KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Kasım 2025 Çarşamba
°C

Bingöl Kentpark Projesi'nde son rötuşlar

Önümüzdeki aylarda temeli atılacak projeye dair öneriler ışığında yapılan değişiklerin sunulduğu Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Bizim önerilerimizin projeye yansıması ve işlerin hızlı ilerlemesi gerçekten sevindirici. Süreci yakından takip etmeye devam edecek, gelişmeleri paylaşacağım. İnşallah Bingöl için çok kıymetli bir kazanım ve çehresini değiştirecek bir proje olacak' dedi.

Bingöl Kentpark Projesi`nde son rötuşlar
25 MART 2025 SALI 06:52
5
3324
3
AA aa

Bingöl'de 2009 yılından beridir gündemde olan ve 2024 Haziran ayında ihalesi yapılan Bingöl Kentpark Projesi'nin Yap-İşlet-Devret modeliyle 49 yıllığına işletilmesi işini Remak İnşaat firması kazanmıştı.

İhale sonrası yapılan açıklamada, projenin inşaat çalışmalarına 2025 yılı nisan-mayıs döneminde başlanacağı, 2027 yılının ağustos ayında projenin bitirilmesi ve 2027 yılının dördüncü çeyreğinden itibaren faaliyete geçmesi planlandığı belirtilmişti.

Günün şartlarında 50 milyon dolarlık bir yatırım olacağı ancak bu rakamın 60-70 milyon dolara kadar çıkabileceği vurgulanırken, Bingöl İl Özel İdaresine ait olan 110 bin metrekarelik alanda uygulanacak Kentpark Projesi kapsamında; 5 yıldızlı termal otel, SPA merkezi, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri, alışveriş merkezleri, aquapark, açık ve kapalı yüzme havuzları, spor tesisleri, günübirlik kullanım alanları ve rekreasyon alanlarından oluşacağı bilgisi de paylaşılmıştı.

VALİ USTA'YA SON DURUM SUNUMU…

Temel atma hazırlıkları öncesi projeye dair sunulan öneriler ışığındaki değişiklikler ve yenilikler, Proje Koordinatörü Fahri Değerli tarafından Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta'ya sunuldu.

Yapılan değişikliklerin memnuniyet verici olduğunu ve son durum hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını aktaran Vali Usta: “Bingöl'ün çehresini değiştirecek Kentpark Projesi yavaş yavaş şekilleniyor.  Proje Koordinatörü Sn. Fahri Değerli en son görüşmemizde projedeki bazı önerilerimize istinaden projedeki değişiklikleri paylaştı.

Özellikle son günlerde Türkiye'nin gündemini işgal eden bu tür toplu yaşam yerlerindeki yangın dahil güvenlik tedbirlerinin en üst düzeyde olmasına dair önerilerimizin proje değişikliğiyle üst düzey ve kaliteye yükselmesinden çok memnun oldum.

Bizim önerilerimizin projeye yansıması ve işlerin hızlı ilerlemesi gerçekten sevindirici. Süreci yakından takip etmeye devam edeceğim, gelişmeleri sizlerle de paylaşacağım. İnşallah Bingöl için çok kıymetli bir kazanım ve çehresini değiştirecek bir proje olacak.

Valilik, belediye, özel idare ve tüm kurumlar olarak bu projeye en üst düzeyde katkı koymaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113895)
26 Mart 2025 Çarşamba 15:34
Bu projeye devlet 50 milyon dolar hibe kredi sağlamış işin arkasında ensesi kalın birileri var çıkar işin sonunda kime peşkeş yapılmış. Ayrıca 10 milyon dolar hayvan hibe kredisi başkasına sağlanmış açıklanmalı kimlere nasıl hangi şartlarda verilmiş.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113893)
26 Mart 2025 Çarşamba 11:02
Bu proje şişirmedir nasıl 100 milyon dolar teşvik alınır yani 3,5 milyar TL bunun maliyeti en fazla 20 milyon dolar olur yani 700 milyon TL. yani 2,8 milyar TL ne oluyor anlayamadık. ne gibi teşvikler alınıyor altta gizli ortaklar varmı. En önemlisi Özel idare neden yıllık kira olarak yüzde 1,5 kabul etti en az yüzde 8 olması gerekir Bingöl için yapılması gereken bir yatırım ama bu şekilde değil
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113888)
25 Mart 2025 Salı 15:31
Yarim asirimizi birilerine ipotek ediyoruz, daha ucuza ve imkanlar varken hele. Bir de devletin kredisi verilerek yine kendi cebimizden vererek ipotek veriyorsak da gecmis olsun
12.11.2025
16:58
Şehitlerin naaşı Türkiye`ye getiriliyor
Şehitlerin naaşı Türkiye'ye getiriliyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen C-130 tipi askeri kargo uçağında, uçuş ekibiyle birlikte 20 personel şehit oldu. Bölgedeki çalışmalar sürerken, uçağın karakutusunun bulunduğu öğrenildi. İletişim Başkanı Duran; 'Aziz şehitlerimizin naaşları, arama kurtarma ve kaza kırım heyetimizi Gürcistan'a götüren A-400M uçağımız ile ülkemize getirilecektir' açıklamasında bulundu.
12.11.2025
16:25
Bingöl Üniversitesi`nde Kurumsal İletişim Paydaşlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Bingöl Üniversitesi'nde Kurumsal İletişim Paydaşlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Basın temsilcileri ve üniversite paydaşlarını aynı masada buluşturan toplantıda, güçlü iletişim ve toplumsal etki odaklı yeni adımlar konuşuldu.
12.11.2025
16:08
Bingöl ADEM-2`de Kanser Farkındalığı Etkinliği
Bingöl ADEM-2'de Kanser Farkındalığı Etkinliği
Yaklaşık 60 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim sonrasında, KETEM Kanser Tarama Aracı aracılığıyla katılımcılara mamografi, HPV testi ve kolorektal kanser tarama testleri uygulandı.
12.11.2025
12:37
Bunu yapmayan ehliyetsiz sayılacak, ödeme yapılmayacak
Bunu yapmayan ehliyetsiz sayılacak, ödeme yapılmayacak
Eski tip ehliyetlerin yenileme süresi 31 Ekim 2025'te dolmuştu. Sigorta şirketleri eski tip ehliyetle kaza yapan sürücüler artık 'ehliyetsiz' sayılacağını duyurdu. İşte kaza yapan ehliyetsiz sürücüleri bekleyen süreçler...
12.11.2025
12:22
Sosyal medyada doktor paylaşımlarına yeni sınırlama!
Sosyal medyada doktor paylaşımlarına yeni sınırlama!
Instagram, TikTok, Facebook gibi sosyal medya platformlarında sağlık kuruluşlarının ve doktorların paylaşım yaparken hangi ilkelere uyması gerektiği yeniden tanımlandı. Resmi Gazete'de Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmeliğe göre sponsorlu içerikler, öncesi sonrası paylaşımları, hasta memnuniyeti paylaşımlarına dair sınırlamalar getirildi.
11.11.2025
16:16
Bingöl`de 25 bin fidan toprakla buluştu
Bingöl'de 25 bin fidan toprakla buluştu
Bingöl'de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, toplam 25 bin fidan toprakla buluşturuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın