KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Bingöl Kentpark Projesi'nde son rötuşlar

Önümüzdeki aylarda temeli atılacak projeye dair öneriler ışığında yapılan değişiklerin sunulduğu Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Bizim önerilerimizin projeye yansıması ve işlerin hızlı ilerlemesi gerçekten sevindirici. Süreci yakından takip etmeye devam edecek, gelişmeleri paylaşacağım. İnşallah Bingöl için çok kıymetli bir kazanım ve çehresini değiştirecek bir proje olacak' dedi.

Bingöl Kentpark Projesi`nde son rötuşlar
25 MART 2025 SALI 06:52
5
3728
3
AA aa

Bingöl'de 2009 yılından beridir gündemde olan ve 2024 Haziran ayında ihalesi yapılan Bingöl Kentpark Projesi'nin Yap-İşlet-Devret modeliyle 49 yıllığına işletilmesi işini Remak İnşaat firması kazanmıştı.

İhale sonrası yapılan açıklamada, projenin inşaat çalışmalarına 2025 yılı nisan-mayıs döneminde başlanacağı, 2027 yılının ağustos ayında projenin bitirilmesi ve 2027 yılının dördüncü çeyreğinden itibaren faaliyete geçmesi planlandığı belirtilmişti.

Günün şartlarında 50 milyon dolarlık bir yatırım olacağı ancak bu rakamın 60-70 milyon dolara kadar çıkabileceği vurgulanırken, Bingöl İl Özel İdaresine ait olan 110 bin metrekarelik alanda uygulanacak Kentpark Projesi kapsamında; 5 yıldızlı termal otel, SPA merkezi, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri, alışveriş merkezleri, aquapark, açık ve kapalı yüzme havuzları, spor tesisleri, günübirlik kullanım alanları ve rekreasyon alanlarından oluşacağı bilgisi de paylaşılmıştı.

VALİ USTA'YA SON DURUM SUNUMU…

Temel atma hazırlıkları öncesi projeye dair sunulan öneriler ışığındaki değişiklikler ve yenilikler, Proje Koordinatörü Fahri Değerli tarafından Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta'ya sunuldu.

Yapılan değişikliklerin memnuniyet verici olduğunu ve son durum hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını aktaran Vali Usta: “Bingöl'ün çehresini değiştirecek Kentpark Projesi yavaş yavaş şekilleniyor.  Proje Koordinatörü Sn. Fahri Değerli en son görüşmemizde projedeki bazı önerilerimize istinaden projedeki değişiklikleri paylaştı.

Özellikle son günlerde Türkiye'nin gündemini işgal eden bu tür toplu yaşam yerlerindeki yangın dahil güvenlik tedbirlerinin en üst düzeyde olmasına dair önerilerimizin proje değişikliğiyle üst düzey ve kaliteye yükselmesinden çok memnun oldum.

Bizim önerilerimizin projeye yansıması ve işlerin hızlı ilerlemesi gerçekten sevindirici. Süreci yakından takip etmeye devam edeceğim, gelişmeleri sizlerle de paylaşacağım. İnşallah Bingöl için çok kıymetli bir kazanım ve çehresini değiştirecek bir proje olacak.

Valilik, belediye, özel idare ve tüm kurumlar olarak bu projeye en üst düzeyde katkı koymaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113895)
26 Mart 2025 Çarşamba 15:34
Bu projeye devlet 50 milyon dolar hibe kredi sağlamış işin arkasında ensesi kalın birileri var çıkar işin sonunda kime peşkeş yapılmış. Ayrıca 10 milyon dolar hayvan hibe kredisi başkasına sağlanmış açıklanmalı kimlere nasıl hangi şartlarda verilmiş.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113893)
26 Mart 2025 Çarşamba 11:02
Bu proje şişirmedir nasıl 100 milyon dolar teşvik alınır yani 3,5 milyar TL bunun maliyeti en fazla 20 milyon dolar olur yani 700 milyon TL. yani 2,8 milyar TL ne oluyor anlayamadık. ne gibi teşvikler alınıyor altta gizli ortaklar varmı. En önemlisi Özel idare neden yıllık kira olarak yüzde 1,5 kabul etti en az yüzde 8 olması gerekir Bingöl için yapılması gereken bir yatırım ama bu şekilde değil
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113888)
25 Mart 2025 Salı 15:31
Yarim asirimizi birilerine ipotek ediyoruz, daha ucuza ve imkanlar varken hele. Bir de devletin kredisi verilerek yine kendi cebimizden vererek ipotek veriyorsak da gecmis olsun
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
22.06.2026
15:50
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Bingöl'ün Genç ilçesinde park halindeki traktöre çarpan otomobilin ters dönmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı.
22.06.2026
15:34
Bingöl`de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Bingöl'de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Yaklaşık 400 işletmenin yer aldığı ve 3 binden fazla kullanıcıya ulaşan bir şehir uygulaması haline gelen Bingöl D Kurucusu Murat Akça: 'Platformumuzda işletme profillerinin yanı sıra iş ilanları, emlak ilanları ve ikinci el ilanlar da yer alıyor. Son dönemde çok sayıda ilan yayınlandı. Emlak kategorisinde kiralık ve satılık ilanlar eklenirken, ikinci el ilanlar da kullanıcılar tarafından aktif şekilde kullanılmaya başlandı.'
22.06.2026
13:11
Bingöl`de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
Bingöl'de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi, aranan 4 hükümlü yakalandı, 30 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
22.06.2026
13:02
Bingöl`de Yaz Kur`an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl İl Müftülüğü, 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları takvimini açıkladı. Cami ve Kur'an kurslarında gerçekleştirilecek eğitimler, 6 Temmuz'da başlayacak ve 14 Ağustos'a kadar devam edecek. Kurslarda Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin yanı sıra sosyal ve sportif etkinlikler de yer alacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın