Peygamber Sevdalıları Platformu'ndan yapılan açıklamada, 10 Nisan tarihinde Karşıyaka Mahallesi Şehir Stadyumu'nda büyük bir Mevlit programının düzenleneceğini bildirdi.
Her sene büyük bir coşkuyla geçen Kutlu Doğum etkinliklerinde bu yıl daha büyük katılımın beklendiği belirtilen açıklamada, tüm Bingöllülerin Peygamberimizin (sav) nurlu doğum mevlidine davet edildiği belirtildi.
10 Nisan 2011 günü saat 13.30'da Kutlu Doğum etkinliğinin düzenleneceği belirtilen açıklamada, “Bizler çok iyi biliyoruz ki, Bingöl insanı, Çabakçur halkı, Peygamber aşığı, Peygamber sevdalısı, Peygamber hasretlisi bir halktır. Manevi değerlerine ve İslami şiarlara ziyadesiyle bağlı olan insanlarımız, dün olduğu gibi bugün de Peygamber Efendimize olan sevgi ve bağlılığını tüm dünyaya ilan edecektir. Bu konuda bize düşen görev, halkımızın bu yüce ve pak duygularına tercüman olmak, Âlemler Efendisine olan muhabbetlerini izhar edecekleri, O'na olan hasretlerinden ötürü, yeri gelince haykıracakları, yeri gelince gözyaşı dökecekleri, dua ve niyazda bulunacakları ortamlar hazırlamaktır. Yıllardır yapmaya çalıştığımız, bundan başka bir şey değildir” denildi.
“Peygamber Sevdalıları Platformu” olarak bu yıl altıncısının ihya edileceği etkinliğin artık geleneksel bir hal aldığı ifade edilen açıklamada, “Nisan ayı geldiğinde, İslam coğrafyasını ve Bingöl'ü Kutlu Doğum heyecanı sarmakta, yürekler O'nun aşkıyla kıpır kıpır olmaktadır. Halkımız etkinliğimizi heyecanla beklemektedir. Her yıl bayram ve şenlik havasında geçen etkinliklerimizde halkımız kendini bulmaktadır. Hatiplerimiz, âlim ve seydalarımız onların diliyle Peygamber Efendimizden bahsedip, Asr-ı Saadet'ten kesitler sunarken, ilahi sanatçılarımız, şairlerimiz ve minik yüreklerimiz yine halkımızın diliyle Fahr-i Kâinata övgüler ve naatlar dizmektedirler. Yani bizler programlarımızda başka mevzulara girmeden, salt Peygamber Efendimizi gündem etmekteyiz. Son olarak; genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, küçüğüyle büyüğüyle, işçisiyle memuruyla… Tüm halkımızı 10 Nisan Pazar günü, saat 13.30'da dillerinde Salâvat-ı Şerifelerle Mevlit etkinliğimize bekliyoruz. Allah'ın rahmeti ve selamı, Peygamber-i Zi-Şan'ın şefaati bütün mümin ve Müslümanların üzerine olsun” ifadelerine yer verildi.
Hayırlara vesile olur inşaAllah
Allah (cc) bütün müslümanlara yardımcı olsun, böylesi güzel etkinliklerin ilimizde organizeli ve artarak devam etmesi temennisiyle... inşaAllah
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
16.01.2026
13:59
Bingöl'de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de yarıyıl tatiliyle birlikte 58 bin 201 öğrenci karne sevinci yaşadı. Vali Usta, karne töreni programına katıldığı okulda uluslararası yarışmalarda dereceye giren iki öğrenciye madalya ve hediyelerini de takdim etti.
15.01.2026
22:33
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
15.01.2026
19:37
BÜ ile Arıcılar Birliği Arasında Önemli İş Birliği
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği arasında Bingöl balının kalite ve marka değerini artırmaya yönelik üç yıllık protokol imzalandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın