KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Ekim 2026 Pazar

Bingöl özel ağaçlandırılacak

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Bingöl'ün Özel ağaçlandırma konusunda Bingöl'ün Pilot il seçildiğini söyleyen Balkanlıoğlu, “ Destek Devletten Kazanç Ağaçtan” sloganlı kampanya özel ağaçlandırma ve özel ormancılığın teşvik edilerek orman alanlarının arttırılmasının amaçlandığını belirtti.

Bingöl özel ağaçlandırılacak
05 ARALIK 2009 CUMARTESİ 10:41
0
1709
0
AA aa
Vali İrfan Balkanlıoğlu, dün saat 14.00'da Valilik makamında basın mensuplarına Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Bingöl'ün Özel ağaçlandırma konusunda Bingöl'ün Pilot il seçildiğine dair açıklamalarda bulundu.
Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü tarafından afiş, el kitapçıkları, broşür ve çeşitli duyuru yöntemleriyle duyurusu yapılan “ Destek Devletten Kazanç Ağaçtan” sloganlı kampanyayı anlatan Vali Balkanlıoğlu, Kampanya sayesinde özel ağaçlandırma ve özel ormancılığın teşvik edilerek orman alanlarının arttırılmasının amaçlandığını belirtti.
BİNGÖL'ÜN EN BÜYÜK PROBLEMİ İŞSİZLİK VE İSTİHDAMDIR
Özel ağaçlandırma sayesinde vatandaşların her türlü orman ağacı dikebileceğini belirten Vali Balkanlıoğlu, devlet bir tek kuruş almadan vatandaşa bedava imkan sunduğunu ifade etti.
Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştüğünü belirten Vali Balkanloğlu, “Sayın Bakanımızla geçtiğimiz günlerde bir görüşme yaptık. Özel ağaçlandırma çalışmasında Bingöl'ün pilot il seçildiğini söyledi. Bingöl'ün en büyük problemi terör veya başka şeyler değildir. Bingöl'ün en büyük problemi işsizlik ve istihdamdır. Terör milletin gündeminden düşmüş, terör sorun ve problem konusunda 10. sırada bile değildir. İşsizlik sorunu mahallinde çözülmezse, başka yerlere taşınır. Bingöl'ün yüzde 7'si tarım alanıdır. Geriye kalanın tamamı mera ve ormandır. Bingöl'ün sadece yüzde 7'si şahıslara ait, geriye kalanı devlete aittir. Faydalanma bakımından özel ağaçlandırma çalışması başlatıldı. Bir zamanlar ceviziyle tanınan ve zamanla bitme noktasına gelen Bingöl'de devlet desteğiyle yine ceviz yetiştirilecek. Ankara'ya gittiğimde Sayın Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu'nu ziyaret ettim. Sayın bakanımız, ‘Özel ağaçlandırma konusunda Bingöl'ü pilot il seçtik' dedi. Daha sonra beni ağaçlandırma Genel Müdürünün yanına gönderdi. Bu karar üzerine şuanda Bingöl'de köy köy özel ağaçlandırma sahaları tespit edilmeye başlandı. Büyük oranda da bu tespitler yapıldı. Şimdi de Bingöl merkez köylerde bu çalışma sürüyor. Bu çalışmalar köy köy, ilçe ilçe tamamlanacak. Binlerce hektar alanda özel ağaçlandırma yapılabilinecek. Eğer bir köyde ağaçlandırılacak saha, köy tüzel kişiliği tarafından yapılacaksa, tamamen ücretsiz yapılacak. Yer, sürme, fidan, tel örgü, bakım-masrafı, geri ödemesi yok tamamı devlet desteğiyle bedava olacak. Dolayısıyla tek bir kuruş ödemeden tamamı devletten, köylülerimiz çok kaliteli cevizlere sahip olabilirler. Sadece vatandaşlar gelip bizden talep edecekler. Binlerce hektarlık alanda ceviz yetiştirilebilinir. Her türlü orman ağacı dikilebilinir. Ancak vatandaşa fayda sağlayabilecek, yöresel dokuya uygun ceviz ve badem ağacı dikilmesi daha uygun olur. Devlet verdi diye ağaçların sahibi olmayacak. Dikilen ağaç vatandaşın malı olacak. Vatandaş isterse bu ağacı kesip satabilir” ifadelerini kullandı.
BU BÖLGEDE CEVİZ VE BADEM AĞACI ÖNERİYORUZ
Özel ağaçlandırma çalışması kapsamında ormanlık alanların 49 yıla kadar ücretsiz, hazine arazilerinin de 10'ar yıllık dilimler halinde düşük bedelle tahsisi ve kiralaması yapılacağını kaydeden Balkanlıoğlu, devlet tarafından vatandaşa verilecek olan arazilerde her türlü orman ağacı dikilebileceğini söyleyerek, “Ancak vatandaşa kazanç getirmesi açısından özelikle bu bölgede ceviz ve badem ağacı öneriliyor. Özel ağaçlandırma çalışmasının yapılacağı yerlerde konut yapımına müsaade edilmeyecek. Sadece bakım ve koruma amaçlı taşınabilir konteynır, karavan ve toprak sulama havuzuna izin veriliyor. Hazine arazilerinde ise, ilaveten 40 metre karelik bekçi kulübesi yapılabilinir” diye konuştu.
Özel ağaçlandırma çalışmalarında proje bedeli, arazi hazırlığı, fidan dikim ve fidan bedeli, dikenli tel ihata ile 3 yıllık bakım tutarı kadar köy tüzel kişiliklerine hibe verileceğini sözlerine ekleyen Vali Balkanlıoğlu, diğer gerçek ve tüzel kişiliklere ise kredi verileceğini, ödenecek hibe ve kredi miktarı da her yıl bakanlıkça belirlendiğini kaydetti.
 
Mehmet Ali YILDIRIM
Bingöl Online Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.10.2026
15:55
Çelik:
Çelik: 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonu sürecek
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, basın mensuplarıyla buluşmasında üniversitenin son iki yıllık çalışmalarını ve yeni dönem hedeflerini anlattı. Çelik; 30 milyon TL destekle kurulan Milli Teknoloji Atölyesi'nden Dijital Diş Hekimliği Hastanesi'ne, Teknopark'tan öğrencilere yönelik yeni merkezlere kadar hayata geçirilen çalışmaları aktarırken, 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonunun önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini söyledi.
02.10.2026
15:33
12Bingölspor`da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
12Bingölspor'da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
Nesine 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12Bingölspor, KCT 1461 Trabzon FK karşısında aldığı mağlubiyeti Adana 01 deplasmanında telafi etmek istiyor. Yeşil-beyazlı ekip, zorlu mücadele öncesi hazırlıklarını yoğun tempoda tamamladı.
02.10.2026
15:15
Genç Umut Kervanı`ndan 113 aileye destek
Genç Umut Kervanı'ndan 113 aileye destek
İhtiyaç sahibi ailelerin yalnız olmadığını hissettirmeyi ve temel ihtiyaçlarına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Kalabalık, çalışmalara katkı sunan hayırseverlere teşekkür etti.
02.10.2026
14:45
Bingöl İHH`dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH'dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye desteğinde bulundu. Öğrencilere okul çantası, beslenme çantası ve çeşitli kırtasiye malzemelerinden oluşan eğitim setleri ulaştırıldı.
02.10.2026
14:32
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 76,12 gram skunk ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan tutuklandı.
02.10.2026
13:29
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl`de gözler yarın sandıkta
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl'de gözler yarın sandıkta
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2026 yılı olağan organ seçimleri yarın gerçekleştirilecek. 10 meslek grubunda yapılacak seçimlerde 27 asıl meclis üyesi belirlenecek. BİNTSO'nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri ise 7 Ekim Çarşamba günü yapılacak seçimle belli olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın