KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Bingöl sınırında neden çıldırdı?

Yolun rampa ve eğimli olması nedeniyle sürücülerin ve yolcuların çok zorlandığı Tapatepe’ye tünel yapılması gerektiğini belirten Karasu: “Sayın Cevdet Yılmaz, Diyarbakır-Erzurum yolu için ‘çılgın proje’ demişti. Her yerde normal olan bir yolun Bingöl sınırlarında neden çıldırdığını da bilmiyoruz. Tapantepe Bölgesine 600 metre tüneli ön görmeyen bir vizyondan çılgın proje nasıl çıkar merak ediyoruz” dedi.

Bingöl sınırında neden çıldırdı?
03 OCAK 2013 PERŞEMBE 08:17
0
2633
3
AA aa

Tapantepe'ye tünel yapılması konusunda öneride bulunan Bingöl Sosyal Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, yolun eğim ve yapısına dikkat çekerken, tünel ile dolgu arasındaki maliyet tutarlarına da değindi. Karasu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a yönelik de sert eleştirilerde bulundu.

“KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNÜN PLANLAMADAKİ ZEKÂLARINA İZAHAT GETİRMEK ZORDUR”

“Tapantepe bölgesi rampalı ve eğimli yolu, kışları oluşan ekstra ulaşım zorluklarıyla sürücülerin ve yolcuların çok zorlandığı ve ekonomik kaybın en fazla yaşandığı sorunlu bir bölgedir” diyen BİN-DER Başkanı Karasu, Tapantepe bölgesinde birbirinden bağımsız toplamda her biri 300 metre uzunlukta iki dağ silsilesinin bulunduğuna işaret etti.

Karasu: “Duble yollarımızın yıllarca sürmesine alıştık. Yeter ki, yollar kaliteli ve güvenli olsun, maalesef bu da yok. Elazığ neredeyse ikinci havaalanını çok kısa bir sürede bitirdi. Eskisini bize mi verseler, ne yapsalar? Tapantepe bölgesi rampalı ve eğimli yolu, kışları oluşan ekstra ulaşım zorluklarıyla sürücülerin ve yolcuların çok zorlandığı ve ekonomik kaybın en fazla yaşandığı sorunlu bir bölgedir. Tapantepe bölgesinde birbirinden bağımsız toplamda her biri 300 metre uzunlukta iki dağ silsilesi bulunmaktadır. Bu coğrafik avantaj sayesinde iki ayrı dağın altına iki tünel açılabilir. İki tünelin açılmasıyla Tapantepe Bölgesi ulaşımı daha güvenli hale getirilebilirdi. Tünelin maliyeti ile mevcut uygulamanın maliyeti bir birine yakındır. Ancak bu projeyle Tapantepe'de her kış aynı çile ile devam edecektir, o bölge her zaman tıkanma riski taşıyacaktır, yol açması için ekip görevlendirmesi yapılacaktır ve bu gider devlet bütçesine her zaman yük olacaktır. Karayolları Bölge Müdürlüğünü anlamak, onların planlamadaki zekâlarına izahat getirmek zordur. Viyadük yapacakları devasa yerlere dolgu yapıyorlar, tünel yapacakları yerleri çukur şeklinde kazıyorlar. Dağlara, ovalara, derelere, su kaynaklarına güvenlik sendromuyla bakılıyor, bu değerler insanlık aleminin ortak mirası olarak görülmüyor” dedi.

“BİNGÖL-DİYARBAKIR DUBLE YOLUNUN KALİTESİ DÜŞÜKTÜR”

Bingöl-Diyarbakır yolunun Bingöl-Solhan ve Bingöl-Elazığ yolu gibi yıllarca sürmemesi gerektiğini vurgulayan Karasu: “Bingöl-Diyarbakır duble yolunun kalitesi düşüktür, keskin virajların çokluğu dikkat çekmektedir. Anlaşılan bu yol daha çok elden geçirilecek, yanlış planlamalar ‘masumiyet karinesi'ne havale edilecek ve bu yolla devletin paraları çar-çur edilecektir. Devletin parasını korumak bizim gücümüzü aşıyor, üstümüze vazife de değildir, devlet kendi parasına sahip çıksın. Vatandaş olarak sağlam, güvenilir, kaliteli yol istiyoruz. Diyarbakır-Bingöl-Erzurum Duble Yolu bizim için sıradan bir duble yoldur ve bu yoldan her yerde vardır. Her tarafta yapılan ve yapımı süren yollar kalitesinde yollar istemek hakkımız” diye konuştu.

BAKAN YILMAZ'A SERT ELEŞTİRİ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın Diyarbakır-Erzurum yolu için ‘çılgın proje' nitelemelerini hatırlatan Karasu, şöyle devam etti: “Her yerde normal olan bir yolun Bingöl sınırlarında neden çıldırdığını da bilmiyoruz. Transit bir yolun Bingöl için çılgın olarak görülmesi, Bingöl'ün talihini değiştirecek bir unsur olarak gösterilmesi çok ilginçti ve bunun reel bir temeli de yoktu. Tapantepe Bölgesine 600 metre tüneli ön görmeyen bir vizyondan çılgın proje nasıl çıkar merak ediyoruz. Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz üretime dayalı tesislerin açılışını yapmamakta, açılışı yapılan parkları yeniden açmakta, sus payı olarak dağıtılan ve kalem-broşür koleksiyonunun ötesine geçemeyen SODES projelerinin ve eczanelerin açılışını yapmaktadır. Bingöl'ün kötü yönetildiğini düşünen 2-3 kişinin zaman zaman yaptıkları eleştirileri çok göreceğine yola döşeli ‘gizli buz' gibi etrafını kuşatan menfaat çetesi alkış mangalarına baksa daha iyi edecektir. Devletin para babası olduğu bir düzende ‘çok yaşa padişahım' diyenlerin çok olduğu malum, ancak herkesin bu tekerlemeye itibar etmeyeceği bilinmelidir.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
merthan göleli (@Misafir_11469)
05 Ocak 2013 Cumartesi 17:17
şu yorum yapan iki şahsı ben de anlayamıyorum.yahu adam çıkmış bir çoğumuzun dile getirmediğini ortaya koymuş.bingöl halkının yüz de 90 nın altına imza attığı yorumlar yapmış.yok adam chp li baykal gibi yok ahmethakan gibi.tahammülde kabız beyinlersiniz.sizlerde ortaya koyacak bişeyiniz varsa söyleyin belki size inanırız .yahut çıkın deyin ki sn karasu bu dedikerin yanlıştır hizmetler şu şu nedenden dolayı bu şekilde yapılmıştır deyin.
zazaye çoligıj (@Misafir_11466)
04 Ocak 2013 Cuma 23:51
bir şey itiraf edeceksem eğer şunu söylemem gerekir: ben bu adamın açıklamalarını görünce açıkçası atalaycı(bingöl bel. başkanı) olmak arzusu doğuyor içime. bu adam aynen chp eski başkanı baykal gibi. bu konuştukça batıyor, bu battıkça atalay yükseliyor. tıpkı baykalın açıklamalarının sonucunda erdoğanın yükselişi gibi bir şey.. çünkü bu adam hizmetten çok ideolojik düşüncelerinin esiri olmuştur. bilinçaltındakileri cümlelerin içine öyle bir döküyor ki..
rehberma (@Misafir_11444)
04 Ocak 2013 Cuma 10:25
bingölün yerli ahmat hakanı yine gürlemiş. be dezam sen hiç aynaya baktınmı. kim olduğunu ne yapmaya çalıştığını kimin hesabına çalıştığını... ama neyse ya ahc de anlamadı kendine bakmadı... Allahtan hepimize hidayet dilemek en doğrusu... Yapılanları gör hakkını ver sonra olması gerekenleri yaz ama kin kusma... sana yakışanı yap...
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
15.05.2024
15:29
Hesap kirası pahalıya mal oldu! Dolandırıldı...!
Hesap kirası pahalıya mal oldu! Dolandırıldı...!
Bingöl'de banka hesabını kiraya veren bir şahıs, dolandırıcıların tuzağına düştü, 600 bin TL borçlandırıldı.
15.05.2024
15:28
Bingöl`den Afrika`ya arıcılık eğitimi
Bingöl'den Afrika'ya arıcılık eğitimi
Bingöl Üniversitesi ile Güney Afrika Venda Üniversitesi Arasında 'Arıcılık Alanında İş Birliği Geliştirme Projesi' Altyapı Çalışmaları Başladı. Bingöl'den giden ve bir dizi incelemelerde de bulunan akademisyenler, 'Arı Yetiştiriciliği', 'Ana Arı Yetiştiriciliği' ve 'Bal Arısı Hastalık ve Zararlıları 'eğitimleri verildiler.
15.05.2024
15:27
Bingöl`de `Aile istikbalimizdir` Yürüyüşü
Bingöl'de 'Aile istikbalimizdir' Yürüyüşü
İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 'Desteğe ihtiyacı bulunan her ailenin yanında olduğumuzu ve aynı zamanda ihtiyaç duyulması halinde vatandaşlarımızın aile danışmanlığı hizmetinden ve aile eğitim programlarından ücretsiz olarak faydalanabileceğini vurgulamak isteriz' vurgusunda bulundu.
15.05.2024
15:26
Bingöl Valisi Usta, Genç`te muhtarlarla bir araya geldi
Bingöl Valisi Usta, Genç'te muhtarlarla bir araya geldi
Toplantı, özellikle genel güvenlik ve asayiş konularıyla birlikte, deprem sonrası hasar gören binalar, kira yardımları, yatırımlar, yol, elektrik, meralar, ağaçlandırma, eğitim ve sağlık gibi konulardaki ihtiyaç ve sorunlar ele alındı.
15.05.2024
15:25
Cami kubbesindeki leylek yuvası, yıkım nedeniyle taşındı
Cami kubbesindeki leylek yuvası, yıkım nedeniyle taşındı
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir caminin kubbesinde bulunan leylek yuvası, yıkım nedeniyle yandaki binaya taşındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın