Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan son Valiler Kararnamesi'yle Bingöl'e atanan Sinop Valisi M. Hakan Güvençer, yeni görevini devraldı. Bingöl'e ilk kez daha önce valilik yapmış bir bürokratın atandığı belirtildi.
Elazığ'dan karayolu ile Bingöl'e gelen Vali M. Hakan Güvençer, hükümet konağı önünde kurum amirleri ve polis tören mangası tarafından karşılandı. Aracından indikten sonra karşılama törenine katılanlarla teker teker tokalaşan Bingöl'ün yeni Valisi Güvençer, tören mangasını selamladıktan sonra makamına geçti. Mesai arkadaşları ile bir araya gelen Vali Güvençer, yaptığı açıklamada, Bingöl Valiliği görevi için aldığı sorumluluktan şeref duyduğunu söyledi.
Vali Güvençer, "Sorumluluk almaktan şeref duyduğum Bingöl Valiliği görevini bugün itibarıyla devraldım. Bingöl halkının dertlerini, mutluluğunu paylaşarak onlarla birlikte hareket edeceğim. Benden önce bu görevi yapmış tüm arkadaşlarıma ve özellikle de görevi devraldığım değerli Valim İrfan Balkanlıoğlu'na şahsım, vilayetim ve Bingöllüler adına teşekkür ediyorum. Bingöl'e hizmet görevini değerli Bingöllüler ve mesai arkadaşlarımla birlikte yaparak sorun ve sıkıntıları çözmeye çalışacağız. Kamu hizmetlerini en iyi şekilde yapmanın gayreti içinde olacağız. Vali olarak Bingöl sınırları içerisinde yaşayan en küçüğünden en büyüğüne kadar herkesin dertleriyle ilgilenip can ve mal güvenliğini sağlamanın ve bu kişilere kamu hizmetlerini en iyi şekilde ulaştırmanın hesaplarını yapacağım. Bingöllülere hizmet etmek için görevlendirildik. Bingöllüler emin olsunlar ki, bir amirden ziyade yaşlarına göre burada yaşayan insanların arkadaşı, dostu, ağabeyi veya babası olacağım. Çok ağır bir görev üstlendim. Bütün vatandaşlarımızın sorumluluğu omuzlarımda, bu bilinç ile hizmet etmeye çalışacağım. İlk gün Allah'ın adını anıp 'Besmele' ile işe başladık. İnşallah imkanlar nispetinde sorun ve sıkıntıları hep birlikte aşıp iyi hizmetler yapacağız" dedi.
"Halktan gelen projeleri değerlendireceğiz"
Yeni görevini devralan Vali M. Hakan Güvençer, Bingöl'e en iyi hizmetleri sunmaya çalışacağını ancak bu konuda da Bingöllülere büyük görevler düştüğünü söyledi. Vali Güvençer, vali olarak proje üretmeyeceğini, halktan gelen projeleri değerlendireceğini belirterek, "Şunun iyi bilinmesini isterim, elimizde sihirli bir değnek yok ama Bingöllülerin isteklerini, sorun ve sıkıntılarını imkanlar oranında çözmek için yoğun çaba sarf edeceğiz. Bingöllüler gönül ve akıllarını birleştirip emeklerini de ortaya koyarak proje üretmelidir. Bu projeleri bana getirdiklerinde ben de bunları en iyi şekilde değerlendireceğim. Bingöllülerin en önemli ve gerçek gücü, burada yaşayan Bingöllülerdir. Burada yaşayan insanlara en iyi hizmeti vermenin gayreti içinde olacağım" şeklinde konuştu.
Bingöl Valisi M. Hakan Güvençer'i; Vali Vekili Abdulaziz Aydın, Belediye Başkanı Serdar Atalay, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hamza Celepoğlu, Emniyet Müdürü Ahmet Akbal ve kurum amirleri karşıladı.
Cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleşti
Vali M. Hakan Güvençer ile birlikte 1936 yılında il olan ve bugüne kadar 41 valinin görev yaptığı Bingöl'de bir ilk gerçekleşti. Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar Bingöl'e atanan bütün valiler Bingöl'de ilk valiliklerini yaparken, Sinop Valiliği görevinin ardından Bingöl'e atanan M. Hakan Güvençer ile bu değişti. 1936 yılında il olan Bingöl'e, Çapakçur Kaymakamlığı görevini yapan M. Recai Türeli vali vekili olarak atanırken, 2011 yılına kadar bu görevi yapan 41 vali; kaymakam, vali yardımcısı veya mülkiye müfettişliği görevinden gelmişti. Sinop Valiliği görevinden sonra Bingöl'e atanan Güvençer, Bingöl'ün 42. valisi olarak göreve başladı.
sayın editör,sitenizi memnuniyetle takip ediydrum..yalnız,,eski bingöl valisi Vehbi avuç,,şırnak valisiyken,,bingöl valilliğine atanmıştır...yani tarihte ilk değil..saygılarımla,,yayınlarsanız sevinirim,,
sayın valim değerli büyüğüm öncelikle yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun siz mükemmel bir insan değerli bir devlet adamısınız bunun için bingöllü vatandaşlar çok ama çok şanşlı size allahtan yardıım ve görevinizde üstün başarılar dilerim allah yar ve yardımcınız olsun şimdiden kolay gelsin sayın valim hoşçakalın
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın