KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ağustos 2025 Cumartesi
°C

Bingöl Umut Kervanı 315 aileye umut oldu

Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2025 Şubat'ta 315 aileye 479 bin 911 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Dernek, Filistin Gazze'ye de 675 bin TL nakdi yardım yaptı.

Bingöl Umut Kervanı 315 aileye umut oldu
06 MART 2025 PERŞEMBE 06:21
2
1483
0
AA aa

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2025 yılı şubat ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Refik Gönül;

“2025 yılı Şubat ayında; 152 aileye 91 bin 486 TL tutarında gıda yardımı, 115 aileye 99 bin 520 TL tutarında kırmızı et yardımı, 23 aileye 63 bin 500 TL nakit (para) yardımı, 3 aileye 123 bin 700 TL değerinde ev eşyası yardımı, 15 aileye 51 bin 150 TL değerinde giyim yardımı, 4 aileye 4 bin TL değerinde temizlik malzemesi yardımı, 3 aileye 46 bin 555 TL değerinde mutfak eşyası yardımında bulunduk. Toplamda 315 aileye 479 bin 911 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduk. Ayrıca yurt dışı çalışmalarımız kapsamında Filistin (Gazze)'e 675 bin TL yardım ulaştırdık. Genel toplamda ise 1 milyon 154 bin 911 TL yardım yaptık. Rabbimiz vesile olanlardan razı olsun” dedi.

"ALLAH İÇİN GAYRET EDİYORUZ"

Gönül köprülerini hayırseverlerle birlikte kurmak istediklerini kaydeden Mehmet Refik Gönül, kentteki ihtiyaç sahiplerine merhamet eli uzatmak istediklerini vurgulayarak, “Bizler kendimiz ve sevdiklerimiz için mutlu ve ferah bir hayat sağlamaya çalışıyorken, ne yazık ki yanı başımızda, ya da uzaklarda bizim gibi olan başka insanlar hayatta kalma mücadelesi vermektedirler. İnsanların yaptıkları ya da doğal afetler sebebiyle kimi insanların yaşama hakkı ellerinden alınmaktadır. Bizler, ilimizin herhangi bir yerinde, ihtiyaçlarını karşılayamayan mağdur durumdaki insanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Mazlum ve muhtaçların insanca yaşayabilecekleri imkanları oluşturmak, temel hak ve hürriyetlerin önündeki engelleri kaldırmak amacıyla, her şeyi Allah rızası için yapmaya gayret eden, insanlığa katkıda bulunmak isteyen, insanlığa saygılı, gönüllü kardeşler olarak Bingöl genelinde mağdur ayrımı yapmadan 16 mahallemizde kimsesizlere yardımcı olmak üzere, faaliyet yapmaktayız. Ramazan Ayının bu muhteşem atmosferinden, hayır, feyiz ve bereketinden mahrum kalmamak amacıyla, siz hayırseverlerimize de çağrıda bulunmak istiyoruz. Kumanya bedelimiz 1.000 TL'dir. Gelin hep beraber gönül köprüleri kuralım. İhtiyaç sahibi olan bu ailelerimizin dualarına hep beraber ortak olalım. Yardım çalışmalarında katkı sunan, destek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

"BİZE ULAŞIN"

Gönül, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı: “İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL   

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı”

 

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2025
19:20
Ankara BİNYAR`dan öğrencilere destek
Ankara BİNYAR'dan öğrencilere destek
Kampanya çerçevesinde, yaklaşık Bin 500 öğrenciye spor ayakkabı, çanta ve kırtasiye malzemeleri ulaştırıldı. Yardımlar Bingöl'de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
29.08.2025
19:03
Albay Küyük Tuğgeneralliğe terfi etti
Albay Küyük Tuğgeneralliğe terfi etti
Yaklaşık bir ay önce Bingöl İl Jandarma Komutanlığı görevine atanan Albay Sabri Küyük, Tuğgeneral rütbesine terfi etti. Küyük'ün rütbeleri törenle takıldı.
29.08.2025
16:18
Duyarsızların kırdığı lavabolar onarıldı
Duyarsızların kırdığı lavabolar onarıldı
Bingöl Belediyesi'nden yapılan çağrıda; 'Parklarımız hepimizin ortak kullanım alanı. Yapılan hizmetleri korumak ve gelecek nesillere aktarmak için herkesin duyarlı davranması büyük önem taşıyor' vurgusunun altı çizildi.
29.08.2025
12:15
Ketenalp:
Ketenalp: 'Barışa olan inancımız tam'
TBMM'de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu toplantısına katılan Bingöl Barosu Başkanı Av. Yusuf Ketenalp, süreci destekleyerek, 'Kürt meselesi aynı zamanda bir demokratikleşme meselesidir. Atılan adımlar barış ve kardeşliği güçlendirecek' dedi.
29.08.2025
11:53
Bingöl`de aracın çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti
Bingöl'de aracın çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti
Bingöl'de yolun karşısına geçmeye çalışan yaşlı adam, aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.
29.08.2025
11:32
TikTok`un sahte hocasına inandı, dolandırıldı!
TikTok'un sahte hocasına inandı, dolandırıldı!
Bingöl'de bir bayan, TikTok'ta 'bakımcı hafız hoca' rumuzlu kişiye, üzerindeki nazarı bozacağı iddiasıyla 3 Bin TL ödeme yaptı ancak dolandırıldığını anlayınca şikayetçi oldu. Şahıs, Adana'daki ikametinde gözaltına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın