KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Bingöl üçüncü oldu!

Kur'an-ı Kerim ve Güzel Ezan Okuma 2. Bölge Yarışması Bingöl'de yapıldı. Kars'ın birinci olduğu yarışmada Bingöl üçüncü oldu.

Bingöl üçüncü oldu!
23 NİSAN 2007 PAZARTESİ 10:27
0
1646
0
AA aa
Güzel Kur'an- Kerim ve Ezan okuma bölge birinciliği yarışması Bingöl'de yapıldı. Dün sabah saatlerinde Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmanın açılışı Kur'an-ı Kerim okunmasıyla yapıldı.
Açılışın ardından selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Bingöl İmam-Hatip Lisesi Müdürü Salih Öğe, üzücü bir haberle konuşmasına başlayacağını ifade ederek bir askerin şehit olduğunu bildirdi.
Kur'an-ı Kerimin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'den Müslümanlara bırakılan mukaddes bir emanet olduğunu ifade eden öğe; “Kâinatı aydınlatan nebiler nebisi Hz. Muhammed (s.a.v.) efendimizin emanetine sahip çıkalım” dedi.
Öğe'nin selamlama konuşmasının ardından kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu da 1 askerin şehit olmasının büyük üzüntü uyandırdığını ifade etti.
Bingöl'de toplam 372 eğitim kurumunun bulunduğunu ve bu eğitim kurumlarında 57 bin 378 öğrenci ve 2 bin 550 öğretmenle eğitim ve öğretime devam ettiğini ifade eden Hansu, yarışmada dereceye girecek öğrenciler için ödülleri temin eden Bingöl esnafına teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Jüri Başkanı İl Müftüsü Hasan Çağlar, şehit asker için fatiha okuttu.
Yarışmacılar sırasıyla sahneye çağrılarak kendilerine verilen sure ve ayetleri okudular. Kur'an-ı Kerim'in okunması sırasında solunda büyük bir manevi atmosferin oluştuğu görüldü. Tıka basa dolu olan salon içerisinde oturmak için yer bulamayanlar yarışmayı ayakta izlediler.
Bazı dinleyiciler ısıtma sistemlerinin faal dışı olduğu kültür merkezinde salonun soğuk olmasına tepki gösterirken bazı jüri üyelerinin de paltosunu giymek zorunda kaldığı dikkatlerden kaçmadı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2026
16:57
Bingöl`de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl'de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen AFAD gönüllülük eğitimiyle öğrencilerin afet anlarında bilinçli hareket etmesi ve sahada aktif rol alması hedefleniyor.
27.04.2026
16:56
WhatsApp`ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp'ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp, 'Plus' adı verilen yeni abonelik modeliyle ücretli özellikleri test etmeye başladı. Temel kullanım ücretsiz kalırken, ekstra özellikler için aylık ücret gündemde.
26.04.2026
22:47
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti:
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti: 'Belediye başkanına baskı uygulanıyor'
Milletvekillerinin bazı taleplerinin karşılık bulmaması halinde belediye başkanını kamuoyu önünde yıpratmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu vurgulayan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, bu sürecin siyasi hesaplaşmaya dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı.
26.04.2026
20:27
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl için uyardı! Pazartesi gök gürültülü sağanak uyarısı yapılan Bingöl için hafta içinde sağanak etkisinin süreceği vurgulanırken, sel ve yüksek kesimlerdeki çığ riskine karşı da tedbirli olunması çağrısında bulundu.
26.04.2026
20:23
Bingöl`de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları ve yüksek kesimlerde erimeyen kar nedeniyle besiciler yaylalara çıkamadı. Hayvanlar bu yıl ahırlarda besiye alındı.
26.04.2026
20:22
Yedisu Depremi Sonrası Uzmanlar İkiye Bölündü
Yedisu Depremi Sonrası Uzmanlar İkiye Bölündü
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından uzman isimlerden dikkat çeken açıklamalar geldi. Prof. Dr. Naci Görür 'büyük depremi tetikleyebilir' derken, Prof. Dr. Osman Bektaş daha temkinli konuştu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın