KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Bingöl; lezzetleri, kültürü ve tarihi ile İstanbul'da tanıtılıyor

Bingöl'ün tarihi, turistik ve kültürel zenginlikleri ile yöresel lezzetlerinin tanıtılması amacıyla İstanbul Maltepe'de düzenlenen Bingöl Tanıtım Günleri, düzenlenen görkemli bir törenle başladı.

Bingöl; lezzetleri, kültürü ve tarihi ile İstanbul`da tanıtılıyor
09 ARALIK 2022 CUMA 11:45
8
2532
3
AA aa

Maltepe Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen program protokol konuşmalarıyla başlarken, etkinlik alanında bir araya gelen Bingöllüler davul zurna eşliğinde halay çekerek gönüllerince eğlendi. Tanıtım günleri pazar gününe kadar devam edecek.

Bingöl'den baldan kaymağa, pestilden kavurmaya, pekmezden cevize kadar birçok ürünün sergilendiği etkinliğin açılışında konuşan Bingöl Vali Vekili Muhammed Deniz Kılınç, İstanbul'da Bingöl sofrası açarak, tüm ziyaretçilere bir ziyafet yaşatmak ve bunu kalıcı ilişkilere dönüştürmek için tanıtım günlerinin önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Bir yakının rahatsızlığı nedeniyle etkinliğe katılamayan Bingöl Valisi Kadir Ekinci'nin selamlarını getirdiğini anlatan Kılınç, "Bizim tek bir hedefimiz var. O da Bingölümüzü daha gelişmiş daha huzurlu yarınlara daha güvenli bakan bir il yapabilmek. Bu hedefe birlikte ulaşmayı amaçlayan bir etkinlik olarak Bingöl Tanıtım Günleri'nin hayırlı olmasnı diliyor. Memlemek sevdası yüklü bu güzel organizsyon için emeği geçen herkese şükranlarımı azrediyorum." ifadelerini kullandı.

ARIKAN: “EN ÜYÜK DEĞERİMİZ İNSANIMIZDIR”
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan da Bingöl'ün kültürünü, folklörünü, yöresel lezetlerini ve doğal güzelliklerini tanıtmak için İstanbul'da olduklarını söyledi.
"Bizim en büyük değerimiz insanımızdır." diyen Arıkan, insanların her zaman en güzeli hakkettiğini belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:
"Her zaman gönüllerde en güzel yerini almıştır. İlimize özgün ürünlerin ve şehrimizin tanıtımı açısından çok önemli olan bu organizasyonda siz değerli hemşehrilerimizle bu coşkuya ortak olmak, sizlerle birlikte olmak için buradayız. Bu buluşmayı bir coşkuya dönüştüren çok değerli İstanbul derneklerimizin birbirilerinden değerli başkanları, yöneticileri, üyeleri ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ortaya koymuş oldukları bu dayanışma ve yardımlaşma ruhunu ortaya koyarak öz verili çalışmalarından dolayı hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Siz değerli hemşehrilerimiz, hem İstanbul hem Bingöl için vazgeçilmez bir parçası ve zenginliğisiniz. İstanbulumuza ve Bingöllümüze gönül vermiş siz değerli hemşehrilerimizin hoş görüsüne ve dayanışmasına ihtiyacımız var. Burdaki bu birlik ve beraberliği görünce çok mutlu oldum. Bizim en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimizdir. Cenab-ı Allah birlik beraberliğimiz daim eylesin."

Daha sonra sırasıyla Bingöl Sosyal Yardımlaşma Dernekleri Federasyonu (BİN-DER-FED) Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Atilla, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Bingöllü Hasan Uzunyayla, Bingöl Genç İlçesi ve Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği (Bin-Genç-Der) Başkanı Halit Sanır, Bingöl Kiğı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KİSİAD) Başkanı Mehmet Ali Dağıstan ve Diyarbakır Eski Milletvekili Cuma İçten birer konuşma yaptı.

Organizasyonun sorumlularından Bingöl İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BİNYAD)Başkanı Çetin Artan ise yaptığı konuşmada, etkinliğe katılan herkesin eğlenmesini isteyerek, "Lütfen gülün, eğlenin." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Bingöl Halkoyunları Araştırma Gençlik Spor Kulübü (BİNHAD) Folklor Ekibi, Bingöl yöresi oyunlarından bir seçki sundu. Etkinliğe katılan vatandaşlar da halaya eşlik etti.

Sanatçılar Zaza Mahmut, Murat Türkmen, Gönül-Sezai Eflioğlu ve Cengiz Bulut da birer konser verdi.

Perşembe günü ve pazar günü akşam sona erecek etkinlikte, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, ilçe kaymakamlıkları ve belediyeleri ile Arıcılar Birliği, Bingöl SYDV Aile Destek Merkezi-2 ve bazı sivil toplum örgütleri tanıtım standı açarken, bir diğer alanda ise Bingöl'ün yöresel ürünleri esnaflar tarafından satışa sunuldu.
Çok sayıda Bingöllünün katıldığı erkinliğe İstanbullular da yoğun ilgi gösterdi.

Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bingöl Üniversitesi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Bingöl Sosyal Yardımlaşma Dernekleri Federasyonu işbirliği ile yapılan Tanıtım günlerini programı şöyle:

9 ARALIK 2022 - CUMA
13.00 - Kiğı İlçesi Tanıtımı14.00 - Adaklı İlçesi Tanıtımı14.30 - Konser: Yılmaz Bingöl 15.30 - Konser: Yakup Koçak16.30 - Konser: Diyar Aybek 17.30 - Konser: Şewe Mişori/Bingöl Sanatçılar Grubu 18.30 - Konser: Muart Güntay19.30 - Bingöl Binhad GSK Folklor Ekibi


10 ARALIK 2022 - CUMARTESİ
12.30 - Karlıova İlçesi Tanıtımı13.00 - Grup 5K13.30 - Genç İlçesi Tanıtımı 14.30 - Konser: Murat Atan 15.00 - Solhan İlçesi Tanıtımı
15.30 - Konser: Hivda Gökel 16.30 - Bingöl Şiirleri: Şairler Mehmet Emin Barslan ve Filat Yazıcı 17.00 - Konser: Servet Kocakaya 19.00 - Konser: Avni Polat

11 ARALIK 2022 - PAZAR
12.00 - Yayladere İlçesi Tanıtımı 13.00 - Konser: Udi Servet Yazıcı 15.00 - Konser: KAYDER Kadın Sanatçılar Grubu 15.30 - Bingöl İl Tanıtımı
16.00 - Konser: Aysun Morsümbül 17.00 - Konser: Şiwan Serhad 18.00 - Ebuşun Halay Grubu 19.00 - Konser: Şewe Mişori/Bingöl Sanatçılar Grubu 20.00 - Konser: Cengiz Özsu 21.00 - Protokol Kapanışı

 

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96834)
12 Aralık 2022 Pazartesi 09:33
Bingölden çok bingölüler tanıtılmış maşallah.:)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96818)
10 Aralık 2022 Cumartesi 10:27
Bu Tip Şovmen işlerin , Ne İlimize Nede İnsanımıza Hiç Bir Faydası Olmaz. Dostlar Alışverişte Görsün Hesabı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96807)
09 Aralık 2022 Cuma 13:24
Nerde Fuzuli işler Varsa..
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın