencisine ziyaret
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, sobanın başında köy okulunun sıcaklığını paylaştı, tek öğretmenli okulda 4 öğrenciye verilen özverili eğitime yakından tanıklık etti.
07.01.2026
10:59
Kuyumculardan Nakitle Altın Alma Dönemi Bitiyor
Kuyumculardan Nakitle Altın Alma Dönemi Bitiyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ile mücadelede altın satışlarına yeni kurallar getiriyor. Altın alım-satımlarında uygulanacak kurallarla takip daha sağlıklı hale gelecek. Sistemle birlikte hem kayıt dışı işlemlerin önlenmesi hem de sahte altınla mücadele hedefleniyor. Ödemeler yalnızca kredi kartı ve IBAN ile gerçekleştirilecek.
07.01.2026
10:17
12Bingölspor ikinci yarıya hazır! Hedef şampiyonluk
12Bingölspor ikinci yarıya hazır! Hedef şampiyonluk
3. Lig 2. Grup'ta ilk yarıyı 10 puan farkla lider tamamlayan 12 Bingölspor, transferlerle güçlenen kadrosu, verimli geçen kamp süreci ve Tahkim'den çıkan sevindirici kararların ardından ikinci yarıya Karaköprü deplasmanında 'devam' demeye hazırlanıyor.
07.01.2026
09:21
Bireysel emeklilikte yeni dönem
Bireysel emeklilikte yeni dönem
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde katılımcılara sağlanan yüzde 30'luk devlet katkısının yüzde 20'ye düşürülmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete'de yayımlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın