KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Kasım 2025 Çarşamba
°C

Bingöl Kültür ve Turizm Müdürü görevden alındı

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar'ın görevden alındığı belirtildi.

Bingöl Kültür ve Turizm Müdürü görevden alındı
19 KASIM 2025 ÇARŞAMBA 11:59
2
567
0
AA aa

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile birlikte, Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanlığına ve Üyeliklerine atamlar gerçekleştirildi.

Başkanlığa Danıştay kontenjanından Zerrin Güngör, Üyeliklere ise, Bakan kontenjanından Hakan Çavuşoğlu, Sayıştay kontenjanından Ali Karakaya, Yargıtay kontenjanından Ahmet Karayiğit, Müsteşar kontenjanından Kenan İpek, Büyükelçi kontenjanından Hasan Murat Mercan, Vali kontenjanından Esengül Civelek, İl Belediye Başkanı kontenjanından İbrahim Karaosmanoğlu, Öğretim Üyesi kontenjanlarından Prof. Dr. Erkan İbiş ve Prof. Dr. Muhammed Fatih Uşan ve Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşu kontenjanından Sabri Hafif atandı.

Karara göre Suriye Arap Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciğine Dışişleri Bakanlığı İkili İlişkiler Genel Müdürü Şebnem Cenk atandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda açık bulunan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı'na aynı yer üyesi Osman İyişenyürek atandı.

Adalet Bakanlığı'nda açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne Abdurrahim Taş, Personel Genel Müdürlüğü'ne Yusuf Soner Çiftçioğlu getirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda ise Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Pınar Yavuzkanat görevden alındı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda Osmaniye Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk ve Karaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan görevden alındı. Osmaniye Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Zafer Bektaş, Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne Derya Bulut ve Çankırı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne Ahmet Dursun atandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda açık bulunan Teftiş Kurulu Başkanlığı'na Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya atandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda ise Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcılığına Fatih Kaya, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcılığına Ergin Toprak, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcılığına Kutluhan Özdemir ve Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdür Yardımcılıklarına Mesut Akdamar ve Fatih Özdemir atandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdür Yardımcısı Feriha Mert görevden alındı ve yerine Hasan Boz atandı. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine İbrahim Ercan Karacaoğlu, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Gökmen Kınık ve Selamettin Ermiş getirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda 2 bin 410 isim Vergi Başmüfettişliğine atandı. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'nda, Milli Savunma Bakanlığı'nda, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda Müfettiş ve Başmüfettiş atamaları yapıldı.

KÜLTÜR MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar görevden alındı. Yazar'ın yerine herhangi bir atama yapılmadı. Atamanın, önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

SELAHATTİN YAZAR KİMDİR?

1971 Palu doğumlu olan Selahattin Yazar, il ve ortaokulunu Akçakiraz 60.Yıl İlköğretim Okulu, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde okudu. Gazi Üniversitesi- Eğitim Fakültesi Fransız Dili-Eğitimi Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı. Yazar daha sonra Akyüz köyü ilkokulu-Kızıltepe, Hacımekke İlkokulu-Kovancılar, Yarımca İÖO sınıf öğretmeni olarak görevine başladı. Bern Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği- Lozan-Cenevre Bölgesi -Türkçe ve Türk Kültürü Dersleri Öğretmeni, Elazığ Kültür ve Turizm Müdürlüğü - Müdür Yardımcılığı, Harput Vakfı (HARVAK) Yönetim Kurulu üyeliği, -Elazığ Eğitim, Sanat, Kültür, Tanıtma ve Hizmet Vakfı (ELESKAV) 2. Başkanlığı, Türkiye Maarif Vakfı Gine ve Mali Ülke Direktörlüğü görevlerinde bulundu. 17 Mart 2022'de Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atanan Selahattin Yazar, evli ve Fransızca bilmektedir.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.11.2025
12:50
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik Bingöl merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 şüpheli tutuklandı.
19.11.2025
12:39
Küçük bir dükkânda başlamışlardı şimdi tonlarca yufka üretiyorlar
Küçük bir dükkânda başlamışlardı şimdi tonlarca yufka üretiyorlar
Bingöl'de 5 yıl önce küçük bir dükkânda yufka üreten kadınlar, şimdilerde organize sanayi bölgesinde tonlarca üretim yapıp çevre illere gönderiyor.
18.11.2025
15:56
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören; 'Halkımız ve sivil toplum kuruluşlarını etkinliğe güçlü bir katılım göstermeye davet ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:50
Bingöl`ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl'ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ün faydasına olan her işte elini taşın altına koyan bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:28
Bingöl`de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de bir haftada yapılan asayiş uygulamalarında uyuşturucu maddeler, silahlar ele geçirildi; aranan 27 firari yakalandı. Vali Usta; 'Görevlerini kararlılıkla sürdüren Jandarma ve Emniyet mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' dedi.
18.11.2025
10:06
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Yaka Kamerası Projesi kapsamında Bingöl'de trafik ekiplerine 90 yeni yaka kamerası tahsis edildi. Bingöl Valisi Usta; 'Vatandaşımızın devlete olan güvenini sağlamak, kolluk kuvvetlerimizin de şefkatini göstermek amacıyla çok önemli diye değerlendiriyorum' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın