Bingöl'de 19 Eylül'de başlayacak olan Bir Anadolu Şenliği'nde konserler ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 'Bir hafta boyunca bu coşkuyu paylaşalım ve yaşayalım' diyerek tüm vatandaşları etkinliklere katılmaya davet etti.
'Terörsüz Türkiye' süreciyle birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ‘Bir Anadolu Şenliği' adı altında kapsamlı etkinlikler düzenleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 5 farklı şehirde yapılması planlanan Bir Anadolu Şenliği'nin 4'üncü durağı Bingöl oldu. 19-25 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan etkinlikler için valilik koordinesinde tüm hazırlıklar tamamlandı. Şenlikte konserler ve çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini dile getiren Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, "Bir hafta boyunca bu coşkuyu paylaşalım ve yaşayalım" dedi.
Hazırlıklar hakkında bilgi veren Vali Usta,
"Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkılarıyla büyükşehirlerimizde Kültür Yolu Festivalleri yapılmaktaydı. Bu yıl bakanlığımız, Bir Anadolu Şenliği adı altında büyükşehir statüsündeki özellikle doğu ve güneydoğu illerimiz başta olmak üzere 5 ilimizde bu tür etkinlikleri yapma kararı aldı. 22 Ağustos-28 Eylül tarihleri arasında Hakkâri, Tunceli, Şırnak, Bingöl ve Bitlis'te bu etkinliklerin yapılması planlandı. Bugüne kadar Hakkâri, Tunceli ve Şırnak bitti. Önümüzde 19-25 Eylül arasında Bingöl'de bu etkinlikleri yapacağız. Etkinliklerde ülkenin tanınmış sanatçılarını ilimizde ağırlıyoruz. Çalışmaları devam ediyor. Belediyemizin önündeki alanı konser alanı olarak belirledik. Her gün akşam saat 20.00'de Türkiye'nin popüler sanatçıları konserler verecek. 19 Eylül'de hemşehrimiz Alişan'ın konseri var. Ertesi gün Aydilge, Maral, Gönülden Türküler gibi programlarımızla konserlerimiz devam edecektir. Tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum. Ücretsiz olacaktır. Katılım 7'den 70'e herkese açık" şeklinde konuştu.
“Bir hafta boyunca bu coşkuyu paylaşalım ve yaşayalım”
Etkinliklerin konserlerle sınırlı olmadığını aktaran Vali Usta,
"Paralel bir şekilde Kent Park alanımızda da her gün 14.00'den sonra etkinliklerimiz devam edecek. Gezici sinema, gezen kütüphane, Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi gibi etkinlikler olacak. Sokak oyunları, halat çekme, çuval yarışları, yakan toplar, hatıra defteri, kütüphane dedektifleri, boyama, sürpriz kitap kutusu, kitabın izinde gibi etkinliklerle oradaki çocuklarımızı mutlu etmeyi planlıyoruz. Tüm aileleri çocuklarıyla beraber tüm etkinlik ve konserlere bekliyorum. Uzun zamandır Bingöl'de ihtiyacını duyduğumuz, zaman zaman bize bu tür talepleri ilettiğiniz etkinliklerle bir haftayı dolu dolu yaşayacağız. Bunların artarak devam etmesi, çeşitlenmesi için vatandaşlarımızın katılımları ve destekleri bizim için çok önemli. Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu etkinliklerin artarak devam etmesi için vatandaşlarımızın desteği çok önemli. Çocuklarımızı etkinlik sahalarında buluşturalım. Bir hafta boyunca bu coşkuyu paylaşalım ve yaşayalım" diye konuştu.
Bu ne turşu bu ne lahana Hamdi bey biz sizi vijdanli biliriz Kültür bakanına One Minute çekseydin seni omuzlarda taşırdı bu şehir lakin boyun etmeniz bizleri ziyadesi ile üzmüştü.. Allah Zalim olanlari sevmez
Yazıklar olsun. Filistin ve Gazze'de her gün onlarca çocuk açlıktan ölürken. Bizimkilerin hiç mi hassasiyetleri olmaz. Hiç yakışmadı böyle etkinlik BİNGÖL' e
Filistin'de gövde üzerinde baş kalmadı sizin derdiniz eğlence mi gerçekten?... Bu Müslümana yakışır mı gidin kendiniz çalın kendiniz gibilerle de eğlenin insaAllah...
Sn. Büyüklerimizi ve tüm yetkilileri bu etkinlikleri iptal etmeye davet ediyoruz. Müslüman halkımızdan da ricamız; bu etkinlikleri boykot etmelerini rica ediyoruz.
GAZZE VE ÜMMET COĞRAFYASI BU HALDE İKEN BİNGÖL İLİMİZDE BU ETKİNLİĞİN YAPILMASI YÜREĞİNİZİ SIZLATMIYOR MU? KÜLTÜREL FESTİVAL MODERN ZIMPIRTIYLA MI OLMALI; YOKSA HALKIN AHLAKİ DEĞERLERİNE TERS KUTLAMALARLA MI OLUR? BİR DE EKONOMİK AÇIDAN KEMER SIKMA POLİTİKASININ İLİKLERE KADAR HİSSETTİRİLDİĞİ BİR ORTAMDA BU BONKÖRLÜK DOĞRU MU? FAKİR FUKARANIN BOĞAZINDAN KIS FESTİVALE AKTAR!!! NE ALA MEMLEKET…
@Misafir Kullanıcı Tebrik ederim çok doğru bir tespit ve çok güzel bir yorum hassasiyetiniz için teşekkür ediyorum anlayanlar için bu mesaj yeterli aslında
İlk 15 dakikada yıkıldık! Haftayı Puansız Kapattık!
Karşılaşmanın henüz ilk 14 dakikasında kalesinde iki gol gören 12 Bingölspor, erken gelen şokun ardından toparlanmaya çalıştı. İkinci yarıda Beyoğlu Yeni Çarşıspor ile farkı kapatmak için yüklense de aradığı golü bulamayan yeşil-beyazlılar, sahadan puansız ayrılardı.
08.11.2026
16:39
Bakan Memişoğlu'ndan 110 Yaşındaki Bingöllü Fatma Teyzeye Davet: 'Seni Bingöl'e Götüreyim
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da yaşayan 110 yaşındaki Bingöllü Fatma Elmalı'yı evinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Fatma teyzeye 'Seni Bingöl'e götüreyim' diyen Memişoğlu'nun, önümüzdeki haftalarda açılması planlanan Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışına Fatma teyzeyi de getirmesi bekleniyor.
08.11.2026
16:38
Bingöl'de DAEŞ Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de Terörle Mücadele ekiplerince düzenlenen çalışmada, DAEŞ silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
06.11.2026
23:58
Çapakçur'dan Bingöl'e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Bingöllü yazar M. Fatih Atalay'ın 5 yıllık çalışmayla hazırladığı iki ciltlik 'Bingöl ve Siyaset Tarihi' kitabı, düzenlenen tanıtım ve imza programıyla okuyucuyla buluştu. Bingöl'ün 500 yıllık geçmişini ele alan eserde, kentin ilk belediye başkanlarından Osmanlı dönemindeki mebuslarına, milletvekillerinden yerel yöneticilerine kadar pek çok isim ve tarihi bilgi yer alıyor.
06.11.2026
23:57
Bingöl'de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Artan kiralar, düşen satışlar ve yükselen işletme giderlerinin esnafın yükünü ağırlaştırdığına dikkat çeken Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran, 10 ayda 287 iş yerinin kapandığını belirterek, 'Esnafın ayakta kalabilmesi için faizsiz yapılandırma şart' mesajı verdi.
Bingöl'de kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle doğalgaz tüketim limitlerinin yetersiz kaldığını belirten DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Bakan Bayraktar'a 6 soru yönelten Hülakü, özellikle kış aylarında tüketim limitlerinin artırılmasını ve kademeli fiyatlandırmanın bölgesel koşullara göre yeniden düzenlenmesini istedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın