KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2025 Pazar
°C

Bingöl Umut Kervanı'ndan 109 aile 257 öğrenciye yardım

Bingöl Umut Kervanı Derneği, ağustos ayında 109 aileye ve 257 öğrenciye 108 bin 890 TL değerinde ayni, nakdi ve kırtasiye yardımında bulundu.

Bingöl Umut Kervanı`ndan 109 aile 257 öğrenciye yardım
04 EYLÜL 2022 PAZAR 18:00
3
1242
0
AA aa

Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2022 yılı Ağustos ayına ait faaliyet raporlarını açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, “2022 yılı Ağustos ayında 14 aileye 12 bin 900 TL değerinde nakdi, 47 aileye 13 bin 240 TL değerinde gıda, 48 aileye 10 bin 560 TL değerinde kırmızı et, 257 öğrenciye 72 bin 190 TL tutarında kırtasiye yardımında bulunduk. Toplamda 109 aileye ve 257 öğrenciye 108 bin 890 TL değerinde yardımlarımızı ulaştırdık” dedi.

SADAKA, SUYUN ATEŞİ SÖNDÜRDÜĞÜ GİBİ GÜNAHLARI YOK EDER

Sadakanın, zaman kısıtlaması gözetilmeksizin her zaman verilebileceğini ifade eden Tamaç, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak, Ağustos ayında yaptığımız bağış çağrılarına kıymetli halkımız duyarsız kalmayarak bağışlarda bulundular. Bu kapsamda öncelikle kırtasiye yardımı için çağrıda bulunmuştuk. Rabbimiz hayırseverlerden razı olsun. Akabinde nakit, gıda, kırmızı et ve kırtasiye yardımlarımızı tespit ettiğimiz fakir ve muhtaç ailelerimize ulaştırdık. Zengin ve fakir arasında bir köprü görevini görmekteyiz. Ve faaliyetlerimize her gün yeni yeni muhtaç ailelerimizi eklemekteyiz. Tabi bu durum yükümüzü biraz daha ağırlaştırmaktadır. Siz hayırsever kardeşlerimiz sayesinde bu ailelerimizin sıkıntılarını gidermekteyiz. Özellikle bu ay Kırtasiye yardımında çocukların sevinçleri görülmeye değerdi. Bizler de bu mutluluğu hep beraber yaşadık. İnşallah yeni eğitim öğretim sezonunda bu çocuklarımız daha da başarılı olurlar. Faaliyetlerimiz devam etmekte olup yardımlarımız da yapılan bağışlar nispetinde dağıtılmaktadır. Peygamberimiz (sallallahu aleyhi we selem) şöyle buyuruyor: “Bir hurma tanesi de olsa sadaka olarak verin. Çünkü o az da olsa açlığı dindirir ve suyun ateşi söndürdüğü gibi günahları yok eder. (İbni mübarek)” diye buyuruyor. Az demeden çok demeden sizleri de Bingöl Umut Kervanı Derneği'ne bağış yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

YARDIMLAŞMA OLDUĞU MÜDDETÇE ZORLUKLAR ASGARİ DÜZEYE İNER

Yardımlaşma ile zengin ile fakir arasındaki uçurumun kapandığını belirten Tamaç, “Yardım yapanla yapılan arasında sevgi ve ülfet doğar. Yardımla topluma kazandırılan insanlar kin, hased, düşmanlık gibi kötü huylardan kurtulur, kimsenin malında gözü olmaz. Hz. Muhammed (s.a.v), müslümanlara yardım edilenin değil, yardım eden kişi olmalarını bildirmiştir. Sıkıntı zamanında müslümanlardan yardım, anlayış ve sevgi görenler, sıkıntılarını atlatınca, alan değil veren kişiler olmaya çalışacaktır. Zekât, sadaka ve diğer maddî yardımlar, müslümanların güçlü olmalarında, birlik ve beraberlik içinde bulunmalarında en büyük etkendir. Yardımlaşma, zenginle fakir, tokla aç arasındaki uçurumu kapatır ve sevgi, saygı bağını kurar. Yardımlaşmanın yaygın olduğu toplumlarda dostluk duyguları güçlü olur. Fakirlik ve bununla gelen dilencilik ortadan kalkar. Unutmamak lazım, yardımlaşma ve dayanışma olduğu müddetçe bütün zorluklar ve sıkıntılar asgari seviyeye iner. Buradan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.05.2025
16:41
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den acı haber geldi. 18 gündür yoğun bakımda tedavi gören Önder, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Yapılan açıklamada, vefat sebebi olarak çoklu organ yetmezliği gösterildi.
02.05.2025
18:30
Zerginur`dan gururlandıran başarı!
Zerginur'dan gururlandıran başarı!
Bingöl Merkez Sarayiçi İlkokulu Öğrencisi Zerginur Bükey, Singapur ve Asya Okulları Matematik Olimpiyatında bronz madalya alarak Singapur'da yapılacak matematik olimpiyatlarına katılma hakkı elde etti.
02.05.2025
18:13
'Basın özgürlüğü yoksa, adaletin kalan yolu kapalıdır'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında; 'Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır' dedi.
02.05.2025
17:56
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Sendikaların amacının tüm bankaları ihaleye sevk edip rekabet ortamı oluşturmak olması gerektiğini belirten Cebba: 'Buradan tüm sendikalara açık çağrımızdır! Gelin, yeni bir hüsrana birlikte engel olalım. Hep birlikte eğitim camiası için buluşup ortak bir karar verelim. Bu yönde bütün gücümüzü eğitim çalışanları için kullanalım.'
02.05.2025
17:33
Bingöl`de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
02.05.2025
00:02
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs`ta verdi
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs'ta verdi
Toplu iş sözleşmesine yüzde 40 oranında zam yaptıklarının müjdesini veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Emeği ve alın teriyle çalışan tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın