AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz; Belirli illerimizde ilçelerimizde çukurlar kazıldı içine bombalar döşendi. İnsanların hayatı zehir edildi. Esnafın ticaretine engel olundu. Sosyal hayat tahrip edildi. Çok şükür Bingölümüzde bu hadiseleri yaşamadık. Bingöl hiçbir zaman teröre prim veren il olmadı dedi.
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl'e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Genç İlçesinde vatandaşlarla iftarda bir araya geldi.
Milletvekili Enver Fehmioğlu, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun'la beraber vatandaşlarla sohbet eden Yılmaz, iftar programında vatandaşlara yemek dağıttı.
“İNSANLARIN HAYATI ZEHİR EDİLDİ”
Belirli illerde ve ilçelerde çukurların kazıldığını ve içine bombaların döşendiğini, bu sebeple insanların hayatının zehir olduğunu söyleyen Yılmaz, “Belirli illerimizde ilçelerimizde çukurlar kazıldı içine bombalar döşendi. İnsanların hayatı zehir edildi. Esnafın ticaretine engel olundu. Sosyal hayat tahrip edildi. Çok şükür Bingöl'ümüzde, Genç ilçemizde bu hadiseleri yaşamadık. Bingöl hiçbir zaman teröre prim veren il olmadı. Bunun için Bingöllülere ve Gençlilere özellikle şükranlarımızı sunuyoruz. Allah hepinizden razı olsun diyorum” dedi.
“TERÖR EN BÜYÜK ZARARI BU BÖLGEMİZE VERİYOR”
Terörün en büyük zararı bölgeye verdiğini kaydeden Yılmaz, şunları söyledi: “Bugün AK Parti il teşkilatında otururken Diyarbakır'dan bir heyet geldi ziyaretime. Sur esnafından, toptancısından inanın hepsi kan ağlıyorlar. Bu olaylar yüzünden yanımızda çalışanların işlerine son vermek zorunda kalacağız diyorlar. Zaten bir sürü sıkıntı yaşıyorduk şimdi bu hadiselerde tam vurdu bu hadiseler. Ama inşallah biz o yaraları da sarıyoruz. Hükümet olarak ne sıkıntı olduysa, bu terör hangi zararlara yol açtıysa o zararları da hızlı bir şekilde sarmak için harekete geçmiş durumdayız. Hemen zarar ziyan tespitlerini yapıyoruz. Ardından esnafa, ev sahibine, kiracıya sosyal desteklerle yeni konu alanları planlayarak ve esnafımıza çeşitli kolaylıklar getirerek bu yaraları sarıyoruz. Emin olun ki çocukların bebeklerin aşısına kadar takip ediyoruz. Hamile kadınlarımızın kontrolüne kadar takip ediyoruz. Bu insanımıza bir zarar gelmesin bu yaşananlardan insanımız en az şekilde etkilensin diye gayret ediyoruz. Bunu da yapmaya gayret ediyoruz. Buradan orada yaşayan vatandaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum.”
“RAMAZAN AYINDA TERÖR YAPANLARI LANETLİYORUZ”
“Ramazan ayı demeden, bu kutsal ay demeden terör yapanları da huzurunuzda lanetliyoruz” diyen Yılmaz, “Diyarbakır'da, Mardin'de, Şırnak'ta ve Hakkâri'de yaşayan vatandaşlarımız o terör hadiselerinin yaşandığı yerlerde yaşayan vatandaşlarımız hiçbir şekilde teröre prim vermediler ve gerçekten terörle aralarına ciddi bir mesafe koydular. Allah hepsinden razı olsun. Bundan sonra terörün olmadığı bir ortamda, huzurun pekiştiği bir ortamda inşallah yatırımlarımızla, çeşitli çalışmalarımızla bu bölgelerimizin kalkınmasına devam edeceğiz. Bir yandan temel hak ve hürriyetler daha iyi yaşanacak, bir yandan kalkınma sürecimiz devam edecek, diğer yandan da insan odaklı bir anlayış içerisinde sivil halkımızla terör unsurlarıyla hiçbir şekilde birbirine katmadan bu mücadelemizi kararlı bir şekilde devam ettireceğiz. Değerli kardeşlerim, Ramazan demeden, bu kutsal ay demeden terör yapanları da huzurunuzda lanetliyoruz. Birçok yerde bombalar patlatıp insanlarımızın canlarına kıyanları da buradan en açık bir şekilde telin ediyoruz. Bu vesileyle bu mücadele esnasında en değerli varlığını ve hayatını vermiş olan şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize sıhhat selamet uzun ömürler diliyoruz. Şuan yaralı olanlara sağlık ve şifa diliyoruz. Onların hakkını ne yaparsak yapalım ödeyemeyiz. En değerli varlık insanın canıdır. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ailelerimize ve tüm milletimize sabırlar diliyorum” şeklinde konuştu.
her bingöle gelişinde etrafındaki bu yalakalardan adam bi icraat yapamadan gitti.naptında adın okullara yollara verildi tarih sizi bingölün siyasi olarak en güçlü olduğu dönemde hiç bişey yapamadan gidenler olarak anacaktır.tuturmuşsunuz üniversite üzerinden her dönem siyaset yapyosunuz üniv.bütün illerde var ve hepside bizim üniversiteden geri kalmamıştır.gidin bakın bakalım tunceliye, muşa ,ağrıya, yollarımız her sene çalışma var bi türlü rayına oturmadıda gitti.doğalgaz 1 kepçe bi kamyonla kültürde nihayetinde başladılar trafik ve toz duman
o kadar bakanlık yaptın hemde kalkınma bakanlığı maşalahy Bingöl ü öyle bi kalkındırdınızki biri bişey söylese ben Türkiyenin Bakanıyım derdiniz hep buyrun Türkiye Milletveki olun oysa sizi buradaki halk seçti mevki makamlar kimseye baki değildir.hiç bişey yapamadan gitiniz.Hastane 6 yıl oldu.oysa marmaray,3,köprü,, havaalanı bu kadar uzun sürmedi. karadeniz doldurrulup stad, yol,havaalanı yapılıyor nice tüneller viyadüklar yapılıyor bizim bi köp yapılacak bir yıl ihale 2.yıl kavşak 2 yılda köprü, her ramazanda bingölde su sorunu var,
YENİ KALKINMA BAKANI LÜTFİ ELVAN GELDİĞİ GİBİ Türkiye'nin ilk ve en büyük şehir hastanesini Eylül sonu veya Ekim başında Mersin'de açacaklarını belirterek toplam 2 bin 600 yatak kapasiteli-AYRICA Mersin Üniversitesi Hastanesi'ne 136 yataklı,43 milyon lira proje tutarında yeni bir onkoloji hastanesi yapımına bu yıl başlayacaklarını ve 2018 yazı başında hastanenin hizmete gireceğini söyledi. Elvan ayrıca, 200 milyon liralık proje tutarı olan Değirmençay Barajı'nı yatırıma aldı.CEVDET YILMAZ 2 YIL VEKİL +7 YILIK BAKANLIĞINDA BİNGÖL NE YAPTIN.yazık
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın