Bingöl Online haber sitesi, günlük gazetesi ve matbaasını devralan Gazeteci Hakim Değişgeç, Bingöl'ün menfaatleri göz önüne alınarak en doğru şekilde görevlerini ifa etmeye çalışacaklarını söyledi. Değişgeç, yeni sürece katılacaklara da çağrıda bulundu.
2004 yılında internet haberciliği ve sosyal paylaşım alanında hizmet sunmaya başlayan, 2010'da da bünyesine kattığı haftalık gazeteyle yayın akışını sürdüren Bingöl Online, 15 Mayıs 2012 itibariyle Günlük Gazete ile yoluna devam etmektedir. Bingöl Online Ofset & Matbaacılık Tesisinde günlük gazete basımının yanı sıra diğer her türlü baskı işlemleri de yapılmaktadır.
01 Eylül 2012 tarihine kadar imtiyaz sahipliğini Sayın İbrahim Alimoğlu'nun üstlendiği Bingöl Online, bu tarihte tüm haklarıyla Gazeteci Hakim Değişgeç'e devredilmiştir.
“YENİLİKÇİLİK, DOĞRULUK VE TARAFSIZLIK” TEMEL İLKEMİZDİR
Yeni süreçte gazetecilik ilkelerine bağlılık esası çerçevesinde haber, köşe yazıları, röportaj ve analizleriyle Bingöl gündemini belirmeye gayret göstereceklerini, Bingöl'ün menfaatleri göz önüne alınarak en doğru şekilde görevlerini ifa etmeye çalışacaklarını ifade eden Değişgeç: “Birilerini memnun etme gayesinde asla olmayacağız. Halkın beklentilerini karşılamaya, bilgileri doğru aktarmaya, olaylara ve gelişmelere tarafsızlık ilkesi çerçevesinde yaklaşmaya dün olduğu gibi yarınlarda da devam edeceğimizi vurgulamak isterim. Yakın tarihte birçok yeniliği kazandırmanın yanında, güçlü bir ekip ve yeni habercilik ağıyla da değerli okurlarımıza hizmet etmeyi planlamaktayız. Son dakika gelişmeleri yine Bingöl Online haber sitesinde okurlarımızla paylaşacağımız gibi, bir birinden farklı yazılar ve analizlerle günlük gazete hizmetini de sürdüreceğiz. Bu alanda haber, makale ve diğer çalışmalarda değerli okurlarımızdan da önemli destek beklediğimizi belirtmek isterim” açıklamasında bulundu.
BİNGÖL ONLİNE VE BİNGÖL MEDYA
İmtiyaz sahibi olduğu Bingöl Medya.Com haber sitesinde de görev değişikliğine gidileceğini ve hem Bingöl Online hem de Bingöl Medya haber sitelerinin bir birinden bağımsız hizmet sunacağını kaydeden Değişgeç, sürece katılım gösterecek kişilere de çağrıda bulundu: “Tarafsızlığına ve ortak paydasının ‘Bingöl' olduğuna inandığımız herkesle ortak fikir ve paylaşımlarda bulunmaya hazırız” dedi.
TEŞEKKÜRLER
Uzun yıllardır sürdürdüğü gazetecilik mesleğinde doğrulardan yana olma gayretinde bulunduğunu ve bu kararlılığı yeni süreçte de göstereceğinin altını çizen Değişgeç, şunları söyledi.
“Yıllardır büyük emekler vererek günlük gazete aşamasına getirdiği Bingöl Online'yi göz nuru olarak gören ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Sayın İbrahim Alimoğlu'na emek ve gayretlerinden ötürü teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamında başarılarının devamını diliyorum. Yine Bingöl Online'nin bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm herkese şükranlarımı sunuyorum.”
İnşaallah sizler bundan sonra her şeyi daha iyi görecek ve mevcut sorunların çözümü için canla-başla çalışacaksınız. Bunu başarmak mecburiyetindesiniz. Şayet doğru yolda eğilip-bükülmeden devam ederseniz bizler de gönüllü olarak kalemimizle, maddi ve manevi olarak arkanızda olacağız. (4).
Bingöl'de hizmet yok, üreten yok, iş yok, gelişme yok, turizm yok, Belediye yok. Yok oğlu yok.. Peki Bingöl'de var?; Yollarda çukuru bol, kahvehaneleri bol, işsizleri bol, Müteahaiti bol!?, terör'ü bol, esrar tarlaları çok dolayısı ile esrarkeşleri bol. ilh...
Neyi anlatayım ki? Kalın sağlıcakla. (3)
Benim bildiğim tarafsız medya'nın bulunduğu yerde haksızlıklar, yolsuzluklar, adam kayırmalar olmaz. Olsa bile vatandaşın haberi olur. Bingöl'de ise her şey tersi olur.
Bingöl'de medya son yıllarda atılım yaptı ama Bingöl'ün sorunlarını görmezden geldi. Bir yerden beslendiğinden midir nedendir pek bilinmez. Dünya'nın her yerinde köyler bile şehirleşirken Bingöl ise yıllar geçtükçe köyleşiyor. Sebep ne acaba? Bingöl medyası bunu biliyor mu? (2)
Hayırlı, uğurlu olsun. İnşaallah tarafsız habercilik yaparsınız. Tarafsız habercilik kişiye göre değişir. Bana göre ise, 'hiç kimse veya merciden korkmadan cesurca yaşananları halkın gözünün önüne sermektir'.
Bingöl'de medya çoğalınca haksızlıklarda çoğalmaya başladı. Neden acaba? Bir türlü anlayamadım gitti. (1)
ben bu sitenin tarafsız yayın yapacağına inanmıyorum yorumlarım hakaret içermemesine rağmen hiç bir yorumum yayınlanmadı sürekli akit gazetesi gibi hedef göstermeler ve iktidar propagandası yapılıyor umarım yeni yolunda gerçek gazetecilik yapılır. bingöle yakışan bir yayın anlayışı bekliyorum bir bingöllü olarak
bu güne kadar hep bir yere taraftiniz. bazi kisisel menfatiniz icin. ayip degilmi hicmi manevyetiniz yok mu hic vicdaninz sizlamadi. belki bu kelimeler size yabanci gelebilir belkide unutmussu nuz eger gazetecilik yapiyorsaniz vicdani olarak tarafsiz olmaniz lazim ki sayginlik kazanasiniz kac fakirin kac yoksulun derdini anlatiniz hep ezenden taraf oldunuz umariz atiginiz basliklarin arkasinda olursunnuz bunu bilin bingölde namuslu vicdanli yörekli insanlarinda oldugunu
kime göre tarafsız yazacaksınız buna kim inanır yazılan çoğu yorum hoşunuza gitmeyince indiriyorsunuz bunu biliyorum mesela yani kimi kandırıyorsunuz eleştirilmesi gereken yerde kimi eleştirdiiniz desenize mesela bingööl belediyesi 220 işçiyi işten çıkardı ne zaman yazdınız eleştirdiniz belediye başkanını onun için kimseyi kandırmayın...
İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde başlayan ve resmi açılışı Cuma günü (bugün) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katımıyla yapılacak 'Bingöl Tanıtım Günleri', tüm sahip olduğu değerleriyle ziyaretçilerine tanıtılacak.
12.12.2025
05:46
Rektör Çelik, TGRT ekranlarından seslendi
TGRT Haber canlı yayınında Bingöl Üniversitesi'nin yeni nesil vizyonunu anlatan ve uluslararası arenada güçlü bir aktör olma hedefini paylaşan Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, İstanbul'daki Bingöl Tanıtım Günleri'ne tüm halkı davet etti.
12.12.2025
05:44
Hülakü, Bakan Memişoğlu'ndan yanıt istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Devlet Hastanesi'nde hasta bir bebeğe konulan teşhis ve uygulanan tedaviye ilişkin Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
12.12.2025
05:42
'Kadraj: Bingöl' Fotoğraf Yarışması Başladı
Bingöl Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu sponsorluğunda hayata geçirilen 'Kadraj: Bingöl' Fotoğraf Yarışması, gençleri Bingöl'ün doğal ve kültürel güzelliklerini kendi bakış açılarıyla yeniden keşfetmeye davet ediyor.
12.12.2025
05:40
Bingöl'ün Vergi Yargısı Değişiyor
Coğrafi yakınlık ve iş yükü kriterleri doğrultusunda Bingöl'ün vergi davalarının adresi değişti. HSK'nın yeni düzenlemesiyle Bingöl, Erzurum Vergi Mahkemesi'nin görev alanından çıkarılarak Diyarbakır yargı çevresine dahil edildi. Düzenleme 2 Ocak 2026'da yürürlüğe girecek.
12.12.2025
05:39
Yedisu fayında 'biriken enerji' uyarısı: 6 il etkilenebilir
Geçtiğimiz günlerde Tunceli'nin Pülümür ilçesinde meydana gelen 4,2'lik depremle ilgili Doç. Dr. Alper Polat, depremin Yedisu fayına oldukça yakın bir bölgede yaşandığına ve büyük risk oluştuğuna dikkat çekerek, 'Bu fay kırıldığı takdirde yaklaşık 6 ilimizin ciddi şekilde etkileneceğini düşünüyoruz' dedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın