KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Kasım 2026 Çarşamba

Bingöl şehidi memleketine uğurlandı

Bingöl’de teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu ağır yaralan ve kurtarılamayarak şehit düşen Piyade Üsteğmen Arif Kalafat (26), Elazığ’da düzenlenen törenin ardından memleketi İstanbul'a gönderildi.

Bingöl şehidi memleketine uğurlandı
24 HAZİRAN 2017 CUMARTESİ 14:09
0
4468
0
AA aa

Dün Bingöl'ün Genç ilçesi Yeniyazı bölgesinde bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyon kapsamında, teröristler tarafından tuzaklanan EYP'nin infilak etmesi sonucu 3 askeri personel yaralanmıştı. Askerlerden 2'si Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken Piyade Üsteğmen Arif Kalafat‘da Elazığ'a Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alınmıştı. Kalafat, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit Kalafat için Elazığ Havalimanı'nda tören düzenlendi. Törene, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Sadi Karataş, İl Jandarma Komutanı Albay Eray Özyürek, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, şehidin eşi Gözde Kalafat, kamu kurum müdürleri, emniyet ve askeri personel katıldı.

 "TERÖRÜN HİÇ BİR KUTSALI YOKTUR"

Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, terörün hiç bir kutsalının olmadığını söyledi. Yılmaz, “Bu menfur terör saldırısı bir arefe günü bayram öncesi gerçekleşti. Bu hadise terörün hiçbir kutsalı olmadığını bir kez daha göstermiş oldu. Bu vesile ile terörü terörün arkasındaki zihniyeti, terörü bir maşa olarak kullanarak halkımızın, milletimizin huzurunu kaçıranları lanetliyoruz. Bu terör faaliyetlerini yürütenler hiçbir zaman başarılı olamayacaklar. Kararlı bir şekilde mücadelemizi devam ettiriyoruz ve devam ettireceğiz. Yaşadığımız bu acılar geri adım atmamıza hiçbir şekilde sebep olamayacak tam aksine daha bir azimle, daha bir kararlılıkla mücadele etmemizi sağlayacaktı. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Terör hadiseleri gerek güvenlik güçlerimizin gerekse top yekün milletimizin mücadelesini gerektiriyor. Teröre karşı bütün farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak tek bir millet olma şuuruyla birlik beraberlik içinde mücadele etmeye devam edeceğiz. Devlet ve millet birlikteliği ile mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından dua edilmesinin ardından askerler tarafından omuzlara alınan şehidin naaşı uçağa götürüldü. Türk Yıldızları'na ait uçakla şehit Kalafat'ın naaşı İstanbul'a gönderildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.11.2026
22:41
Muhtar dinmeyen silah seslerine isyan etti: `Burası sizin spor kompleksiniz değil!`
Muhtar dinmeyen silah seslerine isyan etti: 'Burası sizin spor kompleksiniz değil!'
Bingöl'de dağ keçilerinin yoğun olarak yaşadığı Öreme bölgesinin bu yıl avcılığa açılmasına tepki gösteren Sudurağı Köyü Muhtarı Mahmut İnanır, gün boyu süren silah seslerinin köylüleri ve hayvanları tedirgin ettiğini, doğumuna günler kalan iki ineğin düşük yaptığını öne sürdü. 'Burası sizin spor kompleksiniz değil!' diyerek sitemini haykıran İnanır, kontrolsüz avcılığa tepki göstererek yetkililere denetim çağrısında bulundu.
03.11.2026
22:39
Bingöl`de Eğitim ve Araştırma Hastanesi için hazırlıklar değerlendirildi
Bingöl'de Eğitim ve Araştırma Hastanesi için hazırlıklar değerlendirildi
Sağlık Bakanlığı heyeti, Bingöl'de bölgesel kamu hastanelerinin mevcut durumunu değerlendirmek üzere toplantı gerçekleştirdi. Görüşmelerde, yakın zamanda hizmete açılması planlanan Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hazırlık süreci, tıbbi cihaz ve donanım ihtiyaçları ile sağlık hizmetlerinin kapsamı ele alındı.
03.11.2026
22:38
Hülakü, üreticilerin mağduriyetini SÜTAŞ yönetimine taşıdı
Hülakü, üreticilerin mağduriyetini SÜTAŞ yönetimine taşıdı
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, mısır üreticilerinin yaşadığı sorunları yerinde dinleyerek çiftçilerin talep ve mağduriyetlerini SÜTAŞ Yönetim Kurulu'na iletti. Görüşmede üreticilerin beklentileri ve çözüm önerileri ele alındı.
03.11.2026
21:09
Bingöl tek yürek oldu! Efrayim bebek Dubai yolcusu
Bingöl tek yürek oldu! Efrayim bebek Dubai yolcusu
Bingöl'de SMA hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için başlatılan yardım kampanyası, hayırseverlerin desteğiyle tamamlandı. Kent Meydanı'nda düzenlenen balon uçurma etkinliğiyle sevinç paylaşılırken, Efrayim bebek üç aylık tedavi süreci için ailesiyle birlikte Dubai'ye uğurlanacak.
03.11.2026
14:51
WhatsApp kullanıcılarına kritik uyarı: Hesabınız siz fark etmeden ele geçirilebilir!
WhatsApp kullanıcılarına kritik uyarı: Hesabınız siz fark etmeden ele geçirilebilir!
Siber güvenlik uzmanları, WhatsApp ve Telegram gibi mesajlaşma uygulamalarını hedef alan hesap ele geçirme ve dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı. Özellikle güncellenmeyen iOS cihazlarda güvenlik riskine dikkat çeken uzmanlar, doğrulama kodlarının paylaşılmaması ve iki aşamalı doğrulamanın etkinleştirilmesi gerektiğini vurguladı.
03.11.2026
14:37
Araç sahiplerine yeni MTV faturası! 2027`de kim, ne kadar ödeyecek?
Araç sahiplerine yeni MTV faturası! 2027'de kim, ne kadar ödeyecek?
Yeniden değerleme oranının yüzde 27,83 olarak açıklanmasıyla 2027 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tarifesi de şekillendi. Cumhurbaşkanı tarafından farklı bir oran belirlenmemesi halinde araç sahipleri yeni yılda daha yüksek MTV ödeyecek. İşte motor hacmi, araç yaşı ve matrahına göre 2027 MTV ücretleri…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın