KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2024 Perşembe
°C

'Bingöl toplayıcıları' gösterime giriyor

29 Şubat Perşembe günü saat 19.00'da Salt Beyoğlu'ndaki Açık Sinema'da gösterilecek belgesel, 1-3 Mart tarihlerinde saltonline.org üzerinden izlenebilecek.

‘Bingöl toplayıcıları` gösterime giriyor
27 ŞUBAT 2024 SALI 18:38
0
1761
0
AA aa

Salt'ın iklim değişikliğinin etkilerine dikkat çekmeyi amaçlayan gösterim programı “Bu son şansımız mı?”, kurucusu Garanti BBVA'nın desteğiyle 29 Şubat-24 Mart tarihlerinde Salt Beyoğlu'ndaki Açık Sinema'da ve saltonline.org'da izleyiciyle buluşuyor. Türkiye, Filistin, İspanya, Kenya, Danimarka, İsveç ve Almanya'dan 7 belgesel filmi bir araya getiren program, iklim değişikliğinin biyoçeşitlilik, ekosistem kaynakları, insan ve olmayan varlıklar üzerindeki etkilerini irdeliyor.

FARKLI COĞRAFYALARDAN HİKÂYELER

Yapılan açıklamaya göre, hızla azalan yağışlar ve toprak kaybı, dünyanın birçok yerinde yerel toplulukların kadim yaşam pratiklerini derinden etkiliyor; insan kaynaklı ekolojik tahribatın önüne geçmeye çalışanlar her zamankinden çetrefilli sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Bu son şansımız mı? 2024 seçkisi, değişen iklim koşulları bağlamında insan ile insan olmayan varlıklar arasındaki ilişkileri irdelerken yas, kayıp ve onarım kavramlarını merkeze alıyor. Farklı coğrafyalardan hikâyeler, gezegendeki her şeyin birbiriyle bağıntılı oluşuna vurgu yapıyor.

BİNGÖL TOPLAYICILARI 29 ŞUBAT'TA GÖSTERİMDE

Programın ilk filmi Toplayıcılar Bingöl (2020), Bingöl ve çevresindeki toplayıcılık kültürünün izini sürüyor. Bilim insanları, doğa araştırmacıları ve yöre insanları ile yapılan söyleşileri de içeren belgesel, yabani bitki ve mantarların coğrafyaya özgü kullanımları, bitkilerin şifa ve tıbbi amaçlı kullanım alanları, aşırı tüketim ile doğa tahribatı gibi konuları odağına alıyor. 29 Şubat Perşembe günü saat 19.00'da Salt Beyoğlu'ndaki Açık Sinema'da gösterilecek film, 1-3 Mart tarihlerinde saltonline.org üzerinden izlenebilecek.

İKLİM VE EKOLOJİK KRİZ GİBİ ÖNCELİKLİ KONULAR İŞLENİYOR

'Bu son şansımız mı?' kapsamında 2015'ten bu yana yetmişi aşkın filmin gösterildiğini belirten Salt Genel Müdürü Deniz Ova, dünya çapında yaşanan ekolojik krizler ile toplumsal dönüşümleri anlamak ve farkındalık oluşturmak için kültür kurumlarının kritik bir rolü olduğuna değindi. Salt'ta düzenlenen iklim odaklı programların, kurumun ilgi alanları ile önceliklendirdiği konuları yansıttığını ifade etti.

Programla ilgili görüşünü dile getiren Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Murat Çağrı Süzer, “Banka olarak iklim kriziyle mücadele ve kapsayıcı büyümeyi odağımıza alarak topluma değer katmak için çalışıyoruz. Kurucusu olduğumuz Salt ile birlikte, ‘sürdürülebilirlik' kavramını sanat aracılığıyla toplumsal gündeme taşımaya önem veriyoruz. Sanatın farkındalık oluşturma, diyalog kurma ve harekete geçmede ne kadar etkili olduğunu biliyoruz; bu nedenle sanatsal etkinliklerin kapsamına iklim ve ekolojik kriz gibi öncelikli konuları alarak farklı kitlelerde etki oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda güçlü bir çağrı yapan Bu son şansımız mı? gösterim programının destekçisi olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Bu son şansımız mı? 2024 programı, Salt'tan Fatma Çolakoğlu ve Eylül Şenses tarafından hazırlandı. Bankanın desteğiyle 29 Şubat-24 Mart tarihlerinde Açık Sinema'da gerçekleştirilecek ücretsiz gösterimlerin ardından tüm filmler saltonline.org üzerinden çevrimiçi olarak da izlenebilecek. Yalnızca Türkiye'den erişime açık olan filmler, orijinal dilinde Türkçe altyazılı olarak gösterilecek.

SALT NEDİR?

SALT, 2010 yılında faaliyetini sonlandıran üç kurumun (Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, Osmanlı Bankası Arşivler ve Araştırma Merkezi ile Garanti Galeri) 2011'de "SALT" adlı özerk bir kurum olarak yeniden yapılandırılması ile meydana geldi. Garanti Bankası'nın desteğiyle kuruldu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2024
18:06
Üniversite öğrencilerinden Gazze`ye destek
Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki ve Filistinlilere destek amacıyla kampüste nöbet eylemi başlattı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da öğrencilere destek verdi.
08.05.2024
18:05
Bingöl`de trafik standı açılıp halk bilgilendirildi
Bingöl'de trafik standı açılıp halk bilgilendirildi
Bingöl'de trafik etkinlikleri çerçevesinde jandarma ve polis ekipleri tarafından kurulan trafik stantlarında hem bilgilendirme yapıldı hem öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.
08.05.2024
13:11
İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan ve birkaç yıldır ilik nakli bekleyen Çınar Eymen Çakar için Solhan Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri etkinlik düzenledi.
08.05.2024
13:09
Bingöl`de görenleri şaşırtan devasa mantar
Bingöl'de görenleri şaşırtan devasa mantar
Bingöl'de mantar toplamaya giden vatandaşlar 2 kilogram ağırlığında mantar buldu.
08.05.2024
12:30
'Mahzen-40' operasyonu! 127 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 49 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik düzenlenen 'Mahzen-40' operasyonlarında 127 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
08.05.2024
12:24
DİKKAT! Sağanak yağış geri geliyor
DİKKAT! Sağanak yağış geri geliyor
Türkiye, hafta sonu yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Batı bölgelerden başlayarak artan hava sıcaklıkları hafta sonu yeniden mevsim normalleri civarına düşecek. Bingöl'de hafta sonu plan yapacaklar bir daha düşünsün...!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın