Bingöl Turizm Master Planı çalışmaları toplantısı gerçekleştirildi. Planda esas olarak Bingöl'de turizmin sürdürülebilir şekilde geliştirilmesinin hedeflendiği vurgulanırken, 2044 yılına kadar yapılacak çalışmaları kapsayan planda 4 ana başlık bulunduğu kaydedildi ve detaylar şöyle sıralandı;
Bingöl Valiliği öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organizasyonu ile hazırlanan master planı, Fırat Kalkınma Ajansına sunduğu proje, teknik destek programı kapsamında desteklendi.
Bu kapsamda Bingöl Valiliği'nden Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta başkanlığında, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve ilgili kurum amirlerinin katılımıyla Bingöl Turizm Master Planı çalışmaları toplantısı gerçekleştirildi. Plana dair sunumların yapıldığı toplantıda, görüş ve öneriler de alındı.
Toplantıya dair Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, planın amaç ve hedefleri ile işleyişe dair şu detaylara yer verildi;
“Turizmin sürdürülebilir şekilde geliştirilmesi hedeflenmektedir”
“Bingöl Üniversitesi tarafından oluşturulan bilim kurulunca hazırlanan master planına ilimizdeki ilgili tüm kurum ve kuruluşların katılmasına özen gösterilmiştir. Planda esas olarak ilimizde turizmin sürdürülebilir şekilde geliştirilmesi hedeflenmektedir. Turizm alanında sunulan ürün ve hizmet kalitesinin çeşitlendirilerek geliştirilmesinin hedeflendiği çalışma, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Fırat Kalkınma Ajansı ve Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülmüştür.”
“Planda 4 ana başlık bulunmaktadır”
"Bingöl ilimiz, bölgemizde turizm master planına sahip olan tek il durumundadır. 2024 yılı başında başlayan çalışma aynı yıl temmuz ayına kadar devam etmiştir. Bu aşamada ilgili kurumlardan gerekli bilgiler derlenmiş, görüşler alınmış, mevcut planlar incelenmiş, öncelikler belirlenerek gerekli analizler yapılmıştır. Çalışma kapsamında ayrıca geniş katılımlı bir çalıştay düzenlenmiş olup tarafların görüş ve önerileri ile toplumsal bir uzlaşma formatında gerçekleşen Çalıştay Raporu da plana yansıtılmıştır. 2044 yılına kadar yapılacak çalışmaları kapsayan planda 4 ana başlık bulunmaktadır, 1 Bingöl turizm çeşitliliklerinin yaygınlaştırılması 2 mevcut ve potansiyel turizm noktalarının alt ve üst yapı ihtiyaçlarının giderilmesi 3 tanıtım ve destinasyon çalışmalarının geliştirilmesi, 4 sürdürülebilir turizm Bu başlıklar altında 32 stratejik hedef belirlenmiştir. Bu stratejik amaçlar çerçevesinde 5 başlık altında özetlenen bir eylem planı oluşturulmuştur kış turizmi: 8 eylem, 23 faaliyet, termal turizm 4 eylem, 6 faaliyet, eko turizm 6 eylem, 18 faaliyet, gastronomi turizmi 3 eylem, 9 faaliyet, kültür turizmi 13 eylem, 35 faaliyet olmak üzere kış, termal, eko, gastronomi ve kültür turizmi başlıklarında 34 eylem, 91 faaliyet belirlenmiştir. Belirlenen başlık ve eylemler ‘kısa, orta ve uzun' vadeye yayılmış olup ‘yüksek, orta ve düşük' öncelik seviyesine göre sıralanmıştır. Belirlenen eylemleri üstlenecek ve iş birliği yapılacak kurum ve kuruluşların da belirlendiği plan sektörde yol güzergahını çizmiş bulunmaktadır. Özetle master plan ile 2044 yılına kadar yapılacak çalışma ve yatırımlarla ilimizin turizm potansiyelinin planlı şekilde hayata geçirilmesi ve istihdam ve gelişmeye katkı sunarak toplumsal refahı artırması hedeflenmiştir.”
Vali değiştiğinde, kurum amirleri değiştiğinde bu projeler rafta kalacak. Çünkü süreklilik yok. Varolan kayak tesisi ve kaplıcalar bile ilkel şekilde işletiliyor. Şehrin başka ne turizm kapasitesi var ki? Şehrin alt yapısı ve turistik mekanı / tarihi bir zenginliği yok. Yani bir Mardin veya Diyarbakır değiliz.
Ortada gercekler var, once mevcut turizm yerlerini duzene sokalim sonrada yine toplanti yapilacaksa yapin, mevcut termal tesisler acilen iyilestirilmesi ve ve cesitliligin artirilmasi gerekir. Hesarek kayak merkezi buyuk bir kazanim ama onunda cok cok eksikleri var, insanlar mangal yapmaya gidiyor daha cok, bu nedenle tesisler hizmeti, hizmet anlayislar ve yine cevre duzenlemeleri acilen yapilmalidir. Aksi halde toplanti yaparak proje sunara bu isler zaman almaktan baska bir cozum sunmuyor.
Öğrenci Koçu Hamza Ayan, YKS ve LGS'ye iki aydan daha az zaman kala sürecin 'bilgi öğrenme değil performans artırma dönemi' olduğunu belirterek, deneme sınavları, analiz ve motivasyonun başarıda belirleyici olduğuna dikkat çekti.
28.04.2026
19:43
HÜDA PAR'dan 'Ev Genci' Uyarısı: 6,5 Milyon Genç Risk Altında
HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Türkiye'de sayıları 6,5 milyona ulaşan 'ev genci' sorununa dikkat çekerek istihdam yetersizliğinin gençleri sosyal hayattan uzaklaştırdığını belirtti. Emiroğlu, çözüm için eğitim ve istihdam alanlarının genişletilmesi gerektiğini vurguladı.
28.04.2026
19:23
Bingöl'de Trafik Masaya Yatırıldı
Bingöl'de İl Trafik Komisyonu Toplantısı, Vali Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda şehir içi ulaşımda yaşanan sorunlar ele alınırken, vatandaşlardan gelen talepler de değerlendirilerek karara bağlandı.
27.04.2026
17:01
Bingöl'de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de tarımsal üretimi güçlendirmek ve modern teknikleri yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenecek bilgilendirme toplantısında, yüzde 50 ile 70 arasında değişen hibe destekleri üretici ve yatırımcılara anlatılacak.
27.04.2026
16:57
Bingöl'de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen AFAD gönüllülük eğitimiyle öğrencilerin afet anlarında bilinçli hareket etmesi ve sahada aktif rol alması hedefleniyor.
27.04.2026
16:56
WhatsApp'ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp, 'Plus' adı verilen yeni abonelik modeliyle ücretli özellikleri test etmeye başladı. Temel kullanım ücretsiz kalırken, ekstra özellikler için aylık ücret gündemde.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın