Bingöl'ün en yoğun kullanılan sosyal yaşam alanlarından biri olan Kentpark'ta yapılan yenileme çalışmalarıyla bisiklet ve yürüyüş yolları daha güvenli hale gelirken, park bütünüyle estetik ve düzenli bir görünüme kavuşturuldu. Aynı bölgede bulunan yaklaşık bir dönümlük alan da işgallerden arındırılarak parka dahil edildi.
Bingöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından şehrin en büyük parklarından olan Kentpark'ta kapsamlı bir çalışma gerçekleştirildi. Özellikle bisiklet yollarının zemin yapısı güçlendirilerek sürüş güvenliği artırıldı. Yürüyüş yollarında yapılan yenileme çalışmaları sayesinde vatandaşların daha rahat yürüyüş yapabilmesine olanak sağlandı. Çok amaçlı spor sahasının da zemini ve çelik aksamları yenilenerek, gençlerin kullanımına sunuldu. Ayrıca parkın farklı noktalarındaki istinad duvarları da güvenlik standartlarına uygun şekilde yenilendi. Yapılan çalışmaların ardından Kentpark, sadece fiziksel iyileştirmelerle değil, aynı zamanda görünüm ve şehrin sosyal yaşamına kattığı enerjiyle de dikkat çekiyor.
Bir Dönümlük Alan İşgalden Arındırıldı
Parkın çevresinde bulunan yaklaşık bir dönümlük alan da işgallerden arındırılarak, yeşil alana kazandırıldı. Alanda çalışmalarını sürdüren ekipler, yakın zamanda alanın dönüşümünü sağlayarak vatandaşların hizmetine sunacak.
Ekiplerce yoğun bir planlama ve titiz bir çalışma süreci yürütüldüğünü bildiren Bingöl Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, parkın yenilenen yüzüyle hizmete sunulduğu ifade edildi.
Açıklamada,
“Vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı park ve yeşil alanlarımızı daha konforlu ve kullanışlı hale getirmek için planlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sezon içerisinde Kültür Parkımızda gerçekleştirdiğimiz zemin iyileştirme çalışmalarımızı, Kent parkımızda devam ettirdik. Parkımız, sert zemin iyileştirmelerindeki çalışmaların tamamlanmasıyla hem yeni bir görünüme kavuştu hem de özellikle yürüyüş ve bisiklet tutkunu gençlerimiz için daha kullanışlı ve estetik hale geldi” denildi.
Karşıyaka Mahallesi'nde yalnızca bir park bulunmakta olup mevcut kamelya ve oturma alanları mahalle sakinlerinin ihtiyacını karşılamada yetersiz kalmaktadır. Mahallede ikinci bir park alanı bulunmasına rağmen bu alanın nişan ve kına salonu olarak kullanılması, yeşil alan ihtiyacını daha da artırmaktadır. Ayrıca belediyenin 2024 yılında gerçekleştirdiği yol çalışması sırasında Dağlar Caddesi üzerindeki yıllardır var olan ağaçlar kesilmiş; kesilen ağaçların yerine benzer boyutlarda ağaç dikileceği ifade edilmesine rağmen aradan geçen 1,5 yıla kar
Ağaçsız ve sosyal donatısız bir park park değil sadece kandırmacadır. Yapılanı takdir ederiz yapılmayanıda teşvik olsun diye eleştirmek zorundayız. Bu memleketde birçok mahallede park sorunu var malesef.
Önceki dönem başkanıın yaptığı parkı tadilat yapmayımı övünüyorsun. 41 projeden 1 tane 2 dönemdir. Yapmadın mileti kandırmayı adet edinmişsin Erdal. Sen parasız iş yapmasın. Bingöl insanınıda kandıramazsın. Bununda karşılığını elbet göreceksin.
Yazık bu memlekete küçücük bir park koskocaman şehir avuntuya bakar mısınız. Yenilendi yenilendi. Yenilense ne, yenilenmese ne. Kaç kişi oradan hizmet alır. Elin memleketinde bu kent parkınızdan her mahallede nerdeyse 3-5 tane var. Yazık yazık. Vah bize. Oyalanın-oyalayın bakalım. Karşınızdakiler koyun, sürün bakalım..............
Bingöl'de SMA Tip-1 Hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyalar kermeslerle devam ediyor. Solhan'ın ardından Bingöl merkez Kent Meydanı'nda düzenlenen kermesin üçüncüsü ise perşembe günü de Zübeyde Hanım Anaokulu bahçesinde yapılacak.
19.05.2026
15:39
Bingöl'de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen tören, sportif gösteriler ve kortej yürüyüşüyle kutlandı. Şehir Stadyumu'ndaki programda gençlerin sahnelediği gösteriler büyük beğeni topladı.
19.05.2026
15:27
Kupanın sahibi Jandarma oldu!
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen Kurumlar Arası Futbol Turnuvası, çekişmeli final karşılaşmasıyla sona erdi. Penaltılara giden finalde Genç YİBO'yu mağlup eden İlçe Jandarma takımı turnuvanın şampiyonu oldu.
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, memur emeklilerinin seyyanen zam talebine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurunun öncelikli olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Baraç, emeklilerin ekonomik şartlar karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, memur emeklilerinin seyyanen zam talebine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurunun öncelikli olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Baraç, emeklilerin ekonomik şartlar karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.
18.05.2026
20:22
Bingöl Üniversitesi'nde Üretilen Sebze Fideleri Satışa Sunuldu
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından bilimsel üretim anlayışıyla yetiştirilen sebze fideleri, 18 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla üreticilerle buluştu. Çapakçur Uygulama Bahçesi'nde gerçekleştirilen satışlarda domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fideleri yer alacak. Fiyatlar da açıklandı…
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın