Bingöl Turizm Master Planı çalışmaları toplantısı gerçekleştirildi. Planda esas olarak Bingöl'de turizmin sürdürülebilir şekilde geliştirilmesinin hedeflendiği vurgulanırken, 2044 yılına kadar yapılacak çalışmaları kapsayan planda 4 ana başlık bulunduğu kaydedildi ve detaylar şöyle sıralandı;
Bingöl Valiliği öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organizasyonu ile hazırlanan master planı, Fırat Kalkınma Ajansına sunduğu proje, teknik destek programı kapsamında desteklendi.
Bu kapsamda Bingöl Valiliği'nden Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta başkanlığında, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve ilgili kurum amirlerinin katılımıyla Bingöl Turizm Master Planı çalışmaları toplantısı gerçekleştirildi. Plana dair sunumların yapıldığı toplantıda, görüş ve öneriler de alındı.
Toplantıya dair Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, planın amaç ve hedefleri ile işleyişe dair şu detaylara yer verildi;
“Turizmin sürdürülebilir şekilde geliştirilmesi hedeflenmektedir”
“Bingöl Üniversitesi tarafından oluşturulan bilim kurulunca hazırlanan master planına ilimizdeki ilgili tüm kurum ve kuruluşların katılmasına özen gösterilmiştir. Planda esas olarak ilimizde turizmin sürdürülebilir şekilde geliştirilmesi hedeflenmektedir. Turizm alanında sunulan ürün ve hizmet kalitesinin çeşitlendirilerek geliştirilmesinin hedeflendiği çalışma, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Fırat Kalkınma Ajansı ve Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülmüştür.”
“Planda 4 ana başlık bulunmaktadır”
"Bingöl ilimiz, bölgemizde turizm master planına sahip olan tek il durumundadır. 2024 yılı başında başlayan çalışma aynı yıl temmuz ayına kadar devam etmiştir. Bu aşamada ilgili kurumlardan gerekli bilgiler derlenmiş, görüşler alınmış, mevcut planlar incelenmiş, öncelikler belirlenerek gerekli analizler yapılmıştır. Çalışma kapsamında ayrıca geniş katılımlı bir çalıştay düzenlenmiş olup tarafların görüş ve önerileri ile toplumsal bir uzlaşma formatında gerçekleşen Çalıştay Raporu da plana yansıtılmıştır. 2044 yılına kadar yapılacak çalışmaları kapsayan planda 4 ana başlık bulunmaktadır, 1 Bingöl turizm çeşitliliklerinin yaygınlaştırılması 2 mevcut ve potansiyel turizm noktalarının alt ve üst yapı ihtiyaçlarının giderilmesi 3 tanıtım ve destinasyon çalışmalarının geliştirilmesi, 4 sürdürülebilir turizm Bu başlıklar altında 32 stratejik hedef belirlenmiştir. Bu stratejik amaçlar çerçevesinde 5 başlık altında özetlenen bir eylem planı oluşturulmuştur kış turizmi: 8 eylem, 23 faaliyet, termal turizm 4 eylem, 6 faaliyet, eko turizm 6 eylem, 18 faaliyet, gastronomi turizmi 3 eylem, 9 faaliyet, kültür turizmi 13 eylem, 35 faaliyet olmak üzere kış, termal, eko, gastronomi ve kültür turizmi başlıklarında 34 eylem, 91 faaliyet belirlenmiştir. Belirlenen başlık ve eylemler ‘kısa, orta ve uzun' vadeye yayılmış olup ‘yüksek, orta ve düşük' öncelik seviyesine göre sıralanmıştır. Belirlenen eylemleri üstlenecek ve iş birliği yapılacak kurum ve kuruluşların da belirlendiği plan sektörde yol güzergahını çizmiş bulunmaktadır. Özetle master plan ile 2044 yılına kadar yapılacak çalışma ve yatırımlarla ilimizin turizm potansiyelinin planlı şekilde hayata geçirilmesi ve istihdam ve gelişmeye katkı sunarak toplumsal refahı artırması hedeflenmiştir.”
Vali değiştiğinde, kurum amirleri değiştiğinde bu projeler rafta kalacak. Çünkü süreklilik yok. Varolan kayak tesisi ve kaplıcalar bile ilkel şekilde işletiliyor. Şehrin başka ne turizm kapasitesi var ki? Şehrin alt yapısı ve turistik mekanı / tarihi bir zenginliği yok. Yani bir Mardin veya Diyarbakır değiliz.
Ortada gercekler var, once mevcut turizm yerlerini duzene sokalim sonrada yine toplanti yapilacaksa yapin, mevcut termal tesisler acilen iyilestirilmesi ve ve cesitliligin artirilmasi gerekir. Hesarek kayak merkezi buyuk bir kazanim ama onunda cok cok eksikleri var, insanlar mangal yapmaya gidiyor daha cok, bu nedenle tesisler hizmeti, hizmet anlayislar ve yine cevre duzenlemeleri acilen yapilmalidir. Aksi halde toplanti yaparak proje sunara bu isler zaman almaktan baska bir cozum sunmuyor.
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın