Peygamber Sevdalıları Platformu'ndan yapılan açıklamada, 10 Nisan tarihinde Karşıyaka Mahallesi Şehir Stadyumu'nda büyük bir Mevlit programının düzenleneceğini bildirdi.
Her sene büyük bir coşkuyla geçen Kutlu Doğum etkinliklerinde bu yıl daha büyük katılımın beklendiği belirtilen açıklamada, tüm Bingöllülerin Peygamberimizin (sav) nurlu doğum mevlidine davet edildiği belirtildi.
10 Nisan 2011 günü saat 13.30'da Kutlu Doğum etkinliğinin düzenleneceği belirtilen açıklamada, “Bizler çok iyi biliyoruz ki, Bingöl insanı, Çabakçur halkı, Peygamber aşığı, Peygamber sevdalısı, Peygamber hasretlisi bir halktır. Manevi değerlerine ve İslami şiarlara ziyadesiyle bağlı olan insanlarımız, dün olduğu gibi bugün de Peygamber Efendimize olan sevgi ve bağlılığını tüm dünyaya ilan edecektir. Bu konuda bize düşen görev, halkımızın bu yüce ve pak duygularına tercüman olmak, Âlemler Efendisine olan muhabbetlerini izhar edecekleri, O'na olan hasretlerinden ötürü, yeri gelince haykıracakları, yeri gelince gözyaşı dökecekleri, dua ve niyazda bulunacakları ortamlar hazırlamaktır. Yıllardır yapmaya çalıştığımız, bundan başka bir şey değildir” denildi.
“Peygamber Sevdalıları Platformu” olarak bu yıl altıncısının ihya edileceği etkinliğin artık geleneksel bir hal aldığı ifade edilen açıklamada, “Nisan ayı geldiğinde, İslam coğrafyasını ve Bingöl'ü Kutlu Doğum heyecanı sarmakta, yürekler O'nun aşkıyla kıpır kıpır olmaktadır. Halkımız etkinliğimizi heyecanla beklemektedir. Her yıl bayram ve şenlik havasında geçen etkinliklerimizde halkımız kendini bulmaktadır. Hatiplerimiz, âlim ve seydalarımız onların diliyle Peygamber Efendimizden bahsedip, Asr-ı Saadet'ten kesitler sunarken, ilahi sanatçılarımız, şairlerimiz ve minik yüreklerimiz yine halkımızın diliyle Fahr-i Kâinata övgüler ve naatlar dizmektedirler. Yani bizler programlarımızda başka mevzulara girmeden, salt Peygamber Efendimizi gündem etmekteyiz. Son olarak; genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, küçüğüyle büyüğüyle, işçisiyle memuruyla… Tüm halkımızı 10 Nisan Pazar günü, saat 13.30'da dillerinde Salâvat-ı Şerifelerle Mevlit etkinliğimize bekliyoruz. Allah'ın rahmeti ve selamı, Peygamber-i Zi-Şan'ın şefaati bütün mümin ve Müslümanların üzerine olsun” ifadelerine yer verildi.
Hayırlara vesile olur inşaAllah
Allah (cc) bütün müslümanlara yardımcı olsun, böylesi güzel etkinliklerin ilimizde organizeli ve artarak devam etmesi temennisiyle... inşaAllah
İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde başlayan ve resmi açılışı Cuma günü (bugün) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katımıyla yapılacak 'Bingöl Tanıtım Günleri', tüm sahip olduğu değerleriyle ziyaretçilerine tanıtılacak.
12.12.2025
05:46
Rektör Çelik, TGRT ekranlarından seslendi
TGRT Haber canlı yayınında Bingöl Üniversitesi'nin yeni nesil vizyonunu anlatan ve uluslararası arenada güçlü bir aktör olma hedefini paylaşan Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, İstanbul'daki Bingöl Tanıtım Günleri'ne tüm halkı davet etti.
12.12.2025
05:44
Hülakü, Bakan Memişoğlu'ndan yanıt istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Devlet Hastanesi'nde hasta bir bebeğe konulan teşhis ve uygulanan tedaviye ilişkin Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
12.12.2025
05:42
'Kadraj: Bingöl' Fotoğraf Yarışması Başladı
Bingöl Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu sponsorluğunda hayata geçirilen 'Kadraj: Bingöl' Fotoğraf Yarışması, gençleri Bingöl'ün doğal ve kültürel güzelliklerini kendi bakış açılarıyla yeniden keşfetmeye davet ediyor.
12.12.2025
05:40
Bingöl'ün Vergi Yargısı Değişiyor
Coğrafi yakınlık ve iş yükü kriterleri doğrultusunda Bingöl'ün vergi davalarının adresi değişti. HSK'nın yeni düzenlemesiyle Bingöl, Erzurum Vergi Mahkemesi'nin görev alanından çıkarılarak Diyarbakır yargı çevresine dahil edildi. Düzenleme 2 Ocak 2026'da yürürlüğe girecek.
12.12.2025
05:39
Yedisu fayında 'biriken enerji' uyarısı: 6 il etkilenebilir
Geçtiğimiz günlerde Tunceli'nin Pülümür ilçesinde meydana gelen 4,2'lik depremle ilgili Doç. Dr. Alper Polat, depremin Yedisu fayına oldukça yakın bir bölgede yaşandığına ve büyük risk oluştuğuna dikkat çekerek, 'Bu fay kırıldığı takdirde yaklaşık 6 ilimizin ciddi şekilde etkileneceğini düşünüyoruz' dedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın