KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Bingöl olarak iddialıyız

Vali Köşger; “Gelişimde Bingöl olarak iddialıyız. Bingöl’ümüzü bölge olarak Türkiye genelinde iddialı bir duruma getirmek istiyoruz. Bunu hep beraber gerçekleştirmek istiyoruz.”

Bingöl olarak iddialıyız
12 ARALIK 2016 PAZARTESİ 01:59
0
2333
0
AA aa

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, ‘halk buluşmaları' kapsamında Solhan'ı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında ilçe kaymakamlığı ve belediyeyi ziyaret eden Vali Köşger, İlçede 3 ay önce yurt dışına da ihracata başlayan Binpınar doğal kaynak suyu fabrikasında incelemelerde bulundu.

Şehit ailelerini ziyaret ettikten sonra Solhan Devlet Hastanesi personelleri tarafından şehit kaymakam Muhammed Fatih Safitürk anısına yaptırılan çeşme hayratını inceleyen Vali Köşger, daha sonra Solhan mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi.

Burada konuşan Vali Köşger, Bingöl'ü önce bölgede, daha sonra Türkiye genelinde iddialı bir konuma getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Vali Köşger, “Solhan iddialı bir ilçe. Elazığ'dan Tatvan'a kadar olan bazı tesisler birçok yerde yoktur. Öyle de olması lazım. Bingöl olarak da iddialıyız. Bingöl'ümüzü bölge olarak Türkiye genelinde iddialı bir duruma getirmek istiyoruz. Bunu hep beraber gerçekleştirmek istiyoruz. Biz burada ve burada bulunanlarla, hemşehrilerimizle beraber, başta Bingöl'ümüzü Solhan'ımızı canı gönülden kalkındırmak için her şeyi yapacağız. Köylerimizi ve mezralarımızı tek tek daha müreffeh bir şekilde kalkındıracağız, daha güvenlik içinde daha huzur içinde yaşanılır bir kent haline getireceğiz” dedi.

Solhan'ın eğitim alanında Türkiye ortalamasının üzerinde olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Köşger, şunları söyledi: “Solhan eğitimde Türkiye ortalamasının üzerinde. Öncelikle bundan duyduğum memnuniyeti dile getirmeliyim. Türkiye'de sınıf başına düşen öğrenci sayılarına baktığımızda Türkiye ortalaması lise düzeyinde 28, ortaokullarda 27'dir. Solhan'da  ise sınıf başına düşen öğrenci sayısı 20-22 civarındadır. Öğretmen norm kadrosuna baktığımızda sadece 30 eksik görünüyor. Bu çok iyi bir rakam. Zaten bu norm eksiği de görevlendirmeler ile tamamlanmış durumda. Artık eğitim camiasının da daha çok özen göstermesi lazım. Mazeret ve bahane kalmamış. Fiziki mekân olarak da öğretmen kadrosu olarak da altyapı olarak da hiçbir bahane kalmamış. Bundan sonra çocuklarımızı daha iyi yetiştireceğiz, geleceğe daha iyi hazırlayacağız.”

Solhan'ın ekonomi olarak belli bir seviyeyi yakaladığını belirten Vali Köşger, “Solhan'ın ekonomik olarak belli bir seviyeyi yakaladığına dair çeşitli göstergeler var. 28 bin metrekare büyüklüğünde ve içerisinde tenis kortları olan bir parkımız var. Son derece modern gelişmiş hastanemiz var. Bingöl'den Muş'a kadar 90 kilometre olan yolumuzun ihalesi yapıldı. Önümüzdeki sene içerisinde sıcak sıfır asfalt yapılacaktır. Dolayısıyla altyapıyla ilgili bir sorun kalmıyor. Üstyapıyı da hep beraber inşa edeceğiz. Daha iyi gelişmiş bir kenti birlikte kuracağız” dedi.

Gönül birlikteliği içerisinde, beraberce çalışıldığı takdirde yapılamayacak işin olmadığını vurgulayan Vali Köşger, “Burada 27 köy muhtarlarımız var. 27 köyümüzden 19'unun yolu asfalt. 15 mezranın yolu asfaltlandı. Bu açıdan da Türkiye ortalamasından çok iyi bir durumdayız. Solhan olarak ayrıca hizmette merkeze yakın bir rakamı yakalamış durumdayız. 8 köyümüzün yolu stabilize. Bingöl geneline baktığımızda 325 köyden 193 köyün yolu asfalt. Bu rakam ile mukayese edildiği zaman durum oldukça iyi olduğu ortaya çıkıyor. Yine de önümüzdeki yıldan itibaren de bütün grup köy yollarımızı sıcak asfalt yapacağız. Böyle bir kararımız ve kararlığımız vardır. Bundan sonra şehirlerarası yollar gibi köy yollarımızı sıcak asfalt yapacağız. Gönül birlikteliğiyle beraberce çalıştığımız takdirde yapamayacağız iş yoktur. İyi bir çalışma ekibi var burada, çalışma arkadaşlarıma başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Daha sonra köy muhtarların köydeki sorunlarını dinleyen Vali Köşger, devlet olarak sorunların çözümünde her türlü desteği sağlamaya çalışacaklarını ifade etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
17.05.2025
00:44
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Bingöl'de ameliyattan çıkan genç, BAL Ligi finaline çıkan Genç Muratspor'un şampiyon olup olmadığını sordu, ortaya çıkan renkli görüntüler yakınları tarafından anbean kayda alındı.
17.05.2025
00:13
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Türkiye'de çay denince akla ilk Karadeniz gelse de güncellenen çay tüketim haritası ezberleri bozdu. Yapılan yeni araştırmaya göre, ülkede en çok çay tüketen iller belirlendi. İşte çayı seven iller ve Bingöl'ün o listedeki yeri ile tüketilen çay miktarı…
17.05.2025
00:12
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Liseler Arası Geleneksel Halı Saha Turnuvası'nda kupanın sahibi Mehmet Akif Ersoy Anadolu lisesi oldu. Kupayı TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar takdim etti.
17.05.2025
00:07
Bingöl`de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl'de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl Valiliği İl Mera Komisyonu tarafından 2025 Yılı Otlatma Sezonu için ihtiyaç fazlası olarak belirlenen 6 (Altı) adet mera, göçerlere mevsimlik hayvan otlatmaları amacıyla kiraya verilecek. İhale 26 Mayıs'ta…
16.05.2025
17:20
Bingöl`de Gençlik Spor`a 5 geçici işçi alınacak
Bingöl'de Gençlik Spor'a 5 geçici işçi alınacak
TYP kapsamında Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere 5 geçici işçi alınacak. Başvurular 20 Mayıs'ta başlıyor. Katılım şartları ve kura detayları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın