Bingöl'de Hakkari'nin Çukurca ve Bitlis'in Güroymak ilçelerinde polis ve askeri birliğe düzenlenen hain saldırıları protesto etmek amacıyla sivil toplum kuruluşları tarafından, 'Teröre Lanet, Şehitleri Anma' mitingi düzenlendi.
Cuma Namazı'nın ardından Saat Kulesi önünde düzenlenen mitingde, polis yoğun güvenlik önlemleri alırken, mitinge katılan vatandaşlar dev Türk bayrakları açarak terör örgütü aleyhine sloganlar attı.
Miting için hazırlanan ortak basın açıklamasını Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, okudu. Konuşmasının başında 30 yıldır Türkiye'nin kanını Emen, sivil, asker, kadın, çocuk demeden insanları katleden terör örgütünü lanetlemek, şehitleri anmak için toplandıklarını belirten Atalay, mitinge destek veren herkese teşekkür etti.
Atalay, "Acımızı anlatmaya kelimeler yetmiyor. Öfkemiz çığ gibi. Ama devletimizin bekası, milletimizin birliği için gözyaşlarımızı içimize akıtıyor, acımızı içimize gömüyoruz. Dik duracağız. Birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız, metanetimizi koruyacağız" dedi.
Terörü, teröristi, destekçilerini ve milletin yaşama hakkı gasp edilirken susanları nefretle lanetlediklerini söyleyen Atalay, şöyle devam etti:
"Terör örgütü ve onun gizli, açık, dolaylı destekçisi olan dış ve iç odaklar iyi bilmelidir ki, ülkemizi ve milletimizi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Milletimizin artık sabrı tükenmiştir. Ama büyüklüğün göstergesi de kimsenin dayanamadığı acılara dayanmak, kimsenin gösteremediği sabrı göstermektir. Biz bugüne kadarki bütün terörist saldırıları nefretle kınıyoruz. Kınamanın ötesinde bugüne kadarki değer yargılarını herkesin yeniden gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Allah'ın bizleri yaratmış olmasından kaynaklanan bütün hakları her insanın kullanması anasının ak sütü gibi helaldir. Ancak hak arama adına terörizmi meşru hale getirmek isteyen çevrelerin de bu yaptıkları halka ihanettir. Bunu tarih de böyle göstermiştir, bugünkü olaylarda böyle göstermektedir. Bütün insanlarımızın bu olaylar ışığında bugüne kadarki davranış biçimlerini, düşünce kalıplarını yeniden gözden geçirmeleri gerekmektedir."
Atalay, Türkü, Zazası, Kürdü, Lazı ile bu milletin birlik ve beraberlik içinde teröre karşı dimdik durduğunu, dost düşman herkesin göreceğini belirterek, saldırıyı düzenleyen ve destekçilerinin hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklarını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından şehitler için toplu Fatiha okuyan grup, Genç Caddesi'nden Şehitler Anıtı önüne kadar yürüdü. Burada şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
işte terör örgütü birkez daha acizliğini gösterdi. ancak korkak fareler gibi lağamlara inlerine saklanıp kahraman mehmetçiğe kalleşçe arkadan saldırırlar. erkeklik bu değildir adiler. erkekseniz düze inip adam gibi askerin karşısına çıkın. tabi sıkıyosa. sizde biliyorsunuz o şekilde mağlup edileceğinizi tabi çıkamazsınız ödlekler. allah hepinizin belasını versin. bingölde dahil tüm türkiye b,r olup hepinizin kökünü
kurutacağız. kaddafi ve saddam gibi apo nunda sırası gelecek onuda ipte sallandıracağız. yada fare
gibi imralıda can verecek.
Selamun Aleyküm ben askerliğimi Bingöl / Ilıcalarda yaptım, bingöl halkını çok seviyorum, bize göstermiş olduğu ilgiden dolayı, ben aslaha hiç bir zaman unutmayacağım bingöl halkını, bingöl halkı çok vatansever, askerini seven bir toplumdur bingöl halkı beni hiç şaşırtmadı, ılıcalarda seçim zamanında okullarda amcalarımız, büyüklerimiz, kardeşlerimiz askere ALAHIN selamını esirgemiyorlar ALLAH onlardn razı olsun, bingöl terör olmaktan çıkmıştır. Bingöldeki tüm kardeşlerime, büyüklerime Rizeden Selamlar sevgiler.
BU MİLLET HER NE KADAR EVLEDINI FEDA ETMEYİ GÖZE ALIYOSA BENDE BU MİLLET BU VATAN BU BAYRAK İÇİN GÖZÜMÜ KIRPMADAN CANIMI VERİRİM AMA PKK LI ŞEREFSİZLER BİLSİNKİ BU MİLLETİN ELİ ONLARIN HEM BU DÜNYADA HEMDE DİGER DÜNYADA BOGAZLARINDADIR 24 CAN ALDILAR BİZDEN BUGÜNE KADAR ALDIKLARI CANLARIN SAYISI BELLİ DEGİL AMA ARTIK HESAP VAKTİ HEPSİNİN SONU GELDİ BAŞTA APO VE BDP Lİ VEKİLLER VE ONLARIN YANDAŞLARI İYİ BİLSİNLERKİ ONLARIN SONU YAKINDIR
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
12.08.2026
18:32
Solhan'da camiler çocuk sesleriyle doldu
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaz Kur'an kurslarına katılan 120'yi aşkın çocuk, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenirken, düzenlenen sosyal etkinliklerle yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçiriyor.
12.08.2026
18:31
Bingöl'den Avrupa şampiyonasına iki milli sporcu
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları Elif Aday ve Zilan Atila, Türkiye şampiyonluğunun ardından milli takım seçmelerini de birincilikle tamamlayarak İtalya'da düzenlenecek Bocce Raffa Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.
12.08.2026
18:30
TRT Sinema Tırı Bingöl'de
TRT Genel Müdürlüğü'nün kırsal bölgelerdeki çocuklara sinema deneyimi sunmak amacıyla hayata geçirdiği 'TRT Sinema Tırı' projesi, 13-15 Ağustos tarihleri arasında Solhan, Genç ve Bingöl merkezde çocuklarla buluşacak.
11.08.2026
22:07
'O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık'
Bingöl'ün merhum Belediye Başkanı Hikmet Tekin, şehadetinin 47. yılında dualarla anılacak. O kanlı saldırının canlı tanıklarından Mithat Dopdoğru, 47 yıl sonra Bingöl Online'a konuştu. Dopdoğru'nun anlattıkları, yalnızca bir suikastın değil; yarım kalan hayatların, çocuk yaşta taşınan korkuların ve Bingöl'ün hafızasında hiç kapanmayan bir yaranın hikâyesi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın